אם אני זוכר נכון
הרב לא הגיב. האם הרב ללוש עדין עונה ?אוכלין תחת המטה
האם דעת מרן הרב עובדיה חזר בו והתיר לאכול אוכלין תחת המטה אף בקרקע שלא מרוצפת אף לא בהפסד מרובה שו"ת יביע אומר ח"י יו"ד סי' נח על רב פעלים ח"ב סי' יג דלא כהלכות עולם ח"ז? והאם שהקרקע מרוצפת נכון לומר מותר או המיקל יש לו ע"מ לסמוך?forum.moreshet-maran.com
הבאתי את זה כי אתה כתבת שאתה זוכר שבילקו"י כתב להתיר רק בהפסד מרובה, אבל שם הבאת את הילקו"י שמתיר אפי' בהפסד מועט, אז מה השאלה?הרב לא הגיב. האם הרב ללוש עדין עונה ?
לא הבנתי. מה שזכור לי שאחרי כל הסניפים אפשר להתיר גם בלי הפסד.עי' ילקוי פסח עמ' שכט
שלא כתב שמרן הרב עובדיה חזר בו
אלא הביא את ח''א שו''ת
וצירף עוד סניפים.
הצג קובץ מצורף 24890
ואם היה מתיר אף ללא הפסד למה צריך כל הסניפים האלו? ולמה לא כתב שחזר בו מרן?
שאלתי מדוע צריך כ''כ סניפים אם מספיק בטענה שאפי' בלא הפסד מרובה מותר?לא הבנתי. מה שזכור לי שאחרי כל הסניפים אפשר להתיר גם בלי הפסד.
וגם בילקו"י שהבאת כתב שלא רק כשאין לו מצה אחרת אפשר להקל.
אחרי שיש כ"כ סניפים מותר בלא הפסד מרובה.שאלתי מדוע צריך כ''כ סניפים אם מספיק בטענה שאפי' בלא הפסד מרובה מותר?
בציטוט שמה רואים ביביע אומר שמותר בקרקע עולם אף שלא בהפסד מרובה אלא בפרט בהפסד מרובהאוכלין תחת המטה
האם דעת מרן הרב עובדיה חזר בו והתיר לאכול אוכלין תחת המטה אף בקרקע שלא מרוצפת אף לא בהפסד מרובה שו"ת יביע אומר ח"י יו"ד סי' נח על רב פעלים ח"ב סי' יג דלא כהלכות עולם ח"ז? והאם שהקרקע מרוצפת נכון לומר מותר או המיקל יש לו ע"מ לסמוך?forum.moreshet-maran.com
שורה שלישית נחתכהאיפה? בילקו"י שהבאת כתוב:
הצג קובץ מצורף 24905
אתה מדבר בקרקע עולם?! אני התכוונתי בקרקע רגילה שלנו... איפה מצאת אוכלים מתחת מיטה שהייתה על קרקע עולם? בסוכה?שורה שלישית נחתכה
אולי שייך באופן, שיש כאלה עושים בטיולים "לינת שטח", עם אוהל ושק שינה וכד', דבד"כ הקרקע שם אינה מרוצפתאתה מדבר בקרקע עולם?! אני התכוונתי בקרקע רגילה שלנו... איפה מצאת אוכלים מתחת מיטה שהייתה על קרקע עולם? בסוכה?
והניח אוכל מתחת השק שינה וישן עליו?...אולי שייך באופן, שיש כאלה עושים בטיולים "לינת שטח", עם אוהל ושק שינה וכד', דבד"כ הקרקע שם אינה מרוצפת
היתה שאלה על הדין לא פרקטיקהאתה מדבר בקרקע עולם?! אני התכוונתי בקרקע רגילה שלנו... איפה מצאת אוכלים מתחת מיטה שהייתה על קרקע עולם? בסוכה?
תוכל לכוון בדיוק איפה ומה כתב?כיצד בילקוי כתב לא כמו יביא
בשרשור שציטטת אותי ''אם אני זוכר נכון''תוכל לכוון בדיוק איפה ומה כתב?
ואיפה ראית שם שהם סותרים?בשרשור שציטטת אותי ''אם אני זוכר נכון''
בשאל את הרב
הבאתי יביע אומר
והבאתי ילקוי