האמת מאחורי האידיאולוגיה המשובשת של המזרחי: רה"י הגאון רבי יהודה עמית חושף בהוכחות ברורות עם מסמכים
הדת הלאומית עבודה זרה בשיתוף: רה"י רבי יהודה עמית חושף את פרצופם האמיתי של הדת הלאומית והתנהלות הצבא מאת בקודש פנימה
תמליל
כבר מזמן אני חושב על זה לנסות קצת להעלות את הדברים
אם בכל זאת חבר'ה שנמצאים בתוך המערכת שנקראת דתית לאומית אולי אולי אולי יש שם אח שתיים שלושה חמישה שישמעו את הדברים לא נצליח לחלץ אותם מזה בסך הכל הלב כואב
אתמול הייתי אצל רבי דוב לנדו שליט"א אמר לי "תינוקות שנשבו"
הבעיה היא השאלה היא בטעות שלהם עד לאן זה מביא אותם כי אחרי הכל הם יש להם תפיסה של אפיקורסות זה לא פשוט העניין באמת להבין את העניין מה מה קורה כאן מה קורה יש היום קבוצה גדולה של חבר'ה מתפללים ברצינות, פאות ארוכות, ציציות ונמצאים בקבוצה הזאת הם בטוחים שהם צודקים .. מהכיוון ההוא יש שנאה לחרדים.
ביקשו ממני לפני למעלה מ-20 שנה לבוא לדבר.
לחצו עליי משם שאני אבוא לדבר שם אז דיבר איתי שם בטלפון דיבר איתי אחד הרבנים שם הרב גל לוונשטיין
אמרתי למה אתה צריך אותי אתם יודעים טוב טוב להסביר מה החרדים סוברים ובמה הם טועים.
אתם יודעים להסביר את זה טוב מה אתם צריכים אותי?
אמר לי, תראה, יש כאן שנאה לחרדים, אני רוצה שתעזור לי להפיג אותה.
שנאה לחרדים.
למה? שבחור דתי לאומי יהיה לו שינאה לחרדים? למה שתהיה שינאה לחרדים? מה מה החרדי?
פעם אחד שאל בחור דתי לאומי יש לך אפשרות אתה מגיע לבית מלון ואתה צריך חדר אומרים לו תשמע אין חדרים פנויים אתה יכול להיות בחדר עם מישהו כל החדרים יש חדר עם שתי מיטות יש שם מישהו אני יכול להכניס אותך לחדר עם עוד אחד מה האפשרויות יש כאן אחד נטורי קרתא יש כאן אחד מקיבוץ השומר הצעיר, אחד שהיה בסיירת מטכל, איפה אתה מעדיף להיות? בסיירת מטכל.
למה אתה מעדיף אותו?
מה יש לי איתו?
שומע?
אני אגיד לך מה יש לך: האות הראשונה של ספר בראשית. האות השנייה. האות השלישית. כל המילה הראשונה. כל הפרשה הראשונה כל הפרשה כל ספר בראשית כל שמות כל ויקרא כל במדבר כל דברים כל הכ"ד ספרי נביאים כל הש"ס משניות כל ש"ס בבלי, ירושלמי שולחן ערוך כל זה יש לך איתו.
מה יש לך
איתו! מה זה מה יש לי איתו? מה יש לך עם
זה! מה יש לך איתו?!
למה אתה אומר מה יש לי איתו? תסביר לי מה יש לך
איתו.
מה מה קרה כאן? איפה איפה השתבש כאן משהו? מה זה הדבר הזה?
למעשה היה יהודי תלמיד חכם ירא שמיים תלמיד חכם עצום ירא שמיים בן אדם לחברו כמלאך . תפילה יוצאת מן הכלל . יודע גם בקבלה. משהו מיוחד הרב אברהם יצחק הכהן קוק והוא אינני יודע, אני לא מסוגל לשפוט, כתב דברים חמורים מאוד.
אתמול, אתמול אמר לי רב דוב לנדו שליטא, לא זוכר בשם מי שאמר עליו, הוא אומר, הוא לא היה אפיקורס, אבל הוא כתב אפיקורסות.
הוא לא היה אפיקורס, אבל הוא כתב אפיקורסות.
דברים שהוא כתב, זאת אומרת הוא באיזשהו מקום, אני לא יודע, אני לא אני לא בא לנתח את זה, אבל באמת יש עניין כזה שיהודי שחטא ישראל הוא ונשמת ישראל גם יהודי פושע הוא באמת א הקדוש ברוך הוא אוהב גם את הפושעים. יש איזה ...
אבל אחרי הכל יש לנו הלכות
התפילה של "למלשינים אל תהיי תקווה וכל המינים כרגע יאבדו" תוקנה על יהודים. על יהודים. הרמב"ם כותב שרבן גמליאל הוא ראה שמסיטים את העם לעזוב את השם ראה שזה גדולה מכל צורכי בני אדם עמד ותיקן ברכה והכניסו אותה לתוך ה-18 18 להכרית את המינים.
הבריסקער רוב אין לנו מושג אין לנו מושג היראת שמיים שלו אין לנו מושג בזה בכלל היראת שמיים שלו קשה לנו בכלל לדמיין מה מה זה היה היראת שמיים איך הוא נזהר בנ"א לחברו לא יאומן. בנים שלו הלכו פעם. הייתה איזה אישה אלמנה שצעקה להם שלא כדין והם ענו לה ענו לה משהו אז הוא אמר להם מה זה? אז הם אמרו לו היא אמרה דברים שלא לא לא בסדר אז אמרנו לה ..
-לאלמנה לא עונים! אלמנה!!
היראת שמיים שלו זה היה הדבר שהקריאת שמע שלו לקחה 20 דקות חזר על כל מילה שוב ושוב עד שהוא היה בטוח שהוא יצא ידי חובה זה יראת שמיים ממש זה היה הוא הרים את כל הדור
כשהוא בא לוילנה שם לעשות שם מצות אז הוא הלך להכשיר את המאפייה כאילו שעד עכשיו הפו שםפיטות זאת הייתה מאפייה אז באו אנשי המאפייה לרב חיים אויזר מה מה זה עד עכשיו עשים לו שם פיטות אז הוא אומר אם אפשר לאכול את המצות שלכם זה בגלל שהוא הופה שם גם מצות הוא הכניס כזאת יראת שמיים
והוא דיבר בחריפות על האנשים האלה שסוטים מהדרך בערב יום כפור
אז אחד אמר לו הרב כך מדבר בערב יום כפור על יהודים
אז הוא שאל אותו אתה התפללת מנחה אז הוא אומר לו כן אומר גם בערב יום כפור אתה מתפלל מנחה
הוא לא הבין מה פירוש אומר במנחה יש "למלשנים אל תהיה תקווה" גם בערב יום כפור אתה אומר את זה? על מי תיקנו את אינני יודע, אני לא בא עכשיו להיכנס בעניין הזה.
יש כאן באמת נידון של תינוק שנשבה, לדון אותם כתינוקות שנשבו.
אמרתי פעם בזמנו כשפרצה המדינה אז היו מאוד החבר'ה של הנטורי הקרתא המזרחי מאוד נגד הניתור קרטה, מדברים נגד המדינה הקדושה הזה.
בזמנו הרי הרב צבי יהודה כתב אתמין על מושה שלנו מושה דיין וכל מיני אנשים שהיו מאוד התמינים הם שלנו מצד שני לגבי ה הישיבות ראשי הישיבות הם אפיקורסים הם כופרים בגאולה ועל ניתור הקרת מה זה לדבר נגד המדינה אז אמרתי פעם לאחד אני לא מבין למה על חילוני אתה מתייחס בהבנה? הוא תינוק שנשבה. הוא תינוק שנשבה.
אמרתי לו נכון. אבל אתה לא מבין שגם נטורי קרתא הוא תינוק שנשבה?...ודאי שאתם צודקים.האמת היא איתכם בוודאי בוודאי בוודאי.אבל מה לעשות? הוא נולד אצל אבא נתורי קרטא והוא גדל בחדר של נתורי קרטא.אז הוא אז הוא תינוק שנשבה לבין הנטורי קרתא...
