• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • הודפס מחדש ע"י 'המרכז למורשת מרן' הספר "ילקוט יוסף - פורים משולש", עם מגילת אסתר בתוספת ביאורים ממנהיג הדור מרן הראש"ל שליט"א. מחיר מיוחד לזיכוי הרבים: 15 ש"ח בלבד. >> לרכישה ישירה באתר לחצו כאן

בשורה משמחת לשוחרי התורה האברכים ובני הישיבות! שיעור שבועי בהלכה מאת ראש הישיבה הגאון הגדול רבי זמיר כהן שליט"א ראש ישיבת 'אבני נזר' בביהכנ"ס מוסאיוף

בשורה משמחת לשוחרי התורה האברכים ובני הישיבות!
אי"ה יתקיים בכל שבוע שיעור שבועי בהלכה מאת
ראש הישיבה הגאון הגדול רבי זמיר כהן שליט"א ראש ישיבת 'אבני נזר'
השיעור יתקיים בבית הכנסת 'מוסאיוף' בירושלים
בכל שבוע ביום שני בשעה 20:45 בדיוק!
השיעור השבועי של ראש הישיבה מהווה סגירת מעגל היסטורית אחרי שבמשך 50 שנה אביו שימש כגבאי במקום.1739741046244.jpeg

השיעור השבועי של ראש הישיבה מהווה סגירת מעגל היסטורית אחרי שבמשך 50 שנה אביו שימש כגבאי במקום.הצג קובץ מצורף 30918
יש קו שאפשר לשמוע בדירו חי או חוזר? נשמע במודעה שיש איזה קו של רבני מוסאיוף. מי שיודע יזכה הרבים ותע"ב.

קיי"ל שמתנה בשמחות היא או הלוואה או פרעון.
פרעון כלפי החבר השני?
לא ראיתי פוסקים שכתבו דבר כזה. שאם אני נותן סכום גבוה (על כך שאלתי) אז חבר שלי מחויב להביא לי חזרה סכום כזה?... האם ידוע לכת"ר (שאינו @פשוט וכותב כן דרך ענווה)?...

פרעון כלפי החבר השני?
לא ראיתי פוסקים שכתבו דבר כזה. שאם אני נותן סכום גבוה (על כך שאלתי) אז חבר שלי מחויב להביא לי חזרה סכום כזה?... האם ידוע לכת"ר (שאינו @פשוט וכותב כן דרך ענווה)?...
כוונתי שאם זו הנך נותן המתנה זו כביכול או הלוואה ובשמחות שלך המקבל יפרע. או שזה פרעון על מתנה שקיבלת כבר מהנותן כעת.
וזה לא דין, אלא יותר מציאות.
וכי אפשר להוציאו בדיינים?

עתה אמר הרב בשיעור, כי על פי דין מה שנותן אדם לחברו מתנה לחתונה, צריך חברו לתת לו את אותו הסכום לאחר מכן בשמחתו.
אשמח למקור! תודה רבה
כמדומה שזה סוגיא במסכת בתרא קמד: ובשו"ע אה"ע סימן ס [וז"ל מרן: כשנושא אדם אשה, דרך שריעיו ומיודעיו שולחין לו מעות כדי שיתחזק על ההוצאה שמוציא במשתה, ואלו המעות נקראים שושבינות. ושושבינות זו אינה מתנה גמורה, שלא שלח לו זה אלא שאם ישא הוא אשה יחזור וישלח לו כמו ששלח לו; לפיכך אם נשא זה אשה ולא החזיר לו השושבינות, ה"ז תובעו בדין ומוציא ממנו. ויש בזה כמה חלוקים, ולפי שבזמן הזה לא נהגו לתבוע תביעה זו ראיתי שלא להאריך בזה].
ובלי נדר ושבועה כאשר יגיע זמן עת דודים של כב' ויהיה אפשרי לי לבוא אביא לך מתנה שלא על דעת להחזיר

השיעור השבועי של ראש הישיבה מהווה סגירת מעגל היסטורית אחרי שבמשך 50 שנה אביו שימש כגבאי במקום.הצג קובץ מצורף 30918
אשמח מאוד לדעת איך היה האירוע?

אני מתאר לעצמי שהחידוש שהוא הסכים לא שהם הזמינו
הם כבר הרבה שנים מבקשים מהרב זמיר כהן שליט"א למסור שיעורים בקבע בבית הכנסת שאביו משמש כגבאי בו ולא אסתייעא מילתא. כעת לאחר פטירת אביו פנו אליו שוב הגבאים שזה יהיה לעילוי נשמת אביו שישמש כגבאי במקום למעלה מחמישים שנה. והרב זמיר הסכים.

אשמח מאוד לדעת איך היה האירוע?
היה פיצוץ עד אפס מקום מאות בני תורה הגיעו מרחבי ירושלים. אם יהיה כך כל שבוע זה נראה לי הולך להיות השיעור הכי גדול במוסיוף

חזור
חלק עליון