• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

מאסר בחורי הישיבות-איפה הנציגים הספרדים כאשר [רק] בחורים ספרדים מושלכים לכלא???

שאלה אליכם @קוויתי @בבלי ירושלמי ו @בן איש חיל איך יתכן שמעולם לא העלתם תגובה שלא קשורה לחוק הגיוס וכל התגובות שלכם הם לוחמניות בצורה מוגזמת?
מחילה אבל זה לא טענה לכל אחד יש לו את מה שבעיקר מעסיק אתו ומפריע לו ולכך יש לו את הזכות לדבר על הנושאים שחשובים לו כאן בפורום בכל נושא שרוצה

שאלה אליכם @קוויתי @בבלי ירושלמי ו @בן איש חיל איך יתכן שמעולם לא העלתם תגובה שלא קשורה לחוק הגיוס וכל התגובות שלכם הם לוחמניות בצורה מוגזמת?
לאו דוקא, כי יש לי תגובות גם בנושאים אחרים.

אולם כמו שכתב הרב:
מחילה אבל זה לא טענה לכל אחד יש לו את מה שבעיקר מעסיק אתו ומפריע לו ולכך יש לו את הזכות לדבר על הנושאים שחשובים לו כאן בפורום בכל נושא שרוצה
וזה נורא פשוט, כי כל תגובה מצריך מאמץ, ואורכת זמן. ולכל אחד יש את ההיבט האישי שלו, ונושא שקרוב יותר ללבו, אם זה מהסיבה ששורש נשמתו יותר קשורה למצוה זו, או לחלק הזה בתורה. וכמו שהוא בתחום הפשטנים לעומת המקובלים. או הלמדנים לעומת הפסקנים. וכן בכל דבר ועניין.

אולם אמרו כל גדולי ישראל, כי במצב העכשווי ששורפים לנו את הבית אין ברירה וכל אחד חייב לתרום את מה שהוא יכול.
ולכן אני משקיע הרבה מאד זמן בנושא הספציפי הזה.

סתם מעניין אותי מאיזה מניע אתה כותב את כל ההודעות שלך פה בפורום?
נראה שאתה מנסה כמה שיותר שלא יכתבו נגד ש"ס והיו"ר,
אתה צריך להבין לא"א אין עיניין לצאת עליו וליצור מחלוקת סתם ח"ו

יש פה עוול עצום שהם עשו, א"א לשתוק על הדבר הזה!!!
כולם כואבים את זה.... אנו רוצים את מרן שליט"א ממשיך דרכו של מרן זצוק"ל שיעמוד בראש ועל פיו ישק דבר

כל עוד ש"ס לא מכופפת עצמה לדעת התורה של ממשיכי דרכו של מרן זה מה שקורה

אנו לא רוצים לצאת על ש"ס אבל אין ברירה כשרואים שמבזים את מרן הראש"ל ואחד הגרורות של זה זה שחכי"ם עם דעות פסולות מדבררים את עצמם ומעבירים מסרים היפך דעת תורה יען אשר אין מועצת חכמי התורה עומדת בראש מעייניהם...

מספיק לסנגר על המעשים הללו, אלו פשעים נגד התורה ולומדיה!
לוקחים את הרבנים רק ככיסוי וחיפוי ומפרגנים לרבנים אבל תכלס לא מקשיבים להם!
יראי חטא ימאסו!
המניע שלי הוא דברי ר' אברהם בן הרמב"ם האלו:
ראיתי לבנים השחירו, ופחות ניפחתו, ומשפחות ניספחו, ושרים הוסרו מגדולתם, ועיירות גדולות נתעררו, וקבוצים נפרדו, וחסידים נפסדו, ואנשי אמונה אבדו, ניקלו ונתבזו, בסיבת המחלוקת. נביאים ניבאו וחכמים חכמו ופילוסופים חיפשו, ויוסיפו לספר רעת המחלוקת ולא הגיעו לתכליתה. לכן שינאו אותה, נוסו מפניה והתרחקו מכל אוהביה וגואליה ורעיה, וגם אל כל שאר בשרכם – אוהב מדנים, התנכרו ורחקו קרבתם פן תיספו בכל חטאתם.

ואני חושב שאיש מאוד פשוט צודק בדבריו בנוגע לשמירת כבודו של מרן
המטרה לא מקדשת את האמצעים.
זה כלל בסיסי ביהדות.
לא עוברים עבירות בשביל מצוות
הקב"ה לא מבקש שתשמור על התורה תוך כדי חילולה.
הקמפיינים הנוראים לא עמדו בשום קריטריון הלכתי כל שהוא.