למה הוא פחות חמור? למה הוא פחות פחות תינוק שנשבה מאחד שבקיבוץ השומר הצעיר? איך אמר את זה משה שנפילד זכר צדק לברוכה? הוא אמר, "אתם צודקים נכון, חילוני הוא תינוק ישראל שחטא ישראל הוא, אבל גם ישראל שלא חטא ישראל הוא...
" נכון ישראל שחטא ישראל גם ישראל שלא חטא ישראל...
מכל מקום אנחנו צריכים לדון בוודאי לגבי הנוער הזה שנמצא שם בתוך המערכת הדתית לאומית כתינוקות שנשבו.
זאת שאלה גדולה בכלל על כל החילונים היום אם הם מוגדרים תינוקות שנשבו זה מחלוקת בפוסקים האם באמת להגדיר אותם כתינוקות שנשבו האם באמת להגדיר אותם כתינוקות שנשבו הציור הפשוט של תינוק שנשבה, תינוק יהודי שהיה בתוך עגלה ובא גוי חטף אותו, תינוק בן חצי שנה, הוא לא יודע כלום, הוא גדל בבית של הגוי, הוא לא יודע בכלל שהוא יהודי, הוא חושב שהוא איון, קוראים לו אין והוא לא יודע כלום.
זה תינוק שנשבה.נכון? אחד שגדל בקיבוץ השומר הצעיר הוא גם תינוק שנשבה.אבל באיזשהו מקום הוא יודע שהוא יהודי.הוא יודע שלאמא שסבתא שלו הייתה שומרת מצוות שומרת שבת.
הוא יודע את זה והוא מבין שיהודי חייב במצוות ויש לו איזה חבר מהקיבוץ וחבר מפה וחבר משם שחזרו בתשובה.
והוא פעם התחיל לדבר איתם והוא ראה שאם עוד כמה דקות ידברו איתו גם הוא יחזור בתשובה והוא ברח זה נקרא תינוק שנשבה? הוא יודע שהוא יהודי אבל היות וכל המערכת מסביב הוא כל כך קשור עם כל המערכת מסביב וקשה לו להתנתק אם הוא כן או לא אז אין נידון בין הפוסקים האם לדון אותו אנחנו דנים אותם כתינוקות שנשבו לזכות אם אפשר אפשר לקבל לצרף אחד כזה למניין? אני לא יודע.
אם אחד משובש בדעות, אחד שבעל דעות כוזבות, החזון איש כותב שאחד שיש לו דעות כוזבות, שחיטתו נבלה וינו יין נסך.
עכשיו השאלה מה קורה כאן חבר'ה כואב הלב פשוט כואב הלב כל כך הרבה חבר'ה אתה רואה את הריקודים של שמחת תורה ראיתי מישהו הראה לי בהר המור ..אתה מבין הם לפני שנים לא היה שם ..אמרתי לרב דוב לנדו אתמול ..אמרתי לו הם זה נראה כמו שכתוב שני השעירים שווים במראה בקומה ובדמים הם נראים אותו דבר מבחוץ ...
שאלה באמת בתוכן מה קורה כאן
רבי יוסף חיים זונפלד... אז הוא הכיר אותו טוב ויש מכתב מכתב שכתב בחודש הרחמים ...מלחמת העולם השנייה 18 שנה ..ידיד השם מוכרחים הפעם לצאת מגדרינו.
יש לנו גדר.
חייבים לפתוח מידת השתיקה.
היה לנו גדר מידת השתיקה.
ולהודיע צערנו גלוי גם לכבוד תורתו הרמה שיחיה.
הן הובא לפנינו חוברת נדפסה מקרוב לרב אחד מפה.
והשתוממנו לראות ולשמוע דברים גסים וזרים לתורת ישראל כולה לתורת ישראל כולה וראינו את אשר יגורנו לפני בו לכאן עוד לפני שהוא בא לכאן אנחנו פחדנו שזה מה שיהיה כבר ידעו קצת על הדעות שלו כי יחולל חדשות
לילך בדרכים עקלקלות אשר לו שערו רבותינו ואבותינו מעולם בא ונהיתה לעובדה ועוד יותר מזה אשר לא פיללנו כלל גם ובא לפנינו מה שהדפיס זה מכבר אשר לא ראינו ..כבר חוברות ברוח העת החדשה רוח הכפירה ותרבות חדשה אבל האחרון הכביד אשר בשם אורות קרא אותה מחוללה כך הוא קורא לזה אורות ורעל מוות בתוכה יש בה הרבה דברים שאסור לשומען וכל שכן לכותבם ולהדפיסם ודאבון לב הינן נקראים לבני הנעורים הצעירים קוראים את זה אשר לא ידעו ואשר אינם רוצים לידע ולהבחין בין אור לחושך ובשגם כשם רב נקרא על כותבם והם נכנסים בקרבם הדברים האלה כארס של אכנאי כמו ארס של נחש ומתקדשים ומטהרים אל הגנות ושם שמיים מתחלל וסכנה להריסת דת משה ויהודית נשקפת בעטים של דברים כאלה על כל רוחו וחינוכו של הדור הצעיר ואם אמנם החרשנו מחשש מחלוקת וקטטה וחילול השם שיכול לצאת על ידי זה אבל כבר עברו ושטפו כל גבול ואם אנו מחשים ומצאנו עוון חס וחלילה
רצוף פה המחברת הזאת אשר כמה פרקים מלאים תהילות ותשבחות לרשעים שם חושך לאור ואור לחושך אומר לרשעים צדיקים אתם כמו שצועק בפרק מג כ"ז ואפילו אותם הצעירים והצעירות בעלי ההתעמלות וההוללות עושים שבתם חול בפרהסיה וכדומה אומר שעוסקים ועובדים עבודת ...מומרים לכל התורה ועוסקים בפריצות נפרזה וכל מיני נאפופים והוא אומר שעוסקים ועובדים עבודת הקודש פרק לד ואת אשר נפש רשעים ופורצי ישראל חפצה ..לעומת זאת דוקר ועוקץ בעקיצות גסות את שלומי אמוני ישראל "כמעשה עמלק" וכולי וכי נפשם של פושעי ישראל יותר מתוקנת מנפש שלומי אמוני ישראל וכן כל המחזיקים בתורה הקדושה על פי מסורת אבות מקטין אותם ומרעיל אותם בשם בשם מוות ובכמה דברים מגלה פנים בתורה שלא כהלכה רחמנא ליצלן על כגון דא אסור לנו לשתוק שלא נתחייב חס וחלילה בדמם של כל אותם בני הנעורים והתלמידים שישתו את המים הרעים הללו
וכאשר שמענו מפי נאמנים כי כבר פשטה נגע הצרעת הזאת ..בתואנה הרי הרב אומר כן להתעלס עליזת החיים מעלה את השכינה כמו אמירת תשבחות שאמרם דוד המלך עליו השלום בספר תהילים אשרי אוזן שלא שמעה כל אלה זאת חובתנו בתור הקרובים אל החלל ואל מקום המשפט לקדם פני הרועים רועי ישראל הנאמנים לקרוא להם כי יתנו ידם לעמוד בפרץ ולגדור גדר סביב חומת אש דת תורתנו הקדושה וגדרי הצניעות והמוסר ועל כן הננו פונים אלדרת גאונו שליתנו מעוררים אותו עוד הפעם כי כבר יצאה העברה הזאת מקברות התאווה ותאכל כמה נפשות יקרות בחורי חמד פרחי בני הישיבה ואם לא נמהר כולנו יחד לעצרו בעד הרעה ונאכל חס ושלום מגדיש ועד קמה ועד קרם זית כרם השם יקום נא לעזרת השם בגיבורים יעורר את מכריו יודע רבנים לתת ידם להשם אמונה לדון על ספריו אם הם ספרי קוסמים ולפרסם אותו ברבים כי אסור לעיין ולסמוך על כל הבליו וכל חלומותיו
יצחק ירוחם בין הרב המהריל דיסקין
רבי יוסף חיים זוננפלד רב אבד לקהילות האשכנזים
...
