• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • "המרכז למורשת מרן" שמח לבשר לציבור היקר על פתיחת קבוצת הצ'אט "מורשת מרן אונליין" בה יובאו חדשות ועדכונים מעולם התורה, וכן תכנים תורניים מעניינים כולל קטעי וידאו, תמונות והנעשה בעולם הישיבות.

    >> להתחברות לחצו עכשיו:

    https://news.moreshet-maran.com/

    לשליחת עדכונים לחצו כאן, או שלחו למייל: news@moreshet-maran.com

    נ.ב. צ'אט זה מאושר בנטפרי.

גיליונות "פלאי התורה"

בנימין לוריא

Administrator
חבר צוות
ישנו עלון שיוצא בכל שבוע בשם "פלאי התורה" ובו מובאים חידות, סיפורים ועניינים מעניינים ומופלאים בתורתנו הקדושה. מומלץ ביותר!
ניתן לראות ולהוריד את כל הגיליונות (הישנים והחדשים) באתר דרשו.
 
מסעי תשפ"ב
 

קבצים מצורפים

  • פלאי התורה,פרשת מסעי תשפ''ב,חידות נפלאות בהלכות תשעת הימים וצום ת''ב,עם סיפורים ופנינים מובחר...pdf
    3.2 MB · צפיות: 14
דברים תשפ"ב
משהו מתוך גיליון השבוע:

"גילוי נפלא מהרה"ק רבי פנחס מקוריץ זיע"א למה אין אנשים יכולים לישן הרבה ממחרת ת"ב – ומה שכרו של המקונן על החורבן בספר אמרי פנחס )מאמרי תשעה באב, אות ת"ר( כתב – אחר תשעה באב אין יכולים לישון הרבה, וכשעומדים בבוקר – נעשה כבריה חדשה, כי שמעתי בשם הרב ז"ל – שתשעה באב מכפר עוונות מחמת שנעשים נשברים ונדכאים מאד. על כן אחריו קצת הרגשה כמו אחרי יום כיפור ועומדים בהשכמה. ובספר 'מועד לכל חי' )סימן י', אות ס"ו( מהגר"ח פלאגי' זצ"ל כתב בשם ספר 'קטרת המזבח' – שהמקונן על חורבן בית המקדש מכפרים לו עונותיו, וזוכה לאריכות ימים, ובניו לא ימותו בחייו ויראה זרע ויאריך ימים ע"ש."
 
מתוך הגיליון:
איך יתכן, אדם קרא קריאת שמע של שחרית בשעה מסוימת, והוא מחויב ללמוד מיד לאחר התפילה, אבל אם היה ממתין עוד דקה וקורא אז קריאת שמע, לא היה מחויב ללמוד מיד לאחר התפילה )חידוד נפלא זה מהבה"ח משולם לייב שנקר ני"ו, אשדוד, מבחירי ישיבת בעלזא בבית חלקיה( ? תשובה: מדובר באופן שאותו אדם לא בירך 'ברכת התורה' קודם התפילה, דנפסק בשו"ע )או"ח סימן מ"ז סעיך ז'( - דיוצא ידי חובתו בברכת 'אהבה רבה' בתנאי שלמד מיד לאחר התפילה ללא הפסק. ובשו"ע )שם ס"ח( נסתפק – אם קריאת שמע שאומרים לאחר ברכת אהבה רבה נחשב כלימוד או לא. והאליה רבא והגר"א שם – פוסקים בפשיטות דאין זה נחשב כלימוד כיון דאינו אומרו לשם לימוד, וממילא צריך הוא ללמוד לאחר התפילה. ומ"מ כתב המשנ"ב )שם ס"ק י"ז( – דאם קרא קר"ש לאחר זמן קר"ש דהוי כקורא בתורה, אפשר דלכו"ע זה נחשב כלימוד ויוצא בברכת אהבה רבה. וכעת יש לנו פתרון לחידה הנפלאה, דמיירי שקרא קר"ש דקה אחת לפני סוף זמן ק"ש, ולכן צריך הוא ללמוד מיד לאחר התפילה, אבל אם היה ממתין דקה לא היה צריך ללמוד מיד לאחר התפילה, כי אז היה יוצא יד"ח לימוד בקר"ש.

נפלא ממש!
 
ביו הדברים המרתקים שתמצאו בגליון המצורף, לפרשת עקב
----------------------------------------------------------------------
א. איזה מצוה מהתרי"ג מצוות, לא נאמרה לאחד מהראשונים רק 'לתלמידי חכמים' ?
ב. איך יתכן, אדם ירא שמים מדבר עם תפילין דברי חולין ומסיע דעתו שלא לצורך, ויש לו איזה סמך על זה ?
ג. למה נמחקו לפתע כל הפרשיות של התפילין ?
ד. הבחור שחזר בתשובה בזכות מצוות.... ?
 
כדאי מאוד לעיין בספר נחמת ציון להגרב"צ מוצפי שליט"א ותרווה נחת
תודה רבה על המראה מקום החשוב ששלחת.
 

