בן יהוידע
New member
הדבר ברור לנו, אך צריך לחדד זאת עקב ערפול מסוים השורר במחנינו.
בעז"ה!
מדוע צריך כסף של העצניקים, למען כבודו של מרן?
הדבר ברור לנו, אך צריך לחדד זאת עקב ערפול מסוים השורר במחנינו.
בעז"ה!
מישהו מאוד מקושר לצמרת טען לי בתוקף כי לאחר שמרן הרשל"צ שלח את בנו הגרע"י בעיניין החוק לגר"ש בצלאל..
השתכנע שמדובר בחוק טוב ולכן הסיר התנגדותו.
האם יש מי שיודע להכחיש או לאמת ממקורות מוסמכים בלבד ולא מסברות והרגשות בטן..
אין זה נכון כלל!מישהו מאוד מקושר לצמרת טען לי בתוקף כי לאחר שמרן הרשל"צ שלח את בנו הגרע"י בעיניין החוק לגר"ש בצלאל..
השתכנע שמדובר בחוק טוב ולכן הסיר התנגדותו.
האם יש מי שיודע להכחיש או לאמת ממקורות מוסמכים בלבד ולא מסברות והרגשות בטן..
אמנם סברת הבטן,האם יש מי שיודע להכחיש או לאמת ממקורות מוסמכים בלבד ולא מסברות והרגשות בטן..
אני שמעתי זאת ממקור מאוד מוסמך. א' שהיה ממש בוועדה.אין זה נכון כלל!
סברות בטן לא חסרות לי..אמנם סברת הבטן,
אני מדבר לאחר המכתב של מרן שסומך ידיו על הוועדה.מרן יודע איך להביע דעתו, והוא לא צריך את עזרת הפוליטיקאים...
איך הצלחת בחכמה להיכנס לראש של מרן ולכלל השיקולים אם לתמוך בחוק או לא...אמנם סברת הבטן,
אבל,
וודאי שזה שקר,
אחרת מרן היה אומר זאת בקולו (לא במכתב ולא בשמועות)
וגם,
אין סיכוי שהרב שליט"א יסכים לכזה דבר, ה"י.
כל עוד ידו של .. בהחלטה א"א להסכים בשום פנים
אנחנו כבר לא תמימים.
חוק טוב ???אני מדבר לאחר המכתב של מרן שסומך ידיו על הוועדה.
וטען לי א' שזה בגלל שבנו השתכנע שזה חוק טוב.
מודעה שהיתה בכניסה ליזדים במוצ"ש האחרון
הצג קובץ מצורף 39766הצג קובץ מצורף 39766הצג קובץ מצורף 39766
צריך להבין אבל עוד דבר, שאין קשר בין ההתנגדות המוחלטת ללכת לצבא לכל שומר מצוות גם אם לא לומד תורה, מחשש גדול לרוחניות שלו, לבין הסכמה בדיעבד על החוק המוצע שהוא בבחינת הרע במיעוטו.וחוץ מכך לא חייב להיות מהמקורבים למרן שליט''א לדעת את דעתו בעניין הגיוס הוא אמר זאת בקולו בכמה פעמים בסתר ובגלוי שאסור לאף אחד ללכת לצבא באיסור חמור שזה שמד וכדו' ואף כתב זאת בילקוט יוסף הל' כיבוד אב ואם ולמפורסמות אין צריך ראיה
א. שקר מוחלט!!! אין שום הגבלה כמה יכולים להיות בחורי ישיבות. כל מי שרוצה לשבת וללמוד יוכל לקבל דיחוי, אין שום הגבלה על מספר הדיחויים שיכולים לקבל.א. אבל יש הגבלה כמה יכולים להיות בחורי ישיבות.
ב. וזאת מבלי לדבר על השנים אח"כ עד כדי הגעה לחמישים אחוז!! של מתגייסים
ג. מלבד זאת יש סנקציות מיידיות על כלל בחורי הישיבה גם לפני אי העמידה ביעדים
לא מצליח להבין האם נראה לך הגיוני שהמצב העכשוי בלי חוק יביא לחמישים אחוז מתגייסים??איך הצלחת בחכמה להיכנס לראש של מרן ולכלל השיקולים אם לתמוך בחוק או לא...
מה שאני יודע שאם אין חוק ויש סנקציות על כולם זה מצב מסוכן לא פחות, ובנוסף יש הרבה קומבינות בחוק (עד שכתב בערוץ 13 יצא לו שזה מוסיף לצבא רק 300 חיילים....)
הבנתי שאתה מתנגד לחוק..חוק טוב ???
ממה נפשך או ש-50% הולכים לצבא (קרי 99.99% ספרדים). או שיש עלינו סנקציות נוראות בהכשר חרדי. וככל הנראה יהיה גם וגם.
זאת אומרת, מאות בחורים ואברכים משלנו יושלכו לכלא, ועוד מאות שלא יעמדו בלחצים וילכו לצבא ויתחלנו שמה. וגם יהיו סנקציות נוראות על כולנו, ואפילו לא נצטרך יועמשי"ת או בג"ץ. אלא כל הסנקציות יהיו עם כשרות מהדרין מצד הההנהגה "החרדית".
רחמנא לישזבן!
תקופה ארוכה שלא מתייעצים עם חברי הוועדה וקובעים לבד דברים, בתקופה האחרונה אחרי שמרן דיבר בתקיפות על העניין כינסו את הוועדה שוב עם בנו של מרן והרב חנוך כהן. אך כעת נודע שמשתיקים את דעתו של ראש הישיבה הגר"ע ולא מתחשבים בה.אני שמעתי זאת ממקור מאוד מוסמך. א' שהיה ממש בוועדה.
האם יש למשהו מידע אמין ומוסמך אחרת אשמח לשמוע.
סברות בטן לא חסרות לי..
מחפש מידע.
אבל יש הגבלה כמה יכולים להיות בחורי ישיבות.
אם נדבר על עוד חמש שנים אז חמישים אחוז לא יוכלו לקבל מעמד בן ישיבה גם אם מאוד ירצו כולל אותם שתורתם אומנותם בתכלית..
נשמע שאתה בקי בנוסח החוק, תוכל להביא את לשון החוק שאתה מצטט?לא ידוע על כזה נוסח בחוק.
תוכל להביא ציטוט?
אני בכוונה לא נכנס לפירוט מה הסנקציות ומתי הם יחולו ועוד, כי אין ענין לתת חרב ביד שונאינו, שיבואו עוד כמה כתבי "לענייני חרדים" ויפרסמו בקול רעש גדול למה החוק הזה טוב לחרדים, וממילא תהיה יותר התנגדות חילונית ויותר חכי"ם שיקלטו את ה"עיזים" שהכניסו לחוק, ויתנגדו לו.חוק טוב ???
ממה נפשך או ש-50% הולכים לצבא (קרי 99.99% ספרדים). או שיש עלינו סנקציות נוראות בהכשר חרדי. וככל הנראה יהיה גם וגם.
זאת אומרת, מאות בחורים ואברכים משלנו יושלכו לכלא, ועוד מאות שלא יעמדו בלחצים וילכו לצבא ויתחלנו שמה. וגם יהיו סנקציות נוראות על כולנו, ואפילו לא נצטרך יועמשי"ת או בג"ץ. אלא כל הסנקציות יהיו עם כשרות מהדרין מצד הההנהגה "החרדית".
רחמנא לישזבן!