ויצאו באמת מכתבים שם
ראיתי את המחברת הזאת אסור לעיין צריך ביעור ..יוסף מורדרכי ידיד הלוי
יעמוד למן התורה הקדושה להתחלל כבודה ..ולא יגיע בתורה אפילו לקרסלי רגליהם של הגאונים הגדולים בפרט זקני ישראל ראשי הרבנים הגאונים הגדולים הרב יצחק ירוחם דיסקין הגאון רבי יוסף חיים זונפלד ואיש הזה לרוב גאוותו כי גבה ליבו מאוד כמעט נטרפה דעתו חיבר ספר דברים של דופי דברי אפיקורסות נגד התורה הקדושה ודאי בגלי פנים תורה שלא כהלכה
הרדב"ז מסלוצק
רחמנא ליצלן רוח הטומאה נדבק בו ...הרב דיאפו שהתיר שמיטה ונותן יד לפושעים יראתי מאוד ..דברי קוק שלא כדת ...שלא ישנו חלילה וחלילה לא יתעקר חס וחלילה השמיטה מפני אימת קוק המשוגע
יעקב דוד הרדב"ז
מהרי"ל בלוך מטלז
דברים מבהילים מסעירים כל לב איש ישראל ..
אחד אחרי השני של רבנים שיצאו בחריפות נגד הדברים האלה
הרוגוטצ'ובר כותב גם כן "קיבלתי מכתבי ..סותר עצמו ..חולין סג עם הקוק אם זה עוף טהור או טמא וטמא טמא יקרא...הרי הוא כופר
הוא מדבר בחריפות נורא ועוד הרבה רבנים יצאו בזה בחריפות נוראה אני לא יודע אני לא נכנס רק אני אומר צריכים לדעת אבל זה היה
הוא עצמו היה אדם באמת במה אבל היה כנראה איזה דעה מסוימת לא יודע מה
ועל השיבוש הזה, על השיבוש הזה נבנה כל המערכת הזאת והמערכת הזאת לפני לפני שאני הייתי בן 18, ישיבת מרכז הרב הייתה ישיבת דלילה, כמעט כלום לא היה שם והיום זה נהיה כבר דת שלמה והיא נבנתה על בחורים שכולם צמחו מתוך הישיבות התיכוניות.
הגר"א וסרמן קרא לזה אבוידזורה בשיטוף.
זאת אומרת עובדים כאן לעוד כוח נוסף והדברים מבהילים עד לאן הדברים באמת הגיעו.
אומר צריכים לדעת שגם הרב אברהם יצחק הכהן קוק גם הוא הדעות שלו ביחס לתורה היו לדעות חריפות מאוד.
חייבים ללמוד תורה ח"ו להוציא בחור שלומד תורה מהישיבה...
הוא בעצמו הוציא מכתב הוציא מכתב ...
בשנת תרעז מלחמת העולם הראשונה פנה בתחנונים אל רבה הראשי של אנגליה שיפעל אצל השלטונות שישחררו את בני הישיבות משירות בצבא והוא כותב שם להציל את נשמת היהדות בממלכה התורה בנימים רבים בקיומם של הישיבות בישיבות שאם הם ילכו הם יפלו בלא תקומה חלילה להציל את מה שהוא יקר לנו יותר מהחיים
חורבנם של הישיבות יהיה נצמח מלקיחת מבחר בניהם לעבודת הצבא הוא חורבן דתי איום ונורא אצלנו ראשית לכל החיובים כל אדם מישראל קטן כגדול תלמוד תורה ישיבות לא נסדו רק בשביל התכלית להעמיד רבנים הוא אומר זה חובה תורנית שלא יתחסרו בכל מדינה ישיבות
לא תוכל להטיל אלינו חוק של החרבת ישיבותנו ....בשעה שתבטל הממשלה את ישיבתנו הרי כי היא גוזר גזרת שמד חוק הוא לישראל חובתו היותר קדושה שומרת חייו הרוחניים ממיתה אכזרית שום לחץ לא יוכל להסיר מאיתנו את החובה הקדושה הזאת
על פי תורת ישראל תלמידי חכמים אסור ללוחצם ללכת למלחמה כל כך גדול הוא החטא של לחיצת תלמיד חכם מלחמה עד שלא הניחו חז"ל לבקר את מעשה מלך צדיק כאסה מלך יהודה שהוא חלה על שעשה אנגריה תלמידי חכמים
אפילו מלחמת מצווה גדולה שערך אברהם נגד המלכים ..נענש אברהם עשה אנגריה בתלמידי החיים לקוח אותם למלחמה והצלחת המדינה תלויה במלחמתה על ידי מה שנמצאים בה תלמדי חכמים העוסקים בתורה בזכותם מלחמה נוצחת הם מעילים למדינה יותר מאנשי החיל וכך הוא כותב באריכות תלמידי החכמים מגינים על הארץ ועוזרים להצלחת לא פחות וגם יותר מכל החייל הלוחם
אחרי שהרב קוק נפטר אמרו הקובע היחידי בדורנו להבנת דברי מרן הרב הרב קוק זצל ותלמידו כבנו מרן הגאון צדיק יסוד עולם מוה"ר יעקב משה חרל"פ ראש הישיבה המרכזית העולמית והוא כותב הרב חרלפ וזה היה כשפרצה המדינה
ואז הייתה מלחמת השחרור ולא היה צבא והיה צריך חיילים והוא כתב לא לגעת בתלמידי חכמים בשום אופן אז היה מצב שבאמת היה חסי חיילים עכשיו היה חטיבות שלמות שלא גייסו אותם זה לא אבל היה חסר
וכך כתב "תלמידי חכמים חופשי הישיבות הקדושות המצים עצמם לתורה ועבודת השם הפלוגה של חיל השם החובה מוטלת עליהם להמשיך את לימודם לא יתבטלו מן התורה אף למלחמת מצווה זו שכל בן ישיבה עד תפקידו הנאמן להיות מחיל השם ואין עליו שום חובה להתייצב להיפקד לשם לשום עבודה של פלוגה אחרת
והרב צבי יהודה יצא נגד העניין הזה.. עכשיו האמינות של הרב צבי יהודה זה דבר גם שצריכים לדון בזה הרבה מאוד. בכמה דברים, בכמה וכמה דברים
היה הסיפור עם הרב גורן.. ירושלים היא הייתה במצור. נתנו שם הוראה לאנשים למלא שקים בחול לשים על פתחי הבתים מפני צלפים של לצות שקי חול. שמו שקי חול. שבת לא עושים את זה.
אז בא גורן לרב בנגיס שגם בשבת ימשיכו למלא את השקים. אז הוא נכנס לפניו הוא היה צעיר והוא נכנס לפניו והביא לפי הרמב"ם ... והביא שם חבורה שלמה למה כן צריכים לעשות את זה שהוא גמר את הדרשה שלו אז אה אז הוא שאל : אז הרב יוציא מכתב שיצאו בשבת למלא את השקים ? אז הוא אמר לו לא. אז הוא אומר לו למה? אז הוא אמר לו ביידיש הסבתא שלי אמרה לי שאסור לחלל שבת...
הוא לא התחיל להתווכח איתו שם בדברים האלה
מכל מקום הוא אחר כך נהיה רב צבאי והיו הרבה תעלולים שהוא עשה בתורה שהוא היה השם ירחם
הייתי ביחידה בסיני הייתי חבר ...היה אחד כזה שהיה מירושלים הזה והוא התקלקל והוא אמר לי אני נוסע ביום כיפור אומר אני נהנה לי ביום כיפור כבישים ריקים אין משטרה אתה ...ואחר כך הוא בא אחרי יום כיפור אומר לי השנה צמתי מה שבטוח בטוח ככה ודיברתי איתו הרבה והוא קצת התקרב
ואז הוא הלך פעם הוא גר בתל אביב הוא אומר שגורן הוא כבר עזב את הצבא והיה רב ראשי של תל אביב אחר כך הוא היה רב ראשי של מדינת ישראל ואז הוא הבחור בא בחור חילוני הוא בא ביום ראשון ליחידה מזועזע הוא אומר אני הלכתי הרב גורן דיבר בעיתון העיתונאים בבית סוקולוב בליל שבת יש שם ככה קראו לזה היה איזה עיתון העיתונאים זה היה ככה הרצאות עוד שם -לא רחוק מהבית של של גורן גורן היה גר שם בשדרות דוד המלך 51 אז אה אז הוא דיבר שם והוא בא לישיבה ליחידה מזועזע הוא אומר לי רב לא מדבר ככה בחור חילוני ...
