• חדש מאיגוד האברכים והקהילות: חוברת בחומרת איסור הגיוס לצבא ובשבח לימוד התורה בישיבות הקדושות, ממרן רשכבה"ג רבינו עובדיה יוסף זיע"א ומנהיג הדור מרן רבינו יצחק יוסף שליט"א. לקריאה והפצה לחצו כאן

אבינו מלכנו

האם עדיין אומרים אצלכם אבינו מלכנו?

• אומרים בכל התפילות

קולות: 10 43.5%
  • אומרים פעם ביום

קולות: 0 0.0%
  • מידי פעם אומרים, תלוי בחזן

קולות: 2 8.7%
  • לא אומרים כלל

קולות: 13 56.5%

• סה"כ בוחרים
    23
  • הסקר נסגר .
תודה על החיזוקים. אמרתי להם שיותר אני לא יעלה חזן אבל כולם אומרים לי שאני לא יתייחס ושאני יעלה ויגיד מה שאני רוצה וגם הרב של המקום בחופש אז אם אני לא יעלה יעלה איזה מזרוחניק. מה אתם חושבים שכדאי לי לוותר ולעלות או שלא
תעלה מעלה מעלה. אני גם אומר אבינו מלכנו לבד.

תודה על החיזוקים. אמרתי להם שיותר אני לא יעלה חזן אבל כולם אומרים לי שאני לא יתייחס ושאני יעלה ויגיד מה שאני רוצה וגם הרב של המקום בחופש אז אם אני לא יעלה יעלה איזה מזרוחניק. מה אתם חושבים שכדאי לי לוותר ולעלות או שלא
לענ"ד הדבר תלוי, אם יש רב או גבאי אז תשאלו את דעתו.
ואם אין, אז אם הדבר יגרום למחלוקת, עדיף לכאו' שלא לומר. אבל אם אתה רואה שאותו אחד לא נמצא, והדבר לא יעורר מחלוקת, תגיד בשופי.

אגב, זכורני שנשאל על זה הגאון הצדיק הרב מוצפי (הובא באתר של דורש ציון), אולי אתה שאלת אותו, א"כ נשמח שתביא את התשובה שלו לכאן.

ואם אין, אז אם הדבר יגרום למחלוקת, עדיף לכאו' שלא לומר. אבל אם אתה רואה שאותו אחד לא נמצא, והדבר לא יעורר מחלוקת, תגיד בשופי.

אגב, זכורני שנשאל על זה הגאון הצדיק הרב מוצפי (הובא באתר של דורש ציון), אולי אתה שאלת אותו, א"כ נשמח שתביא את התשובה שלו לכאן.
הבן אדם בא וביקש סליחה ואומר שהוא טעה והוא שאל "רבנים"(שהוא חושב שיותר גדולים מגדולי הדור) ואמרו לו שאפשר להגיד

שאלה-290765
עליתי חזן במנחה אמרתי אבינו מלכנו ומישהו התחיל לצעוק עלי ואמרתי שאני לא יעלה יותר חזן אנשים רוצים שאני יעלה חזן ויגיד מה שרוצה כי הרב בחופש ואין מי שיעלה ש"ץ אני החרדי היחיד

תשובה
מה נבהלת? ומדוע התייחסת אליו? הרי חיילים לנו שוכבים עכשיו במארב על העפר והקוצים.

חזור
חלק עליון