• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

אבינו מלכנו

האם עדיין אומרים אצלכם אבינו מלכנו?

• אומרים בכל התפילות

קולות: 10 43.5%
  • אומרים פעם ביום

קולות: 0 0.0%
  • מידי פעם אומרים, תלוי בחזן

קולות: 2 8.7%
  • לא אומרים כלל

קולות: 13 56.5%

• סה"כ בוחרים
    23
  • הסקר נסגר .
בבית מדרשו של מרן ראש הישיבה הגר"מ מאזוז עדיין ממשיכים לומר בכל התפילות "אבינו מלכנו".
chrome_screenshot_11 באוג׳ 2024 22_15_07 GMT+03_00.png

בבית מדרשו של הגאון ר' ברוך שרגא שליט"א אומרים אבינו מלכינו בכל תפילה עד היום הזה.​
כתוב בכתבה שגם ככה אצל הגר"מ מזוז, ככה נוהגים. אבל מאחרי ת"ב לא לומר. כדי ליתן היכר.
משמע שכביכול הרב מזוז אומר: הן אמת שזה חשוב וצריך, אבל סו"ס עיקר התקנה נועדה לעשי"ת אז לכן כדי לעשות היכר בין התקנות נפסיק (סוג של כמו התקיעות שקודם ר"ה). ואה"נ שאם היתה אפשרות אחרת היינו ממשיכים. ועושים אותה. ככה נשמע לי מדבריו בסרטון.​

הצג קובץ מצורף 23841

לא כ"כ זכיתי להבין הדברים, וכי זה כתקיעות שמפסיקים בשביל שיהיה היכר לתקיעות דחיוב? זו תפילה שנאמרת בעת צרה.
והלוואי ויפסקו הצרות ונזכה לישועתן ולנחמתן של ישראל.

חזר בו, בעקבות בקשת הגרש"מ עמאר:

chrome_screenshot_19 באוג׳ 2024 18_59_44 GMT+03_00.png

אני מדבר במקרה שאין טורח ציבור שאח"כ כולם נשארים לשיעור תורה. היום העלו אותי שליח ציבור במנחה אמרתי אבינו מלכנו ואיזה מישהו התחיל לצעוק עליי באמצע שלא צריך להגיד ובשום מקום לא אומרים. קצת בייש אותי

אני מדבר במקרה שאין טורח ציבור שאח"כ כולם נשארים לשיעור תורה. היום העלו אותי שליח ציבור במנחה אמרתי אבינו מלכנו ואיזה מישהו התחיל לצעוק עליי באמצע שלא צריך להגיד ובשום מקום לא אומרים. קצת בייש אותי
אשריך שנתפסת על צערן של ישראל.

הוא אדם רע.

אני מדבר במקרה שאין טורח ציבור שאח"כ כולם נשארים לשיעור תורה. היום העלו אותי שליח ציבור במנחה אמרתי אבינו מלכנו ואיזה מישהו התחיל לצעוק עליי באמצע שלא צריך להגיד ובשום מקום לא אומרים. קצת בייש אותי​
לכאורה אם אין טורח, להמשיך.

להגיד ש"לא אומרים בשום מקום", זוהי טענה שאיננה נכונה. אני אישית הייתי בבתי כנסיות רבים, והם אכן ממשיכים לומר שם. (ועזוב רק אם נגיד ונספור את בתי הכנסיות של הרבנים שהוזכרו לעיל שאמרו להמשיך ולנהוג באמירה גם בזמן זה, כדוגמת מרנן: מרן ראש הישיבה הגר"מ מאזוז, הגר"מ צדקה, הגר"ש עמאר, והגר"ב שרגא. וכי אין זה מספיק?!)​

נערך לאחרונה:
אשריך שנתפסת על צערן של ישראל.
תודה על החיזוקים. אמרתי להם שיותר אני לא יעלה חזן אבל כולם אומרים לי שאני לא יתייחס ושאני יעלה ויגיד מה שאני רוצה וגם הרב של המקום בחופש אז אם אני לא יעלה יעלה איזה מזרוחניק. מה אתם חושבים שכדאי לי לוותר ולעלות או שלא

חזור
חלק עליון