• לחכמי ורבני הפורום הע"י,

    בימים האחרונים יצאנו לפסק זמן קצר, כדי לעשות בדק בית וחשבון נפש כיצד הפורום יוכל להגיע לנקיות גדולה יותר בעניין כבוד חכמים, בעקבות תקלה שקרתה, חרף הצעדים וההגבלות שננקטו בעבר.

    כעת בסיעתא דשמיא, לאחר היוועצות עם דעת תורה, הגענו למתווה שבע"ה יהיה לתועלת לכולנו, להיות בפורום נקי יותר, בו יוכלו הרבנים הגאונים שליט"א מכלל המגזרים לדון בדברי תורה, כדרכה של תורה, ללא חשש של היכשלות חלילה בכבוד חכמים.

    הנהלים הוחמרו, וננקטו גם פעולות טכניות לשם כך. ואנו שמחים לבשר על פתיחת הפורום בחזרה במתכונתו החדשה. תיתכן אולי אי נוחות קטנה, אבל הרווח הוא של כולנו: פורום נקי וזך! כאן המקום לבקש מהציבור לשים יותר לב על כפתור הדיווח שבכל הודעה, ולדווח על תוכן שלדעתם אינו מתאים, ובפרט בתוכן ישן (שאולי חרף ההגבלות הישנות נשאר בטעות).

    אנו תקווה שבע"ה נזכה להיות מחכמי ארץ ישראל שנוחים זה לזה בהלכה, ולהגדיל תורה ולהאדירה בדרך התורה אשר דרכיה דרכי נועם וכל נתיבותיה שלום.

    ונסיים בתודה לכל הפונים בתקופה הזו, ושלחו את חיזוקיהם. תודה על האיכפתיות והשותפות, בע"ה יחד נמשיך להגדיל את בית המדרש הדיגיטלי הנוכחי, אשר מביא ברכה לרבבות אלפי ישראל.

    חזקו ואמצו!

וידוי בק״ש על המיטה אחרי סליחות

לביא

Well-known member
זכור לי שמרן כותב כי בק״ש בליל כיפור אין לומר וידוי הואיל ואומרים וידוי כבר בערבית, ולצערי אינני זוכר היכן.

ולכאורה הוא הדין בק״ש על המיטה שאחרי סליחות אין לומר, אך לא מצינו הלכה כזאת.
 
מרן כתב זאת? זה כתוב בקדוש בציון בשם הרב סלמן מוצפי זצ"ל

מה שכתבו הפוסקים בשם האר"י שלא לחזור לומר וידוי אחרי שכבר אמר, אך אם יש הפסק גדול שפיר דמי. והאורל"צ חידש שאחרי חצי אפשר להקל. אך בפשטות חצי שעה לאו דוקא, אלא שיש הפסק ניכר
וגם כאן, אם אחרי סליחות בלילה אומר תיקון חצות (שהרי הוא עדיף) ועושה עוד דברים לפני השנה עד שעבר זמן ניכר מהוידוי יכול לומר
 
נערך לאחרונה:
אומרים וידוי ביום כיפור בקריאת שמע על המיטה (כן הוא במחזור ליום הכפורים 'איש מצליח'. וזה שלא כמו שכתב בספר פסקי תשובות חלק ו' סימן תריט אות ז). ואפילו ביום כיפור שחל בשבת.
אמנם אם אמר וידוי בתוך חצי שעה שקודם לכן אין לחזור ולומר וידוי (יעויין כף החיים סימן א ס"ק כג ואור לציון חלק ב' פרק מה סעיף מד).
 
הסברא של הרב מוצפי היא שכיוון שכבר אמרנו שני וידויים בתפילה אין צורך לכופלו
כעין סברא זו אמר מורנו זקן חכמי הדור חכם שמעון בעדני יאריך ה' ימיו בטוב לכמה בחורים מעולי ארגנטינה בזמנו, שאם אמרו וידוי בתפילה האחרונה אי"צ לחזור ולאומרו
ובהיות שעתה אין אני זוכר בדיוק ההוראה, אנסה ליצור קשר עם אותם ידידים ואעלה לכאן
 


כתוב את תגובתך
חזור
חלק עליון