• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

האם מותר לדרג דירוג נמוך חניות שפתוחות בשבת

????
לרוב הפוסקים אין שום איסור (מעיקר הדין) לקנות מחנות שמחללת שבת.
הדירוג שמדרג לא יעזור שלא ילכו אליה בשבת.... מי שרוצה לחלל שבת יחלל שבת....
אלא מאי, שיקנו בה פחות? ואז מה? איזה מניעת איסור ירויחו בזה?
וחוץ מזה שהדירוג הולך על האיכות וכד' של החנות, א"כ יוצא שאתה: א. משקר ב. מדבר לשה"ר ג. מוציא שם רע. (לשם המחשה, מותר לך להגיד על חנות שפתוחה בשבת שהסחורה שלו גרועה ביותר?! גם אתה תסכים שזה לשה"ר גמור...)
אינני בטוח שזה רצון ה' שנעבור כ"כ הרבה איסורים בשביל למנוע כזה דבר שאיננו איסור....

בד''כ מאוד אכפת לבעלי החנויות ממה שכותבים עליהם בדירוג, לכן הכי חכם לכתוב הייתי מאוד רוצה לקנות בחנות זו, ומכיון שהיא פתוחה בשבת קודש אנו נמנעים מלהיכנס אליה, כמו עוד אלפי יהודים שאכפת להם מכבוד השבת
ככה נהגנו לעשות בתחנות דלק שפתוחות בשבת, להיכנס ולשאול אם פתוח בשבת, להגיד יפה אני מצטער אך אני לא יכול לתדלק כאן וללכת

בד''כ מאוד אכפת לבעלי החנויות ממה שכותבים עליהם בדירוג, לכן הכי חכם לכתוב הייתי מאוד רוצה לקנות בחנות זו, ומכיון שהיא פתוחה בשבת קודש אנו נמנעים מלהיכנס אליה, כמו עוד אלפי יהודים שאכפת להם מכבוד השבת
ככה נהגנו לעשות בתחנות דלק שפתוחות בשבת, להיכנס ולשאול אם פתוח בשבת, להגיד יפה אני מצטער אך אני לא יכול לתדלק כאן וללכת
אכן כך! זו הדרך הכי טובה לעשות!

א. לכתוב בביקורת ודאי שמותר ומצוה.
ב. אפשר לכתוב דרגתי כוכב אחד בגלל שמירת שבת.
בזמנו איזה מלון שהתארח שם רה''מ קבל המון תגובות שליליות וגוגל מחקו את הכל.
יתכן ובעל החנות יוכל לפנות אליהם ולבקש שימחקו את מי שידרג שלילי בגלל שבת כי זה לא פרמטר של שירות (מבחינתם).

חזור
חלק עליון