שאלו אותו, למה הבנות הדתיות לא הולכות לצבא? מה צריך לענות רב על כזה דבר?
אז אמר: תשאלו אותם, אני את הבת שלי שלחתי. אז לא היה שירות לאומי שמה צבא רגיל.
הבת שלו תחיה גורן הייתה בשבט של בני עקיבה הלכה לצבא. קידוש שם ברבים.... ככה מדבר בכל מיני דברים היה שם.
הוא חזר מזוזע הבחור החילוני
מכל מקום היה סיפור שהיו אח ואחות בנים של אישה שהייתה אשת איש ועזבה את בעלה בלי גט והלכה להיות עם מישהו אחר וילדה את שני הילדים האלה ממזרים מדאורייתא זהו והם רוצים להתחתן מה לעשות יש בורא לעולם ויש תורה ויש דין של ממזירים נכון זה עוולה נוראה כתוב דמת העשוקים שאין להם מנחם חז"ל אומרים זה ממזירים מה אפשר לעשות מה אנחנו אשמים אתם לא אשמים למה בורא עולם גלגל ככה ואם אחד נולד עם מומים למה כי אמא שלו לקחה סמים בזמן ההריון מה הוא אשם כך בורא עולם מגלגל את העולם יש דברים יש את החשבונות של בורא עולם בעניין מכל מקום בית דין חשוב בפתח תקווה ישב על התיק הזה הרים ידיים אין מה לעשות ואז היה בחירות לרבנות הראשית
דרך אגב כל הרבנות הראשית הזאת מי הקים אותה מי הקים את הרבנות הראשית? זה היה הסוכנות היהודית. למה הם עשו את זה? הם רצו דת בארץ ישראל? הם רצו רבנים בארץ ישראל? הייתה להם בעיה. ... למעשה אם המדינה הייתה קמה והרבנות הייתה מחוץ לעסק אז למעשה ההתייחסות למדינה הייתה כמו ממשלת ארצות הברית כמו שאתה מתייחס לעיריית גבעתיים ראש העירייה יש לו תפקיד לראש העירייה
התפקיד שלו לדאוג שיפנו את האשפה, שיסדרו את הכבישים, כשיסדרו תאורת רחוב. זה התפקיד שלו. זהו זה נגמר.
זה הכל.
אז המדינה הייתה עירייה והיה עולם התורה.
איך אנחנו מה נעשה כאן? רעיון כביר לעשות רבנות.
שהרבנות יהיה חלק מהמדינה.
אז הם נתנו סכומים, נתנו משכורות ענקיות, משכורות גבוהות לרבנים כדי שלא יבואו סתם .. והמצב הכלכלי היה קשה מאוד.
הרב עיר מקבל משכורת כמו ראש עיר.50 אלף שק לחודש משכורות שמנות.
והסטייפלר כותב את כל הרבנות הזאת הם הקימו כדי לתת הכשר לאליל הציונות כך לשונו של הסטייפלר כל הרבנות הזאת הקימו כדי לתת הכשר לאליל הציונות זה היה המטרה של הרבנות הזאת
עכשיו לכמה זמן נבחר שופט כמה זמן לבחר שופט? שופט בית משפט העליון? מישהו למד אזרחות? אתה לא יודע.
הוא נבחר לכל החיים עד שהוא יוצא.
למה? אם הוא יצטרך להיבחר מחדש, אם הוא יצטרך לבחר מחדש, אז הוא יהיה נתון ללחצים כדי שלא יהיה נתון ללחצים.
וכמה שנים יבחר רב ראשי? חמש שנים.
למה? מאותה סיבה.
כדי שיהיה נתון ללחצים.
מה הוא שונה משופט? למה צריכים לבחור כל כמה שנים? בגלל העניין הזה.
אני זוכר בעיניי בעיתון הצופה היה שגורן למרות שהוא היה כזה רפורמי היה איזה פסק אחד שלו שלא מצא חן בעיני דוקטור בורג שהיה מהמזרחי ואני זוכר שהיה שם בהצופה "אנחנו נצטרך לשקול את המשך כהונתו."
והרב צביודה מאוד התנגד ..שבשום פנים זה חילול השם שאף אחד לא יגיש מועמדות נגד שהרב הראשי ימשיך עליו ושאף אחד לא יגיש מועמדות נגדו וכשהיה הרב אונטרמן גורן גורן הגיש מועמדות נגדו והרב צביודה יצא נגדו בחרב וחנית שלא בשום פנים זה חילול השם שאף אחד לא יגיד ..אבל גורן צפצף ונבחר ואחרי שהוא נבחר הרב צביודה כותב לו פארינו ידודנו גדול הדור אז שאל אותו הרב הוטנר אמר לו אתה בעצמך יצאת שלא יבחר שלא ילך אז למה אתה עכשיו יוצא
אז הוא אמר לו ככה אבא הקים את הרבנות ואבא נמצא בשמיים והוא לא היה נותן שיבחר מי שלא מתאים
אמר לי זה הרב יעקבבוץ שאמר לו מה קורה בשמיים אני לא יודע ומה קורה בארץ אני כן יודע ואני מפחד מאוד מאנשים שחושבים שהם יודעים מה קורה בשמיים ...
מכל מקום גורן זה גורן זה אחר כך נבחר להיות רב ראשי בדיוק שהייתה את הסערה על השני אחים הממזרים ואיך שהוא נהיה רב ראשי הוא לקח את התיק אליו והוציא פסק שהם מותרים לבוא בקהל, שהם מותרים לבוא בקהל, הוציא כזה פסק.
וזה יצר כבר זה היה פיצוץ כבר לפני כן ידעו בדיוק את התעלולים שלו אבל זה היה זה הפיצוץ שאין כמוהו ואז יצאו כל גדולי הדור נגדו כולם בצורה חריפה מאוד יש מהסטייפלר בקריאנה דיגרתא עשה איזה רשימה כזאת שאחד בא לרב ממש צחוק מה איך כל העניין הזה איך הרב בכל מיני תעלולים שם הופך איזה דין זה צריך כדאי לקרוא את העניין הזה אולי אני אראה לכם אחר כך עושה צחוק מהעניין הזה איך אה ממש צחוק מכל הפסק הזה
הרבי אליושיב אומר אפיל לכלל ליצנות לא הגיע
והם יצאו אז בצורה חריפה מאוד נגדו על העניין הזה
אני אקרא לכם אה אני אקרא לכם מה שהם כתבו כאן זה היו מודעות בגודל כזה גודל של אתה מבין כמו המודעות של האבלו הכי גדולים הגליון הכי גדול שיש כל הזה היה שם דעת תורה
נדהמים אנחנו מחילול כבוד שמיים הנורא שנעשה על ידי כמוהו לא נהייתה להרים יד בתורה לקעקע את ההוראה בישראל לגלות פנים בהוראה בדרכי תעתועים להתיר איסורים חמורים בריש גלי על ידי מעשים במחשך לשים ללעג וקלס את כל דרכי ההוראה בישראל מקדמת דנא
לזאת אנו מכריזים שפסקיו בטלים
הכותבים וחותמים בלב קרוע ומורתח יחזקאל אברמסקי
משה חברוני ראש שבת חברון
רב חיים שמואלביץ
שלמה זלמן אוירבך
ועוד מכתב
מזוזעים אומק נפשנו מן המעשה הנורא אחד בשם רב יכונה יעז במצח נחושה לשלוח יד בתורת משה להתיר מפסולי קהל דרכי תעתעיים בהפקעת יהדותו וכולי אנו מכריזים שכל הוראותיו של איזה בטלים ומבוטלים אסור לסמוך עלים כלל וכלל
כותבים וחותמים נשבר ומורתח
יעקב ישראל קנייבסקי הסטייפלר
יוסף שלום מלישיב
הרב שך
עוד סדרה של רבנים כולם יצאו נגדו
הרב קנייבסקי הוציא על זה אומר כותב שמה בגלי פנים את של ברור שאדם כזה אין לו שייכות לרבנות כלל וכלל כתביו קוסמים הוראותיו כהוראות הרבנים הרפורמיים שהם רשעים כבר הוציא עצמו מכלל שלומי אמוני ישראל הציג עצמו בשורה אחת עם האחר שהיה בזמן החתם וכיוצא בזה וכמותם ישארו שמם לשמצע ולקלון ולחרפות ולדרעון עולם לדורי דורות
ואחרי כל זה בכיסלו תשג
הרב צבי יהודה היה כותב מפעם לפעם אאת ההגיגים שלו בעיתון הצופה זה היה ככה זה היה ממש צילום כמו שזה היה בצופה כמו שאתם רואים ככה ככה זה היה מופיע בהצופה כל מיני דברים שלו אז הוא כותב
"חיוב מחאה "
זה היה אחרי כל העניין הזה.
