Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
הערה: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
נוֹרמָלִי
ראשית, לא התכוונתי להפוך את הדיון פה לעניין זה. רק הבאתי את כשרות חת"ס כדוגמה לכך שאם אני אומר שאפשר לאכול כשרות אחת, זה לא אומר שא"א לאכול כשרות אחרת (פחות/יותר טובה).שנית, אני חושב שהדיון הנ"ל היה ראוי להתנהל כאן, אחר ששם דיברנו והבאנו לדיון את סוגי הכשרויות.דבר שלישי, המחלוקת ידועה שנים רבות בקרב הציבור (עכ"פ ע"פ שמועות) מה יותר טוב, חת"ס ב"ב או פ"ת, זה טוען כך וזה טוען כך וכל אחד אוחז בדעתו בנחרצות, שרק את זה מותר לאכול וח"ו לא את השני...אני מילדותי התרגלתי שחת"ס ב"ב יותר טוב מפ"ת, וכמדומני שכך ראיתי רבים שנוהגים גם אחר שבדקו. מ"מ הדבר יוכרע רק אחרי שיהיו ראיות ברורות ודברים ברורים מה קורה בכל כשרות, ועד אז אין כ"כ נפק"מ, מכיון שמרן הראש"ל אומר על הרבה דברים שאפשר לאכול בכל כשרות שיהיו ואפי' רבנות, וק"ו אם חתום בחותמת חת"ס ב"ב/פ"ת, ובוודאי לא גריעא מרבנות.
ראשית, לא התכוונתי להפוך את הדיון פה לעניין זה. רק הבאתי את כשרות חת"ס כדוגמה לכך שאם אני אומר שאפשר לאכול כשרות אחת, זה לא אומר שא"א לאכול כשרות אחרת (פחות/יותר טובה).
שנית, אני חושב שהדיון הנ"ל היה ראוי להתנהל כאן, אחר ששם דיברנו והבאנו לדיון את סוגי הכשרויות.
דבר שלישי, המחלוקת ידועה שנים רבות בקרב הציבור (עכ"פ ע"פ שמועות) מה יותר טוב, חת"ס ב"ב או פ"ת, זה טוען כך וזה טוען כך וכל אחד אוחז בדעתו בנחרצות, שרק את זה מותר לאכול וח"ו לא את השני...
אני מילדותי התרגלתי שחת"ס ב"ב יותר טוב מפ"ת, וכמדומני שכך ראיתי רבים שנוהגים גם אחר שבדקו. מ"מ הדבר יוכרע רק אחרי שיהיו ראיות ברורות ודברים ברורים מה קורה בכל כשרות, ועד אז אין כ"כ נפק"מ, מכיון שמרן הראש"ל אומר על הרבה דברים שאפשר לאכול בכל כשרות שיהיו ואפי' רבנות, וק"ו אם חתום בחותמת חת"ס ב"ב/פ"ת, ובוודאי לא גריעא מרבנות.