אין שום היתר להלחם על כבודו של מרן תוך כדי עבירות של לשון הרע השמצה
וארור מכה רעהו בסתר.
מי שעושה את זה או משתף פעולה עם זה לא מונע מהרצון לשמור על כבודו של מרן.
או להציל את עולם התורה.
הוא מונע מכחה של מחלוקת ששורפת שורפת שורפת....

נערך לאחרונה:
סלח לי אבל זה ממש שקר.
מעולם לא דובר על כזה חוק נורא {הפוך, שלפיד רצה להעביר חוק פחות איום מהחוק הזה, המפלגות אמרו שצריך לעשות "קריעה" וזה חוק נגד התורה וכו}
עם סנקציות על בני התורה
ועל ראשי ישיבות,
והפיכת תלמידי ישיבה לאזרחים סוג ד
הויכוח היה האם אנחנו צריכים לדאוג לרע במיעוטו או שעד כמה שאין לנו אפשרות להשיג את הטוב ביותר נעביר את המפתחות לקב"ה הויכוח התחיל בתשנ"ט ומחליף צורות ורבנים כל הזמן אבל העיקרון נשאר זהה

אם אני טועה אז למה יתד והדרך לא מביאים את לשון החוק בעיתון??
אלה מאי, הם יודעים שאם הציבור יראה את החוק הוא יתקומם וימחה בחכים נמרצות.
פשוט מאוד כי זה לא עסקו של הציבור

הדברים האלו מסורים להכרעתם של גדולי ישראל בלבד

לשיטתך, כל גדולי ישראל שהשתתפו בעצרת שבוע שעבר, וגם אלו שממש רצו להשתתף אבל....
הם גם מושפעים מתעמולת השמאל??? חלילה! חלילה! יש כאן ציבור ענק של בני תורה,
ובראשם גדולי ישראל שליט"א שטוענים שזה חוק איום ונורא ואסור על פי ההלכה לתמוך בו או לסייע בהעברתו.
ח"ו
לרגע לא אמרתי שאין רבנים חשובים מאוד שמתנגדים לחוק
אבל
התעמולה האגרסיבית נגד החוק
ובעיקר
התעמולה שהמסכימים לחוק כביכול מסכימים להקריב בחורים חלשים יותר בשביל שתלמידיהם יקבלו פטור
היא מעשה ידי השמאל ואנשים מהציבור החרדי ששיתפו איתם פעולה בשוגג/בתמימות/מתאוות הניצוח

זה ממש הזוי,
שלמרות שכל הכוח אצל הפוליטיקאים,
ולמרות שלא מביאים הישגים לציבור,
הם לא מפסיקים להתבכיין,
ולהציג מצג שווא כאילו הם הנרדפים.
כמעט כל הרדיו והעיתונים החרדים משפררים אותם,
כל הגובים בידיים שלהם,
יש להם כוח למנות רבני ערים דיינים,
יש להם שליטה על תקציבים,
ועוד ועוד,
וכשמישהו מעז "חלילה" לבקר אותם,
הם לא מפסיקים לקנות בצל ולהוריד דמעות שכביכול רודפים אותם,
אף אחד כבר לא מאמין לזה.
אני מדבר על מודעות רחוב בכל הארץ שמשתמשים עם רגש רב בשביל להשמיץ את ה"חוק השחור"
אני מדבר על עלונים שמופצים בכל הארץ נגד ה'חוק הנורא'
אני מדבר על קונטרסים בעיצוב משתנה נגד "השמדת היהדות"
אני מדבר על קוים קיצוניים שמדברים בבוטות על גדולי ישראל
אני מדבר על תעמולה לא פוסקת בכל האופנים שהם נגד החוק

[שאגב לא מסבירה מה גרוע בחוק בצורה לוגית אלא רק פונה לרגש,
קצת מזכיר את התעמולה בעד גיוס החרדים כי 'בנינו נופלים בקרב והם ישתו קפה בכולל']

