• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • שימו לב: ניתן לשלוח (בקובץ וורד) יישובים ומערכות בתורת מרן רבינו עובדיה יוסף זלה"ה, לקובץ בית יוסף תשפ"ו. למייל: office@moreshet-maran.com עד לחג השבועות תשפ"ה. אין התחייבות לפרסם, והרשות נתונה לערוך את הדברים לפני הפרסום. ניתן גם לשלוח מכתבים והערות על הגליונות הקודמים.

ברכת אבקת קפה עם סוכר

אפשר לבדוק אולי בתמלילים של יוטיוב. השאלה אם הם מצליחים לפענח את הדיבור של מרן.
הרבה פעמים כשאני מחפש משהו שנמצא בשיעור וכד', אני לוחץ על "תמליל" של יוטיוב ועושה שם חיפוש.
כמובן שהתמלול שם לא מדוייק, אבל הרבה פעמים זה עזר לי.

אפשר לבדוק אולי בתמלילים של יוטיוב. השאלה אם הם מצליחים לפענח את הדיבור של מרן.
הרבה פעמים כשאני מחפש משהו שנמצא בשיעור וכד', אני לוחץ על "תמליל" של יוטיוב ועושה שם חיפוש.
כמובן שהתמלול שם לא מדוייק, אבל הרבה פעמים זה עזר לי.
איפה נמצא חלון בשם תמליל

עי' למרן זיע"א ביחו"ד ח"ד (סי' מב בהע'). וכ"כ בחזו"ע תרו"מ (עמ' קג). וע"ע בחזו"ע ברכות (עמ' קפב).
וביבי"א ח"ט (סי' קח אות קסה במוסגר) כ' משם כמה אחרונים שעל קפה טחון מברך בורא פרי האדמה (ולא "שהכל"), ואע"פ שהוא עץ, כיון שאין נוטעים אותו אלא על דעת לשתותו עם מים חמים, יש לברך עליו בופה"א. ושבס' ברכת יוסף ידיד ח"א (עמ' קג) כ' שאם יש מנהג לברך עליו בופה"ע, יש להם ע"מ שיסמוכו, ומ"מ אם בירך בפה"ע יצא. ע"ש. ושכ"כ החיד"א במחב"ר (סי' רד ס"ק ג), ושם כ' שעל גרעיני הקפה, אחרי שקולין אותם, כשאוכלם יברך בורא פרי האדמה.
וביבי"א שם (סי' צח אות ז) כ' לברך שהכל. (וע"ע ח"ח סי' כו אות ד).
ויל"ע בזה עוד.

חזור
חלק עליון