קבצים מצורפים

  • גליון פלאי התורה,פרשת עקב תשפ''ב,חידות נפלאות וסיפורים ופנינים נדירים בעניני תפילין חלק א' בס''ד.pdf
    1.8 MB · צפיות: 0
מתוך הגיליון השבוע:

חידוד נפלא מהרה"ג פה מפיק מרגלית ר' אלעזר שוורץ שליט"א מג"ש בישיבה גדולה 'נועם התלמוד' – בני ברק
איך יתכן, אדם ישן במיטתו כהלכה, ועובר עבירה בכל רגע ?
תשובה: כתב הבן איש חי בספרו בן יהוידע )ב"מ, דף ע"ה:( - שמי שהלווה בריבית רח"ל, גם כאשר ישן במיטתו עובר בכל רגע בלאו של ריבית, שהרי בכל רגע, הוא מרוויח על הכסף שהלוה ]יצוין שיש גם מציאות הפוכה, דכשאדם ישן הריהו עוסק במצוה – עיין משנ"ב סימן ע"א ס"ק י"ג בשם הר"ן[.
 
ראה תשפ"ב
סיפורים ופנינים מעוררים ומחזקים מהגאון הגדול רבי שלום כהן זצ"ל, ראש ישיבת 'פורת יוסף' ונשיא 'מועצת חכמי התורה' שנסתלק השבוע לגנזי מרומים | מנין ידע הגר"ע יוסף זצ"ל שהגר"ש כהן זצ"ל אוהב אותו יותר מכל אדם בעולם? | מה היתה תשובתו המחכימה של הגר"ש כהן זצ"ל לבחור שלא רצה ללמוד קטע ארוך בבית יוסף, ורצה לדעת רק את מסקנת דברי הבית יוסף?
 

קבצים מצורפים

  • גליון פלאי התורה,פרשת ראה תשפ''ב,בעניני שמיטת כספים,וסיפורים ומאמרים מהגר''ש כהן זצ''ל.pdf
    1.7 MB · צפיות: 2
שופטים תשפ"ב
איך יתכן, כמה אופנים שמותר לתת שוחד לדיין "לחלק מהראשונים והפוסקים" (לא נפסק כך להלכה)? | תנן באבות (פ"ד, מ"ב) - שכר מצוה, מצוה. איך יתכן, שהשכר של המצוה הוא - שלא יוכל יותר לקיים מצוה זו? | איך כל 'נסיעה לצדיק' - יכול להכריע לאדם את הכף לכף זכות ביום הדין הבעל"ט (גילוי נפלא שנאמר בקעמפ של חסידי זוויעהיל, פחות משבוע להסתלקותו הפתאומית של כ"ק אדמו"ר מזוויעהיל זיע"א) | הגילוי של הרבי מזוויעהיל זיע"א לחתנו להבלח"ט הרה"צ ר' יחיאל מיכל רוזנבוים שליט"א - איזה יום בשבוע, הוא 'היותר הקשה ביותר' אצלו, ומדוע? | הג' דברים שלמד האדמו"ר המהר"ש מבאבוב זיע"א, מהוראות הרופא לפני נסיעתו למעיינות המרפא?
 

קבצים מצורפים

  • פלאי התורה,פרשת שופטים תשפ''ב,חידות נפלאות בהלכות דיינים,וסיפורים ואמרים יקרים מהאדמו''ר מזוו...pdf
    1.7 MB · צפיות: 0
כי תצא תשפ"ב
חידות נפלאות בהלכות "השבת אבידה"
 

קבצים מצורפים

  • גליון פלאי התורה,פרשת כי תצא תשפ''ב,חידות נפלאות בעניני השבת אבידה ח''א,ג,סופי,עם פרפראות נפלאות.pdf
    276.5 KB · צפיות: 1
סוכות תשפ"ג
היכן רואים בתפילה בחג הסוכות - גודל המעלה של העסק בחידות התורה? | אין יתכן, אדם ישב בסוכה מהודרת למהדרין, ולא עשה שום שינוי בסוכה, ולפתע מתבטל המצות סוכה של הימים הקודמים? | מדוע היו צדיקים שלא היו מזכירים את המילה 'מים' בסוכה? | מה הדרך לזכות לשמוח כל החיים, בהשקעה של כמה ימים?

שמיני עצרת ושמחת תורה תשפ"ג
איזה דבר הוא מוקצה בכל שבת ויום טוב, ואילו בחג שמיני עצרת ושמחת תורה אינו מוקצה? | איך יתכן, אדם אוכל מאכלים כשרים בתכלית ההידור, בזמן ובמקום שמותר לאכול, והוא עובר על איסור דאורייתא? | מדוע רקד הרה"ק רבי שלומקה מזוועיהיל בשמחת תורה עם 'חלות'? | מה עזר לרבי מסאדיגורא זצ"ל כשסבל יסורים קשים ומרים, לאחר שכל המשככי כאבים לא עזרו?
 

קבצים מצורפים

  • גליון פלאי התורה,חג הסוכות תשפ''ג,מוכן ומוגה.pdf
    1.8 MB · צפיות: 0
  • גליון פלאי התורה,חג שמחת תורה ושמיני עצרת תשפ''ג.pdf
    1.7 MB · צפיות: 0
חזור
חלק עליון