• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

אקדח לאברך

האדמו"ר מראדזין - רבי גרשון חנוך ליינר, בחיפושיו אחר התכלת, הסתובב בעולם בכל מיני מקומות. מספרים ששאלו אותו איך הוא לא פוחד להיכנס למרתפים, והוא ענה שיש לו סגולה בדוקה מאביו זצ"ל אבל הוא לא רצה לגלות מהי. לאחר הפצרות מהחסידים לראות את הקמיע הקדוש, הוא הראה שפשוט יש לו אקדח בכיס...

האדמו"ר מראדזין - רבי גרשון חנוך ליינר, בחיפושיו אחר התכלת, הסתובב בעולם בכל מיני מקומות. מספרים ששאלו אותו איך הוא לא פוחד להיכנס למרתפים, והוא ענה שיש לו סגולה בדוקה מאביו זצ"ל אבל הוא לא רצה לגלות מהי. לאחר הפצרות מהחסידים לראות את הקמיע הקדוש, הוא הראה שפשוט יש לו אקדח בכיס...
מקור. בבקשה.
סיפור מדהים, חייב מקור לזה

מהי דעתכם לאור המצב האם ראוי ונכון לבן תורה להוציא רישיון לנשק???
תיכנס לעזה כי תורה מגנא ןמצלא...
במקום שיש סכנה ויש צורך בדבר למה שלא יוציא רישיון נשק??
לענ"ד וודאי שאין איסור לכל הדעות.
אבל השואל שאל האם זה "נכון וראוי"
ואני שאול- האם יש פוסק או גדול דור שמשהו יכול לצטט בשמו שהורה- שהדבר בגדר חובת ההשתדלות?
אני אישית לא מכיר- אשמח שתחכימו אותי (עם מקורות כמובן...)

לענ"ד וודאי שאין איסור לכל הדעות.
אבל השואל שאל האם זה "נכון וראוי"
ואני שאול- האם יש פוסק או גדול דור שמשהו יכול לצטט בשמו שהורה- שהדבר בגדר חובת ההשתדלות?
אני אישית לא מכיר- אשמח שתחכימו אותי (עם מקורות כמובן...)
הרב אבוטבול אמר בתוכניתו ביום שישי שאם אברך יכול להוציא נשק שיוציא.
הוא לא הורה כך לרבים, אלא ענה לשאלה של אישה ששאלה אותו אם מותר וצריך שבעלה האברך יוציא רישיון לנשק...

הרב אבוטבול אמר בתוכניתו ביום שישי שאם אברך יכול להוציא נשק שיוציא.
הוא לא הורה כך לרבים, אלא ענה לשאלה של אישה ששאלה אותו אם מותר וצריך שבעלה האברך יוציא רישיון לנשק...
בדיוק מה שאמרתי, יישר כח.
עצם זה ששום גדול או פוסק לא הורה או אפילו התבטא שהדבר בגדר "חובת ההשתדלות" עצמה אומרת משהו לענ"ד.

לפי מה שאני מבין לתושבי ערים רגילות לא מאשרים להוציא רשיון לאקדח
לי עדיין אין תקן לאישור
זה לא הנושא של הנידון. הנושא הוא תורני, האם הדבר הוא חובת ההשתדלות וכדומה.
תגדיר עיר רגילה? איפה כבודו מתגורר? (אם זה לא סוד.)
מתי ניסית לאחרונה? (יש הקלות בנושא בזמן האחרון)
אם זה מזמן או לפני יותר מחודש- ממליץ לנסות שוב

במצב שיש היום ה"י חייב שיהיה מישהו עם נשק, ומטבע הדברים באיזורים חרדיים אין כמעט נושאי נשק ביחס לאוכלסיה, לא פעם אני נחרד מלחשוב מה יקרה אם מחבל, אפי' אחד, נכנסת לבית מדרש גדול. ומתחיל... חייב היום כיתות כוננות בכל עיר בישראל, או משמר אזרחי, הרי אנחנו יודעים כמה נשק יש אצלם פה בתוך המדינה, לא רוצה להעלות בדעתי מה קורה אם פתאום הם קמים עלינו עם כל התחמושת הזאת....
זכורני ששמעתי באחד משעוריו של הרב עובדיה בנו של ר' יעקב, איני זוכר כרגע היכן... שמי שיכול להוציא רשיון נשק יש בזה מצווה! וזה נאמר לפני הזוועות שקרו...
כמובן שאם ה' לא ישמור עיר שווא שקד שומר.. אבל את ההשתדלות שלנו חייבים לעשות..

