קשה לעניות?לענ"ד עדיף שימזוג את כל הכוס, ולאחר שסיים לברך ימזוג חלק מהכוס לכוס אחרת וישתה רק רביעית, ואת מה שנשאר יחזיר לבקבוק.
מה שנשפך בהבדלה הוא מועט, אבך כאן יתכן שיהיה רוב כוס. כגון גביע שמחזיק 300 מ"ל, והוא שותה רק כ-80 מ"ל, ממילא ישפוך כ-220 מ"ל...למה שלא נדמה לדין כוס של הבדלה ויהיה מותר?
בכל מקום שהייתי וראיתי, שותים את כל כוס ההבדלה.למה מועט? הרי כמו שבהבדלה ודאי לא שותים אחר המברך גם כאן בקידוש.
לא מעט פעמים ראיתי שעושים הבדלה על כוס קטנה שמחזיקה קצת יותר מרביעית. (וכן אני נוהג).בלי עין הרע. אבל יש אנשים שלא מסוגלים לשתות כל הכוס. לכן ממלאים רק רביעית.
אני הבנתי שלא רוצה לעשות כן מטעמי דרך ארץ, ולכן 'תיקנתי' שישפוך לכוס אחרת קודם ששותה.ובפרט שיכול לתקן את הכוס ולהחזירו לבקבוק
ויכניס את עצמו בידיים לספק בהפסק במעשה, ואף כי יש לדון אי חשיב הפסק מעניין הברכה, גם זה לכתחילה לא עושים כמבואר בב"י וברמ"א קס"ו.אני הבנתי שלא רוצה לעשות כן מטעמי דרך ארץ, ולכן 'תיקנתי' שישפוך לכוס אחרת קודם ששותה.
אם אתה מחזיר לכוס, איך אתה עובר על איסור בל תשחית?אי אפשר לסמוך על הפוסקים שסוברים שרביעית חשיב מתוקן, מאשר לעבור על איסור בל תשחית?
אם אתה מחזיר לכוס, איך אתה עובר על איסור בל תשחית?
קשה לעניות?
למה שלא נדמה לדין כוס של הבדלה ויהיה מותר?