"נזדעזתי לראות דברי הנבלה של אותו חצוף [פרוש דיבר בכנסת נגד גורן אז הוא כותב שם נגדו בחריפות ]... ואחר כך "מתוך סור מרע אל עשה טוב, מתוך טיפול בפסול ההתחצפות האגודתית ומחשכיה אל בירור קדושתה האמיתית של הרבנות הראשית לישראל ואורותיה..."הרבנות הראשית לישראל נוסדה על ידי מרן אבא הרב זצל במעמד... בקיצור וכולי ואחר כך ברבנות .. ועכשיו ברבנות של הרב שלומה גורן שליטא, על זה האחרון כתב מרן אבא שציווה לא לתארו בשום שבחי תוארים- עלה במעלות הקודש יהיה מהיחידים העומדים לנס בגדולי ישראל" ואחר כך הוא כותב "אין להרהר אחר הוראותיו לימדונו חז"ל בקדושתם כל המהרהר אחר רבו כאילו אחר השכנה, ושכנתי בתוכם " זאת אומרת אני עכשיו בחור ואני מסתכל עומדים כאן... אם הוא צודק והרב גורן יהודי צדיק תלמיד חכם אז כל אותם גדולי ישראל הם עשו הלבנת פנים שאין לה אח וריע לאף אחד מהם אין אין חלק לעולם הבא כל מלבין פני חברו ברבים מלבין פני חברו ברבים הלבנת פנים כזאת ולא סתם מבזה תלמיד חכם ברמה כזאת מבזה תלמיד חכם ברמה כזאת אין לאף אחד מהם חס ושלום חלק לעה"ב לא לרב אלישיב לא לרב שך לא לרב שלמה זלמן לא לסטייפלר אף אחד מהם אין לו חלק אין היה אתה מבין ביזוי תלמיד תלמידי חכמים בסדר גודל כזה הלבנת פנים כזאת של תלמיד חכם אם הוא צודק
ואם הם צודקים אז זה רבי רפורמי זה רבי רפורמי והוא בא ואומר בעיניים עצומות ללכת אחריו אסור להרר אחריו תגיד לי אלו ואלו דברי אלוקים חיים? איך איך אפשר? אתה רואה התנפצות כזאת אתה מבין של של שיקול דעת של אדם מה למה? הרבנות הראשית האבא אבא לא היה נותן...
אני אומר כל הדברים האלה זה זה מגיע אתה מבין שה הלכו עשו את האידיאולוגיה הזאת ..
יש אחד בשם הרב אבינר. אז הוא כותב, יש שם חוברת, אין לי פה את לא הבאתי.עיתורי כהנים.
ככה הוציא חוברות כאלה של אה של עתרת כהנים בעניין האומה באהבת חינם.
ושם הוא מביא שם שאלה ששאלו אותו לגבי לשלוח ילד אני מתלבט יש לי איזה מישהו לשלוח ילד לבית ספר של הקיבוץ הדתי או לבית ספר של חבד זה מה שעמד לו על הפרק הוא לא מתייחס חבד חבד חבד מבחינתו זה חרדים או חרדי או קיבוץ הדתי הקיבוץ הדתי הרמה הדתית מאוד מאוד נמוכה הייתה שם רפורמים לחלוטין באותה תקופה שזה נכתב בכלל זה היה פחד פחדים אני לא יודע היום מה קורה שם
מישהו סיפר לי ש שהיה איזה זוג בקיבוץ דתי האישה הלכה הייתה הולכת למקוה לטבול כל הקיבוץ צחק עליה שומרת הרת משפחה אם נותנים לבחרים ובחרות חדרים משותפים לא נשואים נתנו להם הפקירות נוראה אז ללכת לשלוח ילד לבית ספר של קיבוץ הדתי ... אז הוא אומר זה שאלה קשה שעה אז אומר כבר נשאל רבנו הרב צבי יהודה לגבי לשלוח לממלכתי דתי או לבית יעקב אז הוא אמר נכון בבית יעקב ההתייחסות לתורה ולמצוות היא יותר טובה אבל לעומת זאת ההתייחסות לרבנות הראשית ולמדינה שם בבית יעקב לא אין התייחסות מספיק טובה והעניין הזה של המעלה הזאת של התורה והמצוות זה שאין את זה בקיבוץ הדתי זה חיסרון אבל העניין הזה של ההתייחסות לרבנות הראשית ולמדינה זה בגדר מום אז זה יותר חמור זאת אומרת צריכים צריכים לשלוח למממד למרות שהילד יגדל שם והוא יחלל שבת באיסורי כי לא לימדו אותו טוב איסור בורר איסור קושר הוא לא ידע את ההלכות האלה והוא יחלל שבת בכל שבת ודברים שהתורה אומרת מחלליה מותיומת ונכרתה הנפש הזה זה בגדר חיסרון זה לא מום ההתיחסות לרבנות הראשית זה מום
זה משהו מעווות כאן בכל המערכת משהו
כל עניין הזה של אשירות לאומי לבנות מי המציא את זה אני זוכר הייתי היה בזמנו עיתון של תנועת בני עקיבא אז אז אחת שם כותבת מה הבחורה החילונית צריכה ללכת לצבא ולהתקלקל ואני את נפשי הצלתי ..
זה נורא והיום הם בעצמם עולים על זה שזה נורא מה שהם עושים ותדפוק על השולחן ריבונו של עולם
כותב שם הרב פנדל ראש ראש הסדר הוא כותב הוא אומר "מי נתן לנו את ההיתר מי נתן לנו את ההתר לשלוח בחורים לצבא, הם חוזרים משם חילונים והם באים ובוכים. למה לא אמרתם לנו את זה? למה לא אמרתם לנו את זה שכאלה ניסיונות? מי נתן לנו את היתר לזה? מי עודד בחורים ללכת לסיירת מטכל ולשייטת? ששם אחוז החילוניות זה זה - אם ככה הם דנים מ 25 או 40% יוצאים חילוניים מהשירות הצבאי, שם זה 80 90% יוצאים חילוניים אולי יותר מזה - מי התיר לנו הוא קורא לזה לשלוח את הבנים להתאבדות המונית . ואל תגיד לי ..חז"ל אומרים גדול מחטיאו מן הורגו "
ריבונו של עולם אתה מבין את זה תדפוק על השלחן תגיד חבר'ה לא הולכים
מה זה איזה תפיסה זאת תגיד לי ילד שהלך לצבא וחזר מחלל שבת ..
שאול מופז היה רמתכל הוא נכנס עם כיפה לצבא נהיה חילוני והוא הכניס את הנשים לכל היחידות בצבא
מה מה מי יתן את את הדין הוא יבוא יום אחד יגמרו החיים הוא עולה למעלה לבית דין של מעלה על חיי נצח חילל שבת עזב את כל התורה כולה מה יהיה איתו לחיי הנצח מה יהיה עם המסכן הזה מה יהיה עם המסכן הזה הוא הלך לצבא להציל ישראל מיד צר הוא עומד לפני בית דין של מעלה ואחר כך יש חיי נצח מה יהיה איתו מה יהיה איתו? מי יתן את הדין על זה? הוא יבוא לרבותיו ויגיד לה למה שלחתם אותי? למה שלחתם אותי? אני הייתי מחלל שבת בגללכם.
