• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • שימו לב: ניתן לשלוח (בקובץ וורד) יישובים ומערכות בתורת מרן רבינו עובדיה יוסף זלה"ה, לקובץ בית יוסף תשפ"ו. למייל: office@moreshet-maran.com עד לחג השבועות תשפ"ו. אין התחייבות לפרסם, והרשות נתונה לערוך את הדברים לפני הפרסום. ניתן גם לשלוח מכתבים והערות על הגליונות הקודמים.

אברך לנגן בחתונות

מעריך מאוד את דברי כת"ר!!!
אני חושב שבדברים האלה אדם צריך לעשות דעת תורה וכל מקרה לגופו (לענ"ד!)
כי בסופו של דבר יש מציאות שאדם קיבל כישרון מאת ה' להשתמש בו לדברים טובים, ואפשר שגם בני ביתו תלויים בזה
כמובן שאני מדבר כשלא נעשה בקביעות, אני גם מוסר שיעורים ולפעמים יש לי ערבים פנויים שאפשר לנצלם לכך, וכמובן שעדיף ללמוד תורה בשעות האלו!
מי שאוהב את הנגינה זה ממש נושא רגיש!
מסכים,
וכמו שכתבתי שהדברים רק נאמרו בתורת השקפה, ולא לענייןמעשה לגופו.

ודרך אגב - שמעתי פעם שיעור מת"ח חשוב ומפורסם שדיבר על כך שעלם הנגינה הוא גבוה מאוד שעד שמי שנכנס לזה קשה לו כבר לשבת ללמוד כי הוא נמצא בחיבור עמוק יותר (הביא לכך מקורות וכו')

אין שום איסור להתעסק בדבר נוסף וודאי שזה לא בצורה קבועה כמו שהאריכו לעיל. אבל אם המצב הכלכלי שלך הוא לא קריטי, תשקול לעצמך מה שווה לך יותר הכסף או המעמד, כי כמובן שמעמד של בן תורה אמיתי שהתורה היא כל מעייניו הוא יותר מאשר של בן תורה אמיתי שהתורה היא כל מעייניו ומנגן בחתונות.
(וכמובן איני מתכוון ח"ו לכבוד מדומה וכו', אלא בהקשר לשאלות רבות שנשאלות כאן בפורום האם ראוי לאברכים נשק או עבודות כלשהן, פשוט שיש הרבה דברים שאינם איסור כלל והעומד במצב כלכלי קשה אף מחוייב לעשותם, רק שצריך לקחת בחשבון שכבוד של בן תורה הוא הרבה יותר מסתם כבוד מדומה אלא דבר שעוזר לו להגשים שאיפות נוספות ולהתעלות ולהתרומם בכל המעלות).

נערך לאחרונה:
חזור
חלק עליון