• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • שימו לב: ניתן לשלוח (בקובץ וורד) יישובים ומערכות בתורת מרן רבינו עובדיה יוסף זלה"ה, לקובץ בית יוסף תשפ"ו. למייל: office@moreshet-maran.com עד לחג השבועות תשפ"ו. אין התחייבות לפרסם, והרשות נתונה לערוך את הדברים לפני הפרסום. ניתן גם לשלוח מכתבים והערות על הגליונות הקודמים.

אכילת עוגה שנעשית מקמח מצה אפויה, אם מותר לאוכלה בער"פ

ישראל

Well-known member
יעו' חזו"ע פסח עמ' קצט, ובמקורות. ובהליכות עולם ח"א פרשת צו סוף אות יח ד"ה ואגב.
ואחר העיון והמחשבה, נלענ"ד דדעת מרן זיע"א גופא להתיר. אלא שבחזו"ע פסח אחר שראה ב' פוסקים חשובים שהחמירו בזה, חש להו. והעלה לאסור בגינם.
נ"מ שהמיקל בזה יש לו על מי שיסמוך.
ונראה שכן הבין מרן שליט"א בילקו"י פסח כרך ב (לא זוכר עמוד מדוייק). ע"ש ודו"ק.
אשמח לשמוע דעת החברים בזה.
ייש"כ.

זה בילקו"י פסח ח"ב עמ' תשע"ח-תש"פ.
דרך אגב אני כתבתי כך בקונטרס, ואתמול העיר לי ת"ח אחד שכתבתי שבחזו"ע אסר, והילק"י לכא' חולק על החזון עובדיה, וזה נראה לא טוב. ודנו בזה המון זמן. אבל זו האמת הילקו"י בעצמו נשאר בצ"ע על החזו"ע איך כתב להחמיר בזה, ועוד יותר לאחר מה שהביא מדברי המעין אומר (שלא ציין שם את שמו) שמרן זצ"ל כתב כך כדברי הרמ"א, בקיצור הפסק הזה באמת מאוד לא מובן, נראה שבאמת אם מרן זצ"ל היה רואה הכל היה חוזר בו.

יעו' חזו"ע פסח עמ' קצט, ובמקורות. ובהליכות עולם ח"א פרשת צו סוף אות יח ד"ה ואגב.
ואחר העיון והמחשבה, נלענ"ד דדעת מרן זיע"א גופא להתיר. אלא שבחזו"ע פסח אחר שראה ב' פוסקים חשובים שהחמירו בזה, חש להו. והעלה לאסור בגינם.
נ"מ שהמיקל בזה יש לו על מי שיסמוך.
ונראה שכן הבין מרן שליט"א בילקו"י פסח כרך ב (לא זוכר עמוד מדוייק). ע"ש ודו"ק.
אשמח לשמוע דעת החברים בזה.
ייש"כ.
אמת. וכך יצא לי בדיוק אתמול בדעתו. ולכן תשים לב שהרב כתב בילקוט יוסף וצ"ע לגבי מה שהביא במעיין אומר.

זה בילקו"י פסח ח"ב עמ' תשע"ח-תש"פ.
דרך אגב אני כתבתי כך בקונטרס, ואתמול העיר לי ת"ח אחד שכתבתי שבחזו"ע אסר, והילק"י לכא' חולק על החזון עובדיה, וזה נראה לא טוב. ודנו בזה המון זמן. אבל זו האמת הילקו"י בעצמו נשאר בצ"ע על החזו"ע איך כתב להחמיר בזה, ועוד יותר לאחר מה שהביא מדברי המעין אומר (שלא ציין שם את שמו) שמרן זצ"ל כתב כך כדברי הרמ"א, בקיצור הפסק הזה באמת מאוד לא מובן, נראה שבאמת אם מרן זצ"ל היה רואה הכל היה חוזר בו.
למה לא ניחא לכת"ר במה שכתבנו. ולפ"ז הכל א"ש.

ולכן תשים לב שהרב כתב בילקוט יוסף וצ"ע לגבי מה שהביא במעיין אומר.
אמת לאמתה, יישר כחך.
ואגב באמת זה לא רק צ"ע, אלא תמיהה רבתי. כי מרן זיע"א ציין שם שכ"כ בס' עולת ראיה ונתיבי עם. וא"כ לא כתב רק את דעת הרמ"א, אלא שגם גדולי הפוסקים הסכימו בזה, ויתירה מזו, בדבריהם מבואר שאף בעושות טורט העשויות מקמח מצה ממש, וכן שאר מיני עוגות העשויות מקמח ממש הדין כן. ואכ מה שייך לומר שרק העתיק הרמ"א.
וגם כשלעצמו הוא דחוק, דאמאי צדיק עת'ק מדברי הרמ"א, אם מבין דבנדונו יהיה מותר. א"ו מחוורתא כדשנינן מעיקרא.
ולענ"ד זה טמון ומכוון בכוונת מרן בילקו"י. ודוק היטב.

חזור
חלק עליון