• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

אתרוג תימני או מרוקאי?

איזה אתרוג אתם קונים?

• אתרוג תימני

קולות: 25 61.0%
  • אתרוג מרוקאי

קולות: 16 39.0%

• סה"כ בוחרים
    41
אגב, בעלון אור השבת מספר 68 הובא המכתב הבא:
1728635794365.png
עוד לגבי אתרוג מרוקאי נכתב כאן.
וכמובן מי שיש לו אפשרות רק לאתרוג של העדה החרדית, לא ינענע בו בברכה, מאחר ו"איתרע חזקתיה".... ואי"ז אתרוג אלא לימון (בערך, לא לתפוס על מילים קטנות - כתבתי במרוצה)
מאיפה לך המצאה זו? אלו אתרוגי ארץ ישראל שגדלו בנאבלוס.

הוראה לא לברך, אלו מילים קטנות? נשגב מבינתי.
מרן שליט"א סיפר (וחזר ע"ז בכמה פעמים) כי שנה אחת לא מצא אתרוג תמני, וקנה של העד"ח, לאחר החג הרב פותח את האתרוג, והנה הוא לימון.... יש בו הרבה מיץ ולא נראה מבפנים כמו אתרוג.
הלך מרן שליט"א לבי"ד של העד"ח והראה להם את האתרוג מבפנים, אמרו לו יש לזה חזקה!!!
אמר ע"ז הרב איתרע חזקתיה רואים שהוא לימון.

לכן זו הוראה (מה שייך מילים קטנות או גדולות, למה דיברתי אנגלית???) והלכה שהיא גם למעשה!!!!

אם לא נוח לך, לא חייב להגיב!

והנה הוא לימון.... יש בו הרבה מיץ ולא נראה מבפנים כמו אתרוג.
זהו טבעם של אתרוגי ארץ ישראל מימים ימימה.
ואם יקטפו מן העץ בשלבים יותר מאוחרים לא יהיה בהם שום מיץ.
זו ידיעה טכנית פשוטה הניתנת לבירור בקלות, ומאות שנים נטלו מאתרוגין הללו שגדלו בנאבלוס ובאום אל פאחם לברכה, קודם שבאו לארץ אתרוגין תימניים מרוקאים יאנובה קאליבריה וכו'.
אשר על כן תמוה ביותר לומר דאיתרע חזקה.
אם לא נוח לך, לא חייב להגיב!
כבודו מוזמן לדלג על הודעותי.

ועל בינתך אל תישען
אז זהו שאין זה בינתי שלי, לך תברר אצל אגרונומים והסטוריונים.

ואכן נשגב מבינתי לומר על אלפי אלפי אחינו בני ישראל שומרי תורה ומצוות שמבטלין מצוות עשה דאורייתא של נטילת לולב, ומברכין ברכות לבטלה חלילה.

מרן שליט"א אמר לי שגם אם יביאו לו אתרוג מרוקאי הכי מהודר לא יברך עליו מחמת בעיות של הרכבה שכיום יש, ובודאי שהם מהודרים ויש להם יחוס כמבואר בחזו"ע וילקו"י, אלא שכיום צריך לדעת מהיכן להביא כי יש בכך המון בעיות של הרכבה במרוקו, וצריך ממקום מוסמך ביותר. וד"ל.

מרן שליט"א אמר לי שגם אם יביאו לו אתרוג מרוקאי הכי מהודר לא יברך עליו מחמת בעיות של הרכבה שכיום יש, ובודאי שהם מהודרים ויש להם יחוס כמבואר בחזו"ע וילקו"י, אלא שכיום צריך לדעת מהיכן להביא כי יש בכך המון בעיות של הרכבה במרוקו, וצריך ממקום מוסמך ביותר. וד"ל.
:unsure: ???

למה לדעתו אתרוגי קלבריה שגדלו בכפר חב"ד אינם טובים?
הם הרי נשתלו מגרעינים של אתרוג שגדל בקלבריה (שהרבי מליובאוויטש בירך עליו ומן הסתם בירר שאינו מורכב)
גם על העד"ח תשאל, הרי גדולים וטובים שלהם ברכו, בטחו ביררו שלא מורכב

התשובה אחת - לדעם אי"ז מורכב או שיש להם חזקה, ואילו מרן זי"ע ובנו ממשיך דרכו מרן הראש"ל ס"ל שאי"ז מועיל ואין לסמוך על חזקה זו או שיש בזה חשש מורכבות ולכן לא יברך
אם כבודו חבדני"ק ואינו הולך ע"פ שיטת מרן זייע"א בכבוד, תברך ותיטול אתרוג הנ"ל

בהצלחה

גם על העד"ח תשאל, הרי גדולים וטובים שלהם ברכו, בטחו ביררו שלא מורכב

התשובה אחת - לדעם אי"ז מורכב או שיש להם חזקה, ואילו מרן זי"ע ובנו ממשיך דרכו מרן הראש"ל ס"ל שאי"ז מועיל ואין לסמוך על חזקה זו או שיש בזה חשש מורכבות ולכן לא יברך
אם כבודו חבדני"ק ואינו הולך ע"פ שיטת מרן זייע"א בכבוד, תברך ותיטול אתרוג הנ"ל

בהצלחה
לא הבנתי. אם אתרוג שגדל בקלבריה הוא טוב, אז למה אתרוג מקלבריה שלקחו גרעינים ממנו ושתלו בכפר חב"ד זה לא טוב?
זה יכול להיות רק אם נאמר שאנחנו לא מאמינים למגדלים בכפר חב"ד וחוששים שהם מרכיבים. האמנם זה מה שהרב יצחק לוי טוען?

לא הבנתי. אם אתרוג שגדל בקלבריה הוא טוב, אז למה אתרוג מקלבריה שלקחו גרעינים ממנו ושתלו בכפר חב"ד זה לא טוב?
זה יכול להיות רק אם נאמר שאנחנו לא מאמינים למגדלים בכפר חב"ד וחוששים שהם מרכיבים. האמנם זה מה שהרב יצחק לוי טוען?
תשאל אותו (הרב יצחק לוי)
לא הבנתי למה לצטט את דברי בזה? ;)

תשאל אותו (הרב יצחק לוי)
לא הבנתי למה לצטט את דברי בזה? ;)
אני לא מטריד רבנים על כל שאלה שלי, אלא משתף קודם את החברים. אולי זה משהו פשוט והם ידעו לענות.
ובטח בשאלה שלא נוגעת לי למעשה אלא רק להבנה (אני לא מתכנן לקנות אתרוג מכפר חב"ד וגם לא מקלבריה)

נערך לאחרונה:
זה מה שהביאו למעלה מדבריו של הרב יצחק לוי,
נראה שהוסיף טעם של ממון...
1728840912766.png

על ההרכבה אין לי הבנה במעשה מהיכן לקחו, ואם לא הרכיבו, ומי עשה כן (דרך אגב לא כל מי שגר בירושלים הוא ראש"ל, ולא כל מי שגרב בכפר חב"ד הוא האדמו"ר...)

אולי הרב פשטו שגילה ידיעות בתחילה ידע להגיב לך גם בזה :unsure:
1728841037491.png

חזור
חלק עליון