הויכוח היה האם אנחנו צריכים לדאוג לרע במיעוטו או שעד כמה שאין לנו אפשרות להשיג את הטוב ביותר נעביר את המפתחות לקב"ה הויכוח התחיל בתשנ"ט ומחליף צורות ורבנים כל הזמן אבל העיקרון נשאר זהה
לא נכון.
עובדה שרבנים כמו הגרמצ
הרב פילץ
ועוד רבנים לטאים וספרדים רבים
שבעבר לא התנגדו לחוקים ולהסדרים קודמים ולחוק הזה מתנגדים.
וזה לא נכון שאין מה לעשות,
כי כרגע שהמדינה הכריזה מלחמה על עולם התורה כפי שמעולם לא היה,
אפשר לצאת למחאות,
נקודות למחשבה,
1. אם אכפת לכם מעולם התורה, למה ההודעות בעצרת היו מאוד מרוככות, בהשוואה לעצרת הקודמת,
וגם מה שכן היה קצת ברור זה היה אחרי לחצים של גור,
2. אם אכפת לכם מעולם התורה, למה העסקנים של המפלגות דאגו להצהיר בתקשורת שזה עצרת בעד אחדות
ועוד כל מיני שטויות בסגנון הזה, ולא אמרו שזה עצרת נגד גזרת הגיוס
3. אם אכפת לכם מעולם התורה, למה עסקנים מסוימים מכפישים את הבחור מפונוביץ שנעצר, וטוענים שהיה מעורב בקטטה, שזה שקר מוחלט, וביזוי בחור ת"ח
4. אם אכפת לכם מעולם התורה,למה ראשי ישבות לטאים וספרדים שרוצים לעשות מחאות מול הכלא הצבאי מקבלים טלפונים מכל מיני אנשים, ואמרים להם שלא יעזו
5. מי ולמה ירוויח הרבה כסף אם החוק הנל יעבור?
ויש עוד רבים
נעביר את המפתחות לקב"ה
אם הממשלה תחליט שחצי מהבית שלך ילך למדינה, גם אז תגיד אני יעשה השתדלות ונמסור את המפתחות לקב"ה???
אז למה על חצי מהעולם התורה אתה אומר את זה??
אלה מאי, על מה שחשוב נלחמים... וכנראה ש....

1. אם אכפת לכם מעולם התורה
2. אם אכפת לכם מעולם התורה
3. אם אכפת לכם מעולם התורה
4. אם אכפת לכם מעולם התורה
מי ולמה ירוויח הרבה כסף אם החוק הנל יעבור?
ויש עוד רבים
אני בהלם !!!!

המניע שליהוא דברי ר' אברהם בן הרמב"ם האלו:
ראיתי לבנים השחירו, ופחות ניפחתו, ומשפחות ניספחו, ושרים הוסרו מגדולתם, ועיירות גדולות נתעררו, וקבוצים נפרדו, וחסידים נפסדו, ואנשי אמונה אבדו, ניקלו ונתבזו, בסיבת המחלוקת. נביאים ניבאו וחכמים חכמו ופילוסופים חיפשו, ויוסיפו לספר רעת המחלוקת ולא הגיעו לתכליתה. לכן שינאו אותה, נוסו מפניה והתרחקו מכל אוהביה וגואליה ורעיה, וגם אל כל שאר בשרכם – אוהב מדנים, התנכרו ורחקו קרבתם פן תיספו בכל חטאתם.

ואני חושב שאיש מאוד פשוט צודק בדבריו בנוגע לשמירת כבודו של מרן

אם יו"ר המפלגה שם פס על מרן, מה התורה אומרת?
שאנחנו נבליג, או שאנחנו נקים ונגיד לו בקול ברור וצלול; עם כל הכבוד וההערכה שיש לנו אליך, אתה לא דעת תורה. אתה פוליטקאי שאמור להיות שליחו של מרן בשביל הצלת והפרחת העולם התורה הספרדי. לא פחות ולא יותר.

המטרה לא מקדשת את האמצעים.
זה כלל בסיסי ביהדות.
לא עוברים עבירות בשביל מצוות
הקב"ה לא מבקש שתשמור על התורה תוך כדי חילולה.
הקמפיינים הנוראים לא עמדו בשום קריטריון הלכתי כל שהוא.

אין שום היתר להלחם על כבודו של מרן תוך כדי עבירות של לשון הרע השמצה
וארור מכה רעהו בסתר.
מי שעושה את זה או משתף פעולה עם זה לא מונע מהרצון לשמור על כבודו של מרן.
או להציל את עולם התורה.
הוא מונע מכחה של מחלוקת ששורפת שורפת שורפת....

איפה יש כאן לשון הרע?
איפה יש כאן השמצה?
איפה יש כאן ארור מכה רעהו בסתר?

