• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • "המרכז למורשת מרן" שמח לבשר לציבור היקר על פתיחת קבוצת הצ'אט "מורשת מרן אונליין" בה יובאו חדשות ועדכונים מעולם התורה, וכן תכנים תורניים מעניינים כולל קטעי וידאו, תמונות והנעשה בעולם הישיבות.

>> להתחברות לחצו עכשיו:

https://news.moreshet-maran.com/

לשליחת עדכונים לחצו כאן, או שלחו למייל: news@moreshet-maran.com

נ.ב. צ'אט זה מאושר בנטפרי.

גם אתה רוצה לזכות לידיעת התורה אפס קצהו ממרן זצ"ל?

לאחרונה שיטת המזומנים תופס תאוצה יותר ויותר בס"ד
למי שעוד לא מכיר אסבירו בקצרה,
א. את מה שלומדים מסכמים באופן תמציתי וקולע רק את המסקנות וכו' בלי קושיות ותירוצים , באופן שישאר רק תמצית שבתמיצת ויכלול מה שיותר,
ב. אח"כ חוזרים על הסיכום כמה שיותר פעמים בדרך בהמתנה לרופא ובכל זמן אפשרי יותר חזרה יותר זכרון
ג. צריך לזה הרבה עקביות לסכם כל יום ולחזור בלי לפספס
ומי שיעשה כן יראה פלאות בלימודו, ויהנה מידיעת התורה באופן חזק

רק שאלה אחת למי שמכיר האם אי מישהו סבור שהשיטה הזאת גורעת מהבנת הלימוד כי חוזרים את הסיכומים ודאי שצריך גם לחזור בפנים מה שיותר אבל עצם החזרה בסיכומים יכול לגרום ללמוד בשטחיות?

אף אחד לא הגיב, וזה מראה שכנראה אין אף אחד שעושה שיטת המזומנים,
ומכאן שאלתי גדולה האם ואיך אתם זוכרים את הלימוד שלפני שבוע, חודש, שנה, עשר שנים???

שיטה זו [לפחות השם שלה ] כמדומני מקורה בחסידות גור
ומי שלא עושה כן פשוט חוזר בצורה רגילה כמו שעשו אבותינו ורבותינו
נראה לך שמרן ,הרב אלישיב , רבי חיים ועוד זכר צדיקים לברכה חזרו בשיטת המזומנים????

ומי שלא עושה כן פשוט חוזר בצורה רגילה כמו שעשו אבותינו ורבותינו
נראה שאתה לא עושה כן, אם תוכל לשתף אותי איך בדיוק אתה חוזר וזוכר, אדרבה אני מחפש מישהו שהוא לא עושה את זה וזוכר את רוב לימודו באופן יסודי
נראה לך שמרן ,הרב אלישיב , רבי חיים ועוד זכר צדיקים לברכה חזרו בשיטת המזומנים????
אני לא מבין מה הטענה הזאת הרב אלישיב ור' חיים בזמן שאתה ואני היינו מבלים על הפורום היו חוזרים וחוזרים, והפורום לא עשוי להם אלא לנו, שאין לנו את הכח והמח לחזור כמותם, אלא על כל חזרה יש לנו יצר גדול ולכן באמת לא חוזרים, ולכן לרוב האנשים זה יכול להתאים למה לא?

פני משה כפני חמה
הכאב גדול, מחכים רק למשיח. אין נחמה אחרת אחרי הפטירה של מרן.
ראיתי אתמול את ההספד של הרב מוצפי אחרי פטירתו של מרן, אמר שם שעלה למונית כדי לנסוע לאיזה מקום, ואמר לו אותו נהג שהיה נראה חילוני בכלל הרב אין לי טעם לחיות! מרן איננו, בשביל מה צריך חיים?!...

חזור
חלק עליון