אלעזר אטיאס
Active member
גבאי שמכר עליה ב ח"י ש"ח ומישו אמר 20 והגבאי לא שמע ואמר "זכה" לראשון ואחר שתי שניות אמר מישו לגבאי שמישו אמר 20 מי זכה בעלייה
תודה רבה
תודה רבה
כמדומה שכותבים "מישהו"גבאי שמכר עליה ב ח"י ש"ח ומישו אמר 20 והגבאי לא שמע ואמר "זכה" לראשון ואחר שתי שניות אמר מישו לגבאי שמישו אמר 20 מי זכה בעלייה
תודה רבה
אני ראיתי שכן מחזירים הגבאי.המנהג המקובל שאחרי שאמר זכה אינו חוזר ומגיד אפילו אם הלה אמר לפני כן
והטעם, שמכיוון שהוא יודע שהגבאי כבד שמיעה היה לו לבוא ולצווח באוזניו ככרוכיא 20, וכיון שלא עשה כן הפסיד.
מי זה שלא זכינו להכירו ?ויש לשאול את רבי שמואל יצחקי הי"ו.
ראש הישיבה דמוסיוף...מי זה שלא זכינו להכירו ?
נראה לי שלפי מנהג המקוםגבאי שמכר עליה ב ח"י ש"ח ומישו אמר 20 והגבאי לא שמע ואמר "זכה" לראשון ואחר שתי שניות אמר מישו לגבאי שמישו אמר 20 מי זכה בעלייה
תודה רבה
הנח לרבי שמואל יצחקי שעשה התרת כללו'ת לכל הכללים ומקפץ על הגבאו'ת כאשר יחפוץ לבואני ראיתי שכן מחזירים הגבאי.
ויש לשאול את רבי שמואל יצחקי הי"ו.
ועוד אמר כשאיחר ומאן דהו התחיל למכור, ונכנס רבי שמואל באמצע מכירותיו: "אני עדיין חי, הכל בטל ומבוטל"הנח לרבי שמואל יצחקי שעשה התרת כללו'ת לכל הכללים ומקפץ על הגבאו'ת כאשר יחפוץ לבו
מפתגמיו:
לוי הלך להביא
מי היה ילד טוב אמר אבא תקנה לי
השני שהוסיף זכה.גבאי שמכר עליה ב ח"י ש"ח ומישו אמר 20 והגבאי לא שמע ואמר "זכה" לראשון ואחר שתי שניות אמר מישו לגבאי שמישו אמר 20 מי זכה בעלייה
תודה רבה