במצב שיש היום ה"י חייב שיהיה מישהו עם נשק, ומטבע הדברים באיזורים חרדיים אין כמעט נושאי נשק ביחס לאוכלסיה, לא פעם אני נחרד מלחשוב מה יקרה אם מחבל, אפי' אחד, נכנסת לבית מדרש גדול. ומתחיל... חייב היום כיתות כוננות בכל עיר בישראל, או משמר אזרחי, הרי אנחנו יודעים כמה נשק יש אצלם פה בתוך המדינה, לא רוצה להעלות בדעתי מה קורה אם פתאום הם קמים עלינו עם כל התחמושת הזאת....
זכורני ששמעתי באחד משעוריו של הרב עובדיה בנו של ר' יעקב, איני זוכר כרגע היכן... שמי שיכול להוציא רשיון נשק יש בזה מצווה! וזה נאמר לפני הזוועות שקרו...
כמובן שאם ה' לא ישמור עיר שווא שקד שומר.. אבל את ההשתדלות שלנו חייבים לעשות..
אישית מסכים עם כל מילה שלך.
ועם כל זאת- על אף שזו סברתי וסברתך- לא מצאתי שום גדול דור, פוסק או מנהיג- בעל קנה מידה שאמר שזו "חובת ההשתדלות"
עדיין ממתין למשהו שיראה לי מקור לכך
שנתבשר בשורות טובות

אישית מסכים עם כל מילה שלך.
ועם כל זאת- על אף שזו סברתי וסברתך- לא מצאתי שום גדול דור, פוסק או מנהיג- בעל קנה מידה שאמר שזו "חובת ההשתדלות"
עדיין ממתין למשהו שיראה לי מקור לכך
שנתבשר בשורות טובות
אומר לך את דעתי והלך רוחי, לא בא לומר שזה נכון או לכולם או אמת לאמיתה אבל כך אני נוהג,
כשאני מרגיש רעב או צמא, אני לא מחכה להוראה מגדול הדור או מטלפן לרב כדי לשאול אותו אם אני צריך לאכול עכשיו... יש מקרים שפשוט וברור מה נדרש לעשות.. באים לשאול כשיש צד ספק, במציאות של ימינו אין לי שום צל של ספק שזו הפעולה הנכונה, וזוהי חובת ההשתדלות, ואין לי שום ספק שכל אחד מהרבנים שלי שאשאל אותו את השאלה הזו יענה לי אותה תשובה... (לא יודע לגבי רבנים אחרים.. ולכן כתבתי את השורה הראשונה) לכן בעיני זה פשוט,
אם יש מישהו שלא חושב שהמצב כ"כ גרוע, או שיש לו ספק אם זה בכלל ההשתדלות שלו, אז אה"נ שישאל את רבותיו..

אומר לך את דעתי והלך רוחי, לא בא לומר שזה נכון או לכולם או אמת לאמיתה אבל כך אני נוהג,
כשאני מרגיש רעב או צמא, אני לא מחכה להוראה מגדול הדור או מטלפן לרב כדי לשאול אותו אם אני צריך לאכול עכשיו... יש מקרים שפשוט וברור מה נדרש לעשות.. באים לשאול כשיש צד ספק, במציאות של ימינו אין לי שום צל של ספק שזו הפעולה הנכונה, וזוהי חובת ההשתדלות, ואין לי שום ספק שכל אחד מהרבנים שלי שאשאל אותו את השאלה הזו יענה לי אותה תשובה... (לא יודע לגבי רבנים אחרים.. ולכן כתבתי את השורה הראשונה) לכן בעיני זה פשוט,
אם יש מישהו שלא חושב שהמצב כ"כ גרוע, או שיש לו ספק אם זה בכלל ההשתדלות שלו, אז אה"נ שישאל את רבותיו..
כעת עיקר האיום הוא של טילים, עיקר החשש הוא לא מפני הסתננות נוספת של מרצחים.
השאלה האם ל אותם אלו ששים להחזיק נשק כבר דאגו למגן את ביתם, בממ"ד תיקני, נגד ההפגזות, או שבגלל שזה עולה יותר כסף, ואין בזה שום "גבורה" זה לא בא בחשבון...

והמעניין הוא שדוקא הפעם שיש שר לביטחון פנים מזרחניק שדעותיו ידועות, הוא דוחף לחרדים נשק, בשונה מכל הזמנים הקודמים שהיו שרים לביטחון פנים וגם כשהיו ימניים, לא בער בהם כ"כ לדחוף נשקים לחרדים.
אולי הוא מקוה שזה יגרום לעוד כמה חרדים לעלות איתו להר הבית. רח"ל.

חזור
חלק עליון