אני עזבתי את כל התורה בגללכם.
אתם אתם מסיטים ומדיחים למה שלחתם אותי? ואתם עולים על זה תפסיקו.
אם כל אנשי הציונות הדתית הרבנים היו דופקים על השולחן לא ללכת יותר
הם רואים יש מה שקורה.
שום דבר.
לפני לפני שנים היה שתי מפלגות לגיוס בחורי ישיבות לפני 20 שנה המפדל ומרץ השמאל הקיצוני
גם עכשיו קפץ אחד מישהו אמר לי חברי כנסת של הציונות הדתית ...והמטרה של הגיוס היא זה לא בחסר להם חיילים חצי מתל אביב לא עושים צבא באים אלי חבר'ה עם קוקו עשית צבא לא למה לא התאים לי אבל איך השתחרת כמו כולם...
מישהו שהוא עלה בדעתו להטיל סנקציות על כל השמאלניים אלה שלא רוצים לעלות כי לא מתאים להם הצבא הזה.
מישהו מעלה בדעתו לתת לתת להם סנקציות? המטרה של כל זה היא אחת ברורה.
אנחנו רוצים לקלקל אותם.
לא רוצים את החרדים אלה כחרדים.
זה המטרה לעקור אותנו מהתורה.
אז איפה עומדים כל הרבנים של הציונות הדתית? המרכז וההר המור שישכבו על הכביש יגידו מה נגיד להם
"האחכם ילכו לכלא ואתם תשבו ותשתקו"
חבר' ממרכז לא מכניסים לכלא תהיה רגוע
וזה כואב הלב פשוט כואב הלב אני לא יודע אני לא אני רואה כל בחור כזה הלב בוכה אתה מבין
בחור עם כיפה סרוגה פיאות גדולות וזה איך תחלץ אותו מהטמטום הזה איך צריך להוציא אותו מהטימטום הזה
כל המערכת שם תפוסה עקום ככה וכל .. אתה מבין
מי עומד בצד השני מי יש להם ?
הרב קוק הזקן היה תלמיד חכם אבל אתה רואה שהרבנים אומרים שהוא לא מגיע לקרסוליים של אחרים שהיו באותה תקופה רבי יצחק ירוחם דיסקין הבן של מהרל דיסקין רבי יוסף חיים זוננפל ד היו אנשים שהוא לא מגיע לקרסוליים שלהם החזון איש מה הסדר גודל בכלל
אבל אחריו גם מי נשאר אחריו הרב צבי יהודה הראיתי ..אני אראה לכם עוד דברים בעניין הזה כמה שיקול הדעת שלו היה משובש ... אני יכול לספר לכם סיפורים על הגורן הזה זה מפה עד הודעה חדשה יש לי פה תמונה שהוא שהוא מצולם שהוא עומד וספר תורה מונח על הרצפה ליד הרגליים שלו על הרצפה לידו חצי חצי מטר 60 סנטימטר מהנעליים שלו מונח ספר תורה על הרצפה.. וזה לא פוטומטז זה תמונה אותנטית אני הראיתי
ותראה מה מי בצד השני אני מדבר על המערכת הליטאית הבריסקר רוב החזון איש הסטייפלר הרב שך רב שטיינמן רב חיים קנייבסקי רב ניסים קרליץ רב חיים גריינמן כמה אנשים בסדרי גודל אדיר כולם בצד הזה מי היה בצד השני כנגד זה מי מי תיקח את כל הרבנים של הרבנות הציונות הדתית תכפיל אותם ב-58 תעלה את זה בריבוע שיגיע לקרסוליים של רב חיים קנייבסקי ... איפה מי עמד שם בצד השני מי יש לכם
וזה רק המערכת הליטאית ומה עם כל המערכת החסידית וכל הציבור הענק הזה של אנשים שמדקדקים בתורה ובמצוות נזהרים בקלה כבחמורה טלטול בשבת חשמל בשבת כל הדברים כשרות בצורה מדקדקים כל המערכת זאת אנשים שעמילים בתורה וכותבים ומחדשים בקודשים ובטהרס ובזרעים ובכל איפה מה מי עומד פה עומדים קבוצה של חבר'ה שגדלו על ברכי הישיבות התיכוניות וטמטמו אותם במערכת משובשת השם ירחם פשוט כואב הלב אני אומר לכם אני רואה את הלב בוכה הלב בוכה איך מחלצים לו אדם מהטמטום הזה כואב הלב אז בזמנו זה היה קל.
עכשיו הם כבר שטופים ככה.
תראה לאן הדברים מגיעים.
והם בעצמם רואים שהם מסובכים בעניין הזה.
לא יודע.
השם ירחם.
כואב כואב הלב.
מה אני אגיד לכם? עוד יש המון לדבר ודוגמאות וסיפורים,
אבל יש שאלות.?
יש לך שאלות לשאול? הכנת שאלות מה א
יהודי חשוב מאוד הוא פעם דיבר לפני 40 שנה בחריפות נגד מרכז אמרתי לו הרב יש שם יהודים יראי שמיים אז הוא אמר לי נכון אבל זה לא השמיים שלנו
אתה שומע את אומרת הנקודה היא כזאת כרגע כשאתה מדבר על מי שחרדי יראה שמיים איזה שמיים אתה מבין אחד בהר המור הוא הוא חרדי אבל מה מה הוא עושה עם זה לאן הוא לאן הוא מוביל את זה כל התורה תדע לך התורה יכולה להיות זכה נעשת לו סם חיים לא זכה נעשת לו סם מוות שמת חז"ל אומרים ש...תראה אומר הגיע לכאן אחד ראש ישיבה אומר למד במרכז אמרו שהוא סיים שם את כל הש"ס ואחר כך הוא היה רב באחד הקיבוצים בעמק בית שאן יש שם כמה קיבוצים של המזרחי שלוחות אן הנציב תירצי הוא היה שם רב אחד הזה ואחר כך משם הוא נהיה ראש ישיבה ראש ישיבה תיכונית אז הוא אומר תראה אני מטפל בשמינית אומר חבר'ה רוצים ללכת לנח"ל אומר אומר, "אתה יודע מה הולך בנח"ל?" הוא אומר לי, "אתה יודע איזה לא יאומן איזה פריצות השם ירחם אומר ואני משכנע אותם לא ללכת לנחל." פתאום מכנס אותם ראש הישיבה ואומר להם, "תדעו, זה מצווה גדולה ללכת לנח"ל ואומר להם חז"ל ואומר להם אומר מה אני יכול לעשות? אתה מבין התורה הזאת הוא ירא שמיים אבל מה הוא עושה עם זה? הוא ירא שמיים ויגיד לתלמידים שלו תלכו לצבא ...הוא יראה שמיים אבל איזה שמיים אתה מבין המערכת הזאת הכניס להם איזה עוות בתוך המערכת שהעוות הזה מכשיר את כל הדברים
לשלוח בנות לשירות לאומי אתה מבין וכל מיני כל הדברים האלה זה הכל נהיה מתוך המערכת הזאת שקדושת המדינה והמדינה הזאת
אלה שהקימו את המדינה, מה הם רצו לעשות בזה, לשם מה הוקמה המדינה והם ממשיכים בכל המערכת הזאת להילחם לעקור, לעקור אותנו מהתורה ואנחנו נלחמים מהציפורניים להישאר צמודים לתורה
אני רוצה לומר לך שהרבה בוחרי ישיבות הם גם קצת דתיים לאומיים.
אתה מבין? באיזשהו מקום גם המערכת הזאת מבולבלת.