ללשון הרע יש הלכות, כמו לכל ענין הלכתי אחרת.
ברגע שגדולי ישראל מפרסמים בעצמם את מעלליו של אד"ם, עלינו להבין מה עלינו לעשות!!!!
[רשימה חלקית שעולה לי עכשיו בראש; הרב מוצפי, הרב עדס, הרב בוארון, וכו']

מי אנחנו שנגיד עליהם "לשון הרע" "השמצה" וכו'. כל כך התמכרנו לדעס תוירע של עיתונאים ??? אין לנו חכמים ??? אין לנו גדולי תורה ???

נערך לאחרונה:
חבר אשכנזי שלח לי מיל,
ונראה לי שכדאי לשתף אותו עם רבני הפורום שליט"א.

השבוע היה כינוס של שס עבור בחורי ישבות ספרדים במלון רמדה,
בכנס דרעי דיבר נגד הקוי ניעס והסמרטפונים ואמר שאסור להחזיק סמארטפון ולהאזין לקווי ניעס,
הציבור שהיה שם ביקר את דרעי ואמר ש
1. לדרעי בעצמו יש סמרטפון אז שלא ידבר
2. הקוי ניעס מעבירים עליו ביקורת והוא לא רוצה שישמעו את הביקורת
3. קודם שהיה כפוף לרב יצחק
4. יותר חשוב שתבקר ותלחם עבור הבחורי ישיבה שעצורים בכלא
ועוד ועוד
כל הטענות נכונות
אבל יש דבר הרבה יותר בסיסי שספרדים לא מבינים וחבל
"לחבר כנסת אין שום זכות בעולם לחנך או להעביר ביקורת על בחורי ישיבה ואברכים,
הוא לא משגיח, לא ראש ישיבה, לא רב, לא אברך, סך הכול חבר כנסת שאמור לשמוע לרבנים ולשרת את הציבור,
אין לו את המעמד והזכות לדבר כאלה דברים"

אם יו"ר המפלגה שם פס על מרן, מה התורה אומרת?
שאנחנו נבליג, או שאנחנו נקים ונגיד לו בקול ברור וצלול; עם כל הכבוד וההערכה שיש לנו אליך, אתה לא דעת תורה. אתה פוליטקאי שאמור להיות שליחו של מרן בשביל הצלת והפרחת העולם התורה הספרדי. לא פחות ולא יותר.

איפה יש כאן לשון הרע?
איפה יש כאן השמצה?
איפה יש כאן ארור מכה רעהו בסתר??
למשל כאן:
וי"ל דליוונים הספיק 50% בכדי להביא כלייה על ישראל, ובדעתם אחזו וצעדו יד ביד המתיוונים המשתפי פעולה,

ועל 50% אלו נלחמו החשמונאים בכל כוחם, ביודעם שהדבר ימיט חורבן על הכלל ישראל! (והנמשל פשוט!)

להבהיר שכל הקבלת פנים של הרב לנדו וכו' היא לא שפתאום נזכרו מאיתנו,

תם גם לא נחלמים בגיוס (כי את הציבור שלכם לא עוצרים, וגם החוק הנל יסדר את הציבור שלכם)

צריך לומר את האמת יש כאן גם הרבה ענינים של כסףףףףףףףףףףף כסףףףףףףףףףףף וכסףףףףףףףףףףף
ע"ז של הדור הזה
וכמובן שליטה וכבוד

ולא נתקררה דעתו עד שכפה על תנועתו של מרן הגר"ע יוסף את מרותם הבלעדית של רבני המרביצי.

1. אם אכפת לכם מעולם התורה,

5. מי ולמה ירוויח הרבה כסף אם החוק הנל יעבור?

אלה מאי, על מה שחשוב נלחמים... וכנראה ש....

פשוט מאוד כי זה לא עסקו של הציבור
כמו שכתבתי בעבר,
אם היה נכנס לך חלילה גנב באמצע הלילה לא הית טוען את זה.
אלה שכנראה....
באים לקחת את הילדים שלנו למקום שירדו חלילה ברוחניות,
זה הדבר שהכי חשוב לנו!

אינני יודע מה אתה רוצה,
גדולי הדור שלנו אבותיהם כבר היו גדולי הדור, והם ינקו את המסורת עם חלב אמם. אם זה חכם עובדיה יוסף, אם זה חכם יעקב מוצפי, אם זה חכם יהודה צדקה, אם זה חכם אפרים הכהן, וכו'.
וגדולי הדור של היום הם לא ממציאים שיטות חדשות, הם קיבלו את המסורת מחכמי הספרדים הקודמים.

