• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

האם אסור לאישה לראות חיות ובהמות טמאות?

רבים נוהגים בזה ובעיקר חסידי חב"ד, עיין שבט מוסר פכ"ד, ובספר הברית ועוד.
הטעם לזה שבעלמא אין להסתכל על חיות טמאות שהוא מושך רוח טומאה על האדם, ובידוע שמה שהאישה רואה ואוכלת וכו' עובר ישירות לעובר לכן בראשיתו כדאי לשומרו בקדושה.
אך המנהג כן לילך רק עדיף לא להתבונן בחיות.

יש אומרים שרחל אמנו היתה מעוברת בבנימין כשישבה על הגמל ואמרה לאביה דרך נשים לי, הנה לך שאין בעיה להסתכל על חיה טמאה ולשבת עליה
וגם במסכת ב"ק כמדומה דנו באשה מעוברת שרוכבת על החמור וכו'

יש אומרים שרחל אמנו היתה מעוברת בבנימין כשישבה על הגמל ואמרה לאביה דרך נשים לי, הנה לך שאין בעיה להסתכל על חיה טמאה ולשבת עליה
ב"מ מחילה

כתוב שישבה על הגמל , איפה כתוב שהסתכלה עליו??

גם אני לא הבנתי מה המקור ואדרבה קשה הרי אמרו ז"ל שעל הדגלים של השבטים היה תמונות של חיות כמו אריה על דגלו של יהודה נחש על דגלו של דן ואיך לא חששו לטומאה גם הציורים שמציירים בספרי הקודש אריות לנוי איך לא חששו לטומאה וגם הכסא של שלמה שהיה בו דמויות אריה ונשר איך לא חשש לטומאה ועוד שאם החיות האלו הם כ"כ טמאות למה התורה משלה את ישראל לאריה ונחש וכו' ועוד ראיה במסכת שבת צ: שר' יהודה מתיר לתת לקטן לשחק עם חגב טמא ואפילו ת"ק לא אסר אלא משום שלא יבוא לאוכלו אבל משום הסתכלות לא מוזכר שם ע"ש

חזור
חלק עליון