רק אני אומר אני דן כרגע על הגרעין האידיאולוגי אני לא מדבר עכשיו על פלוני ואלמוני אני מדבר על הגרעין האידיאולוגי..... אני מדבר על אלה שבאמת בצורה שנלחמים בעניין הדתיים החזקים שם
אמרתי לאחד אמרתי לו תבין דבר אחד תראו נלחמים פה נגד עולם התורה אתה אתה מבין אתה אתה מבין מה תורה עושה בעם ישראל אתה מבין מה שהם עושים עכשיו שרוצים שכל בחורי הישיבות הם עבריינים וכל מיני סנקציות בחורי ישיבות בגלל שיושבים לומדים תורה לאן הגענו ואתם שותקים
אז הוא אומר לא זה סמוטריץ'
אמרתי לו סמוטריץ' לא שווה כלום הוא אדם אחד כלום אף אחד לא סופר אותו הוא סופר אותו כי יש מאחריו כזה ציבור ועם כל הציבור הדתי דתי של המערכת שלכם אם היה יוצא נגדו והיה אומר אנחנו נגדך ונלחם בך ואתה תפסיק את המלחמה נגד החרדים או זה היה עומד לבד אבל אתם כולכם נותנים לו את הגיבוי הגיבוי האידיאולוגי הדתי שלו זה מכם כל המלחמה שלהם נגד עולם התורה הם הם נלחמים הם הם מובילי החץ נגד עולם התורה אתם נותנים להם את הגיבוי מה הם סוברים מה יש קדושת המדינה קדושת המדינה אתה אני קורא לך מה שרב ...
...
יש המון אנשים המון במערכת שלנו שגדלו בתור במערכת שם ואני גם גם אני למדתי ממלאכתי דתי וגם אני יצאתי משם אבל יש גם חבר'ה שהיו יותר חרדים בתוך המערכת שלהם והם זזו החוצה הם באו אלינו יש המון אני יכול לארגן לך רשימה אם תבקש אני אבקש תוך זה אני אעשה לך רשימה של עשרות רבות ויותר מזה של אנשים שלמדו במערכת הזאת ועברו להיות חרדים ותנסה למצוא לי חרדים שעברו למרכז אתה מבין מה אני מתכוון תמצוא כאלה למצוא אני לא מתכוון כאלה חרדים שהפכו לכיפה סרוגה אז כשהוא רוצה לרדת מהעץ אז הוא מחליף לכיפה סרוגה אני אדבר על כאלה שנהיו רציניים במרכז .. למה כי מי ילך לשם מה פתאום זה שיבוש אחד גדול לכיוון השני יש אנשים שמתפקחים בסוף
.. איך אתה מתייחס להמן מה שהיה שם מן היה אדם טוב היה טוב שטוב שהיה אמן מה מה היית עושה בלי פורים איך הייתה נראה בלי פורים.
בזכות המן יש לנו את פורים.
כל מסכת מגילה יש לנו בזכות המן.
צריכים לכבד את המן.?..
גם מדברים לא טובים יוצאים דברים טובים.
הם הקימו את זה במטרה לעקור את התורה בלי שום ספק.
הם לא הסכימו להזכיר שם שמיים בעזרת השם במגילת העצמאות.
פה לא יזכירו שם שמיים.
אותו רשע בן גוריון אמר תוך דור אחד אני פותר את הבעיה לא תהיה בעיה עם דתיים לא יהיו דתיים העסק יגמר תוך דור אחד לוקח זמן עד שאני לוקח זמן לחסל את היהדות זה לא אי אפשר ביום אחד זה יקח תוך תור דור אני פותר אותו בעיה זה היה להם תוכנית ברורה זהו הם הקימו את המדינה כדי לשנות את מהות עם ישראל מעם יהודי שומר מצוות לעם ככל הגויים זאת הייתה מטרת המדינה זה שבורא עולם השתמש בהם זה נידון אחר אז בעצם אנחנו רואים
בעצם המדינה הקיום של המדינה אנחנו רואים דבר שלילי אז למה אנחנו לא מתנגדים אליה
אנחנו מתנגדים כן השאלה מה אתה מבין להתנגד למצב שקיים ..אתה יכול להגדיר לי מה זה המדינה אתה מדבר על מדינה תגיד לי מה זה מדינה לכאורה זה גם מגיע למשטרה הבלטה הזאתי המדינה הפלורסנט הזה הוא המדינה השתנתה מה זה המדינה העם העם שיושב כאן בארץ זה המדינה זה עם היהודי גם יהיה פה שלטון א אם עכשיו תהיה פה שלטון בריטי היהודים נמצאים זה עם היהודי הארץ הזאת היא הארץ הקדושה היא ארץ ישראל גם אם יש פה ישבו פה
המדינה זה היעמש לממשלה המדינה זה הבגץ המדינה זה הכנסת המדינה זה בית המשפט המדינה זה זה המדינה השלטונית הזאת עדיין היא במטרה לעקור אותנו מהתורה עדיין זה המטרה שלה אתה מבין אז באמת יש שם בעל הפעם וחמתם התעוררו אנשים לחזור בתשובה והציבור החרדי גדל למרות שהם היה צריך להתחסל אז בלת ברירה הם מוותרים פה ושם אבל עדיין המוטיבציה היא קיימת עד עכשיו אתה רואה עד היום אשתו של מחבל שיושב בכלא מקבלת ביטוח לאומי ומאפשרים לה להכניס את הילדים שלה למעון למרות שאבא לא עובד כי הוא יושב בכלא כי הוא מחבל ואשתו של אברך לא יכול לשלוח את הילדים למעון
המערכת הזאת היא מערכת שנלחמת בתורה זה כרגע המצב מתפללים שזה שתנה ויכול להיות שב לילה פתאום יחזרו כולם בתשובה ואנחנו מתפללים לזה אם יש אבל למשל
אנחנו מעדיפים מדינת פלסטין?
אנחנו מעדיפים להיות כאן ולהיות זה אנחנו יכולים לחיות כאן ולנסות להסתדר למרות הגזרות שלהם אנחנו לא ניכנע להם אתה מבין אני לא צריך זה להרוג אנשים בשביל לתת לערבים לרוצחים האלה לנהל פה את העסק אבל מצד שני אני צריך להילחם שלא לא יקלקלו אותנו
עד כמה צריך לפעול כדי להחזיר אותם
תראה אדם מצווה קודם כל על עצמו לעבור נכון את העסק אחר כך הוא מצווה מבשרך לא תתעלם אתה מבין אתה למה הגל הקרוב אחר כך כל יהודי שאני יכול להציל אותו אני מצווה עליו.
אם אתה יכול להציל יהודי אבל יש פעמים אתה לא יכול אין מי לדבר אין לך עם מי לדבר מה תעשה הוא לא שומע לא רוצה לשמוע מה אתה יכול לעשות אם הוא רוצה לשמוע אם הוא מוכן לשמוע רוצה לשמוע זה נידון אחד אם הוא לא רוצה לשמוע מה אתה יכול לעשות אבל אנחנו תראה מי מוסר את הנפש להחזיר יהודים בתשובה ...
אנשים בחוץ לא יודעים מה זה סמינרים...
תראה אני אגיד לך באמת השאלה איך איך אבל היום יש המון דרכים מגיעים לפה הבחורים גם דרך האינטרנט.
איך חזרת בתשובה? דרך האינטרנט אתה מבין דרך האינטרנט הזה דרך ה אתה מבין אחד שהקדוש ברוך הוא היה לו איזה סבא שאבא של סבא שנשרף על קידוש השם והוא בא למעלה ואמר לא מגיע לי נכד אחד שיחזור בתשובה הוא צודק תשחררו לו אחד ואז פתאום הנכד של הנכד שלו פתאום נכנס באינטרנט פתאום הוא הוא מתעניין ביהדות ונכנס לזה ובאינטרנט אפשר להגיע לזה אפשר מי שמחפש הם יכול להגיע מנסים..
צריכים להיזהר...חז"ל אמרו כשם שמצווה לומר דבר נשמע, כך מצווה שלא לומר דבר שאינו נשמע.כי אתה אתה אתה יוצר לו ראקציה.