אבל, פתאום אנחנו שומעים על רבנים חדשים, ברוך ה' גדיים נעשים תיישים, כן יעזור ה' גם הלאה.
אני לא רוצה להיכנס לשמות כי זה לא משנה ולא מעניין, מה שחשוב לדעת זה משהו אחד, כולנו יודעים מי הם הרבנים שגדלנו עליהם.
לעולם התורה הספרדי יש מסורת, היה לנו את חכם עזרא עטיה, היה לנו בן איש חי, ולמעלה בקודש. גדולי הדור של היום קיבלו את המסורת מהם, וכאמור.

זה לגיטימי ומתבקש, שבנושא כמו חוק הגיוס שנוגע לציפור הנפש של הציבור החרדי, יכנסו את כל הרבנים מכל העדות ומכל החוגים על מנת לדון יחד ולטכס עיצה. והלואי שזה יקרה.

אבל, כאשר אנחנו שומעים מאחורי הקלעים שכל המטרה של צירוף הרבנים החדשים הוא לקחת בפינצטה רבנים עם השקפת עולם מסויים, רק בשביל לדחוק את רגליהם של גדולי הדור.

על זה ועל כיוצא בזה אסור לנו להבליג.

נערך לאחרונה על ידי מנחה:
@לא תסור היקר האהוב והנחמד!

מאז ומעולם היה לנו כבוד והערכה ליו"ר התנועה אד"ם על פעלו הרב במשך עשרות בשנים למען ציבור בני התורה!
אולם כל זה דווקא כשהיה גדול עומד על גביו הלא הם מועצת חכמי התורה ובראשם מרן מלכא זיע"א ואיתו עימו שאר מרנן גדולי הדור מצוקי ארץ זכר צדיקים לברכה. אשר הנחוהו בדרך ישרה אשר יבור לו האדם.

לצערינו, בשנתיים האחרונות ה"דעת תורה" נעלמה לה ואינה. וכיום כל ההחלטות מתקבלות ע"י היו"ר אשר בכדי לקבל גושפנקא למהלכיו ולהשתיק את ציבור בוחריו, הולך מידי כמה חודשים ומצטלם בבתיהם של חלק מחברי המועצת, וכדי ביזיון וקצף!

וא"כ יש לנו "כבוד והערכה" לפעלו של היו"ר במשך שנים עבור ציבור בני התורה, ואנו זוכרים את השנים בהם היה כפוף למרנן ורבנן (כן, זה היה פעם!), ומשא"כ בימינו אנו שעל פיו ישק כל דבר. ולכן ציבור רבבות בני התורה תלמידי מרן זיע"א אינם שותקים אל מול ביזיון כבוד התורה ואי המשכת דרכו של מרן זיע"א, וובדיוק להיפך רמיסת כבודו ברגל גסה רח"ל, וכן לא יעשה במקומינו!​

כמו שכתבתי בעבר,
אם היה נכנס לך חלילה גנב באמצע הלילה לא הית טוען את זה.
אלה שכנראה....
באים לקחת את הילדים שלנו למקום שירדו חלילה ברוחניות,
זה הדבר שהכי חשוב לנו!
אחדד שוב זה לא עסקו של הציבור לא בגלל שזה לא חשוב אלא בגלל שדבר כ"כ חשוב יכול להיות מוכרע רק ע"י גדול"י ואם יש ביניהם ויכוח אנחנו לא ברי סמכא להתערב בו

אינני יודע מה אתה רוצה,

על זה ועל כיוצא בזה אסור לנו להבליג.

ולכן ציבור רבבות בני התורה תלמידי מרן זיע"א אינם שותקים אל מול ביזיון כבוד התורה ואי המשכת דרכו של מרן זיע"א,
לא באתי להביע דעה בנוגע לתנועת ש"ס וליו"ר התנועה
(מכיון שאני לא חושב שיש לי את כל הידע על המתרחש מתחת ומעל פני השטח ומאחר ועדיין לא זכיתי שדעתי תהיה דעת תורה)
באתי לומר דבר פשוט ישנה דרך להעביר ביקורת
והדרך האלימה והאגרסיבית שבה הביקורת מועברת היום אינה הדרך לכך
וכפי שנחשף היא מגיעה בכלל ממפגיני קפלן שמנסים להחריב את עולם התורה מבפנים
בואו לא נהיה תמימים ולא נעזור להם בכך

הודעות אחרונות

חזור
חלק עליון