א.א Well-known member 6 יוני (6) 2024 #1 מי שיש לו בלון גז מחוץ לביתו אם יכול ביו"ט לסגור הבלון לוקח כעשר שניות עד שנגמר כל מה שבצינור אם הוי גרמא
מי שיש לו בלון גז מחוץ לביתו אם יכול ביו"ט לסגור הבלון לוקח כעשר שניות עד שנגמר כל מה שבצינור אם הוי גרמא
A abc123 Well-known member 6 יוני (6) 2024 #2 אלעזר אטיאס אמר: מי שיש לו בלון גז מחוץ לביתו אם יכול ביו"ט לסגור הבלון לוקח כעשר שניות עד שנגמר כל מה שבצינור אם הוי גרמא לחץ כדי להרחיב... בהלכה ובאגדה אסור לכבות את הגז על ידי שיסגור את ברז הבלון, שהרי סגירת הברז משפיעה מיד וממעטת את השלהבת של הגז. (נט)
אלעזר אטיאס אמר: מי שיש לו בלון גז מחוץ לביתו אם יכול ביו"ט לסגור הבלון לוקח כעשר שניות עד שנגמר כל מה שבצינור אם הוי גרמא לחץ כדי להרחיב... בהלכה ובאגדה אסור לכבות את הגז על ידי שיסגור את ברז הבלון, שהרי סגירת הברז משפיעה מיד וממעטת את השלהבת של הגז. (נט)
א.א Well-known member 6 יוני (6) 2024 #3 באמת זה משפיע מיד הבנתי ממי ששאל אותי שזה לא מיד וזה שונה מלסגור הברז שבבית
A abc123 Well-known member 6 יוני (6) 2024 #4 אלעזר אטיאס אמר: באמת זה משפיע מיד הבנתי ממי ששאל אותי שזה לא מיד וזה שונה מלסגור הברז שבבית לחץ כדי להרחיב... מאמין שהרב נקי יודע מה הוא אומר
אלעזר אטיאס אמר: באמת זה משפיע מיד הבנתי ממי ששאל אותי שזה לא מיד וזה שונה מלסגור הברז שבבית לחץ כדי להרחיב... מאמין שהרב נקי יודע מה הוא אומר
א אד יעלה Well-known member 7 יוני (6) 2024 #5 מסתבר שאי''ז גרמא כיון שמתחיל את פעולתו מיד אלא שגומר לאחר זמן
יצחק משען Well-known member 9 יוני (6) 2024 #6 היה על זה פולמוס גדול עם הרב פרידמן מח''ס נצר מטעי, עי' יבי''א ג' ל, ילקו''י יו''ט תמג.