וכאשר אתה מתווכח, אני ראיתי מה קרה לציבור הדתי לאומי, משך הוויכוחים חז"ל אומרים שאפיקורס אסור להתווכח איתו כל שכן דפקר טפי הוא כותב את זה כאן
אני ראיתי את זה שכמה שאתה מתווכח הוא לא רוצה לשמוע ואתה מתווכח איתו הוא לא בכלל בכוונה לשמוע אבל אתה מציג לו קושיה וואו מה עושה עם הקושיה אז הוא מחפש עוד איזה עוד תיאוריה איך להתגבר על זה אז לאט לאט הולך ומתחפר יותר
למה אנחנו ממשיכים להצבע למדינה פה בזמן שצוחקים עלינו
הסטייפלר הסטייפלר כותב שהחזון איש אמר יש כאלה שאומרים אסור להיות חבר במדינה אתה חבר במערכת לא טובה
אומר ואני אומר אין מדינה יש קבוצת גזלנים שמצווה למעט את גזלנותם זאת אומרת זה אין לזה באמת דבר אמיתי קבוצת אנשים הקימו כאן דבר והם באו לעקור את התורה .הקימו איזשהי מערכת שום דבר עכשיו אני יושב כאן והם אומרים אתה יכול לבחור בבחירות ובבחירות האלה אני יכול עכשיו הסטייפל אומר חס ושלום שאנחנו נפקיר את המערכת הזאת שהם יחוקקו חוקים כמה שהם רוצים נגד התורה נגד הכל
אם אנחנו יכולים להתערב בעניין הזה אם אנחנו יכולים להתערב בעניין כדי להכניס שם נציגים שילחמו כדי למעט את הגזרות נגד החרדים אז אנחנו יכולים לעשות את זה
אני אשאל אותך שאלה נוראה לו יצוייר שבמחנה השמדה אושוויץ עושים בחירות מי יהיה מפקד המחנה והאסירים יכולים לבחור מה הם יכולים לבחור בין הרשע הזה לרשע הזה והרשע הזה הוא רשע הוא פחות חמור מהרשע ההוא אז לא נלך כולנו לבחור כדי שהרשע הזה יהיה אז אתה אתה רוצה אותו? אני לא רוצה אותו.
אז מה אתה עושה? אתה מבין? אבל אחרת יותר גרוע אז אני שותף בזה.
מה אני יכול לעשות? אני נמצא פה בגלות מסוימת.
אנחנו נמצאים פה בגלות.
אנחנו נמצאים בגלות.
הבריסקער רב אמר שכמה המדינה עד עכשיו הייתה אומה אחת בן 70 זאבים.
עכשיו אנחנו מה אחד בן 71 זאבים יש עוד זאב אחד שרוצה לטרוף את האומה הזאת
בעזרת השם החרדים יהיו רוב לאן זה מתכנס
תראה אני לא יודע אני לא יודע אני לא מנהל כללי יש בורא לעולם הוא מנהל את העסק והוא כל יום כל שבוע יוצא שפן אחר פתאום מהכובע פתאום ככה פתאום ככה כל מיני דברים קורים בורא עולם מנהל את העולם אני לא מנהל את העולם אני צריך לעצמי לנסות לראות איך אני מביא את עצמי למקסימום איך אני משפר את עצמי בתורה בתפילה בבין אדם לחברו בדקדוק הלכה בלימוד איך אני בתור איך אני משפר את עצמי איך אני משפר את הילדים שלי איך אני משפר את מי שמסביבי מה אני יכול לעשות
מה אנחנו יכולים לעשות עכשיו במצב הנוכחי כרגע כרגע אין לנו אפשרות להשפיע על המערכת ללכת לקפוץ לתוך הנהר כדי לנסות לסתום את הזרימה שלו אני רק אסחף איתו ואני אפול
א אני לא יכול לעצור את הסחיפה הזאת.
כשקמה המדינה הייתה כאן כזאת אווירה של שאיבה לכיוון המדינה כזה תבין מה שאיבה אדירה אנו באנו ארצה ואנחנו וזה ובונים והצבא ...וסוללים כבישים והמדינה זה היה כל כך כזה דבר פורח ואתה יושב "שור שנגח את הפרה שניים אוחוזים בטלית" וזה שאב החוצה ואז גדולי ישראל אמרו " צוללת לעומק מקסימלי " לנתק מגע אל תנסה להשפיע כלום כמה פחות לא אל תתערב איתם כל התערבות איתם תפיל אותך
ואז המזרחי הלכו לקרב והם איבדו דור שלם דור שלם הם איבדו אחרי דור הם כבר הבינו שלא עושים מלחמה עם ילדים בני שבע שמונה והם מקימים חיידרים שלהם ...
בא אחד אומר תשמע בעוד כמה שנים החרדים יהיו פה ואז יצרכו לנהל את הצבא
יכול להיות אני לא יודע
כרגע אנחנו צריכים לשמור על הילדים שלנו ולראות
כרגע אנחנו לא יכולים להשפיע על המערכת
ללכת לצבא זה להיות חילוני אתה שולח מישהו לצבא אתה לוקח 60% סיכוי שיהיה יהיה אפיקורס יחלל שבת מי יכול לקחת אחריות על כזה דבר
והם הם הם לא צריכים אותך הם רוצים רק לקלקל אותך הם לא צריכים אותך ..
אנחנו לא מנהלים את כל .. הסיפור בורא עולם עושה את זה מצוין הוא עושה מצוין הייתי נותן לך 50 מיליארד דולר תנסה לשנות את המצב כאן כשכל השמאל אמר לא מתגייסים לא זה... אתה זוכר את האווירה הזאת תשנה את זה
איך תשנה כזה דבר הקדוש ברוך הוא תוך 24 שעות שינה את כל העסק הזה מה שקרה שם ההתקפה הזאת של הערבים ברגע אחד הקדוש ברוך הוא יש לו כל מיני דברים הוא יכול לעשות הוא מנהל את העסק אני לא מנהל את העסק אני צריך לראות מה אני יכול לעשות פה בתוך המערכת כרגע אין לנו יכולת בעניין הזה כרגע מה שאנחנו צריכים לעשות זה עוד לחזק עוד בחור להקים עוד ישיבה להקים עוד בית יעקב עוד כולל לחזק את התורה ולנסות להילחם נגד כל אלה שמנסים להשפיע ולעקור אנשים מהתורה ולקרב אנשים לתורה זה מה שאנחנו עושים עוד תורה ועוד תורה ועוד תורה ולאט לאט הקדוש ברוך הוא עושה את שלו
אז פתאום הוא עשה שם נתן מכה לשולחן במסיבת נובה הזאת ואחר כך פתאום חזרו משמה החטופים והתברר שגם חזרו שם בתשובה בתוך המנהרות והקדוש ברוך הוא יש לו את התוכניות שלו.. אבל אנחנו צריכים להמשיך את העבודה שלנו ואנחנו ..לאט לאט עוד אחד ועוד אחד ועוד למה ברוך השם אנחנו בינתיים המטרה שלנו הוא לשרוד עלה אתה מבין אנחנו לוקחים את הלפיד מעבירים אותו הלאה בעזרת השם עוד מעט תגלה כבוד מלכותך עלינו מהר בעזרת השם
המטרה שהייתה באמת לעשות כזה סרטון כזה שאם אפשר להראות
אני לא יודע אם הצלחתי לעשות את זה מספיק טוב אתה מבין יש המון חומר כדי להבין באמת כמה
באמת כואב הלב ממש כואב הלב אני הלב בוכה הייתי בגבעת שאול אתה רואה שם חבר'ה חבר'ה כל כך בלבול למה ...הוא ילמד את כל השס וישכנע בחורים ללכת לצבא והבחור יהיה חילוני ואחר כך יאמר למה עשית לי את זה מה מה תענה לו איזה התר יש לשלוח בחור מקום שיכול לאבד את כל היהדות שלו.
אתה היית בצבא? אתה ראית את זה? אני הייתי בצבא.
ראיתי אנשים איך איך הוא הפך להיות מזה עד שהוא הפך לפגר, עד שכל היהדות שלו עברה.
השם ירחם אנחנו נחזור בתשובה וכל עם ישראל לחזור בתשובה מהרה.
תודה רבה.