• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • שימו לב: ניתן לשלוח (בקובץ וורד) יישובים ומערכות בתורת מרן רבינו עובדיה יוסף זלה"ה, לקובץ בית יוסף תשפ"ו. למייל: office@moreshet-maran.com עד לחג השבועות תשפ"ה. אין התחייבות לפרסם, והרשות נתונה לערוך את הדברים לפני הפרסום. ניתן גם לשלוח מכתבים והערות על הגליונות הקודמים.

איך אני יכול למצא דרשה מסוימת של הרב עובדיה זצ"ל

בימים האחרונים אנחנו לצערנו הרב הלך לעולמו נדיב לב אחד שלא היה כמוהו נדיב לב לעם ישראל באהבת התורה באהבתה תשגה תמיד היה שמו זאב וולפסון
פעם היה בביתי אמרתי לו תראה יש פסוק עם זו יצרתי לי תהילתו יספרו מה זה עם זו עם זה לשון זכר עם זה יצרתי לי למה זו
אומר לא יודע לא יודע לענות
לא יודע לענות
הקב"ה ישתבח שמו כי לה' מצוקי ארץ וישת עליהם תבל אומרת הגמרא ידע הקב"ה שהצדיקים מועטים שתל אותם בכל דור ודור הקב"ה בחזון רוחו ראה אותך ועל זה אמר עם זו יצרתי לי זו זה זאב וולפסון תהילתי יספרו אתה ראוי לשבח את הקב"ה מה לא עשה
היינו פעם במצוקה הרשת שלנו רשת תלמוד תורה היתה במצוקה גדולה לא שילמו על הסעות על כל הדברים האלה ונשאר לנו חובות 8 מיליון 8 מיליון שקל לא היה לנו משרד החינוך לא מעוניין לשלם מה לעשות
פנינו אליו הוציא מהכיס שלו צ'ק 8 מיליון איזה בן אדם זה איפה
היינו בצרפת עם רבי סילמאן ששון עליו השלום נסענו יחד לצרפת לעשות נפשות בשביל אוצר התורה מה זה אוצר התורה זה מגדותם עד גדותם הכל על טהרת הקודש כולם לומדים בית ספר של הממשלה לא דת ולא דין עשינו הוא בא הוא בנה בתי מדרש של אוצר התורה והלכנו להשפיע על הקהל שישלחו את בניהם לאוצר התורה היה עליו השלום איתנו רבי סילמאן ששון היינו הולכים יושבים שם שבוע ימים ממקום למקום משפיעים על הקהל אם יש היום מעט תורה בצרפת אנשים יראי שמים התחנכו באוצר התורה אם לא זה נשתכחה תורה מישראל
וזה הודות לו שהוא בנה את כל הדברים האלה
היה לו ידידות עם ז'ירק הנשיא של צרפת וסחט ממנו גם כן כסף מצ'ינג קוראים לזה אני נותן דולר תיתן דולר במקומו סחט ממנו חצי הוא חצי הוא ובנה בניינים ועשה שם ישיבות של בתי מדרשות של תורה של מצוות
חינוך העצמאי בתחילתו היה תחת ממשלת בן גוריון עיניהם צרה בנו לא היו נותנים להם משכורת המורים מסכנים בלי משכורת איך יחיו פנו בצר להם לזאב וולפסון והוא היה חכם פיקח היה לו ידיד ממונה על ההקצבות של אמריקה הוא חי באמריקה הוא בא הוא עזר לו בבחירות ונבחר בא אצלו ואמר לו תראה כך נוהגת מדינת ישראל יש לנו תלמוד תורה לא רוצים לעזור לנו בבקשה ממך תעשה איזה דבר אמר אני אטפל בזה
בן גוריון לא רוצה לתת פנה אליו תיתן תעזור להם אין קול ואין עונה ואין קשב אחרס עטרש כחרש לא ישמע וכחירש לא יפתח פיו עינו צרה שונא תורה והנה בא זה יש לו ידידות עם ראש התקציבים של אמריקה והתחייבה אמריקה כל שנה שלשה מיליארד דולר שלשה מיליארד זה לא מעט והנה עצר את הכסף עצר את הכסף מה פונה לבן גוריון איפה הכסף אדוני אתה תטפל כל החשבונות של חינוך העצמאי ניתן לך את הכסף כך היה
נכנע מלאך רע ענה אמן בעל כורחו ושילם כל המשכורות שלהם אחר כך שיחררו לו את השלשה מיליון שלשה מיליארד היה אחד הדברים שלו היה איש חזק מאוד בתורה במצוות אהבת התורה שהיתה בליבו דבר פלא חבל עליו חבל על דאבדין ולא משתכחין
לנו היה גם כן אדמונד ספרא היה גם כן נדיב לב עשה כמה ישיבות תמך בכמה ישיבות כמה הוא לקח נשארנו בלי נדיבים הקב"ה ברוב רחמיו ישלח דברו הטוב ויביא לנו כמה נדיבים טובים שיעסקו למען התורה לחזק את התורה לחזק את המצוות הקב"ה ייתן להם משאלות ליבם לטובה ולברכה ישלם ה' פעלם ותהי משכורתם שלימה מעם ה'

וואו, תקשיב, אתה מדהים!! אני בהלם שאתה ככה עושה למען מישהו שאתה אפילו לא מכיר...
ישלם ה' שכרך
מורשת מרן זה משפחה גדולה, גם אתה הצטרפת עכשיו... הכל באהבה אחד לשני, והעיקר לשמר ולהנחיל לדורות הבאים את תורתו ומורשתו והנצחת זכרו של מרן רבינו הגדול רבנו עובדיה יוסף זיע"א. מרן הוא אבא שלנו, ואנחנו הבנים שלו. לגיטימי לגמרי לטרוח ולצאת מהכלים והגדרים אם מדובר באבא שלך...

וואו, תקשיב, אתה מדהים!!
אולי כך חושב כבודו, אבל יש כאן מיוחדים ביותר הרבה יותר ממני כדוגמת העומד בראש המנהל את כל המערכה ומנצח על המלאכה הרב @מורשת מרן שביודעו ומכירו קאמינא, וכן הרב @בנימין לוריא שלטוב הלב שלו אין סוף (ואני יודע מקרוב. ואני זכיתי לענות הפעם כי הרב לוריא כעת לא מחובר, אם היה מחובר תאמין לי הוא היה מקדים אותי ומביא לך את המקור המדויק וגם הקלדה, בדיוק כמו שעשיתי). ועוד הרב @פרי חדש והרב @מוישי ס"ט והרב @יצחק משען @יהודה בן דוד - משנת יוסף @יי"ש @ישיבישער של מרן @פשוט [הגם שאינו פשוט כלל וכלל, אבל ענווה נוהג בעצמו :)] ועוד רבים - רבים שלא יסולאו בפז, וכתבתי עכשיו רק על קצה המזלג מי שיצא שהוקלד לי במקלדת :)

נערך לאחרונה:
סיפור זה שנה פרקו הרב בן ציון מוצפי גם בספר שערי ציון חלק א, וגם בספר הגדה של פסח לספר בציון. ובעקבות שאמר לו כן אביו ר' סלמאן (אגב, יש לציין שמה שאמרת שלחן ערוך קטן, היה זה שלחן ערוך עם באר היטב). ומי שראה את מרן, זה היה חכם סלמאן, ולא רבי עזרא...

חזור
חלק עליון