מה הצד שלא יחשב זיכוי הרביםהרבה גבאים יש שמשכנעים לעלות שליח ציבור כי זה "זיכוי הרבים"
ונפשי בשאלתי האם כך הוא?
מרן היה מכתת רגליו, לזיכוי הרבים, האם יש מעלה
לכתת רגלי לבית כנסת רחוק וכדו' כדי לעלות שם ש"צ
כי זה זיכוי הרבים??
@ע"ה ס"ט
אין ספק שטכנית הוא מזכה את הרביםמה הצד שלא יחשב זיכוי הרבים
הוא שליח לדבר מצוה של הרבים
למה לא?אין ספק שתכנית הוא מזכה את הרבים
השאלה האם נאמר בזה מעלותיו של מזכה הרבים, מצדיקי הרבים וכו'
נפק"מ לכתת רגליו למקום רחוק לעלות ש"צ
שאלו את הרב מוצפיאגב, מישהו אמר לי בשם ת"ח (אינני זוכר מי אמר ובשם מי) שמה שכתב בשו"ע לסרב ב' פעמים כשמבקשים לעלות ש"צ, אם יודע שבמקומו יעלה אדם לא הגון, יעלה ישר בפעם הראשונה.
מי שחושב על יהודי שאינו הגון לא נגע בספרי חסידותגם אנכי נסתפקתי בזה, ולדעתי זה תלוי מה יקרה אם אתה לא תלך, אם יעלה חזן יר"ש אז אין עניין, אבל אם לא, אז כדאי ללכת שהציבור יצאו יד"ח.
ואגב, מישהו אמר לי בשם ת"ח (אינני זוכר מי אמר ובשם מי) שמה שכתב בשו"ע לסרב ב' פעמים כשמבקשים לעלות ש"צ, אם יודע שבמקומו יעלה אדם לא הגון, יעלה ישר בפעם הראשונה.
אטו השו"ע לא היה חסיד??מי שחושב על יהודי שאינו הגון לא נגע בספרי חסידות
הכוונה שאינו עומד בגדרי ההלכה הבסיסיים לעליית שליח ציבור. (לפחות לבוש, ביטוי נכון, לא יצא עליו שם רע).מי שחושב על יהודי שאינו הגון לא נגע בספרי חסידות
מה הגדרה של שם רעהכוונה שאינו עומד בגדרי ההלכה הבסיסיים לעליית שליח ציבור. (לפחות לבוש, ביטוי נכון, לא יצא עליו שם רע).
יש אנשים שמוחזקים כעוברי עבירה.מה הגדרה של שם רע
שו"ע ס' גן.מה הגדרה של שם רע
מי שקרא ספרי חסידות באופן שאינו הגון חושב שכל יהודי הוא הגון...מי שחושב על יהודי שאינו הגון לא נגע בספרי חסידות
הרבי מאיר פרימישלן לא נכנס לתפלה עד שידע שהוא גרוע מכולם פעם היה שם מי שמגדל חזירים לא ידע איך ליכנס לתפלה נפל לו רעיון אם אני הייתי מגדל חזירים לא הייתי נוסע לרבי מאיר ונכנסמי שקרא ספרי חסידות באופן שאינו הגון חושב שכל יהודי הוא הגון...
זה מה שאמרתי שקוראים ספרי חסידות באופן שאינו הגון......הרבי מאיר פרימישלן לא נכנס לתפלה עד שידע שהוא גרוע מכולם פעם היה שם מי שמגדל חזירים לא ידע איך ליכנס לתפלה נפל לו רעיון אם אני הייתי מגדל חזירים לא הייתי נוסע לרבי מאיר ונכנס
ומה עם השו"ע שכותב שצריך לסרב?!שמעתי מהרב גלזר כשהרב חיים רבי מתבקש לעלות ש"צ הוא תמיד מסכים כי יש בזה מעלת מזכה הרבים (אמנים, קדישים)
סירב ב' פעמים כפי ההלכה ואח"כ עלהומה עם השו"ע שכותב שצריך לסרב?!