• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • שימו לב: ניתן לשלוח (בקובץ וורד) יישובים ומערכות בתורת מרן רבינו עובדיה יוסף זלה"ה, לקובץ בית יוסף תשפ"ו. למייל: office@moreshet-maran.com עד לחג השבועות תשפ"ה. אין התחייבות לפרסם, והרשות נתונה לערוך את הדברים לפני הפרסום. ניתן גם לשלוח מכתבים והערות על הגליונות הקודמים.

האם מצוות ידיעת התורה כוללת גם לימוד חומר מוכר או רק דברים חדשים?

לפני שאנסה להבין את שאלתך אתייחס למצוות ידיעת התורה שנקטת כדבר פשוט, עסקתי בעבר בנושא זה והמקור היחיד שמצאתי לה הוא דעת השו"ע הרב בהלכות תלמוד תורה, באף אחד מרבותינו הראשונים והאחרונים לפניו לא מצאתי דעה שהיא מצווה נפרדת ממצות יגיעת ועסק התורה כך שלכאו' זו דעת יחיד, והפשטות היא שזו מטרת מצוות עסק התורה אך אינה מצווה נפרדת.
 
בכל אופן, אשמח שתפרש שיחתך, יש לך צד שכאשר אדם גורס חומר מוכר הוא מקיים מצוות ידיעת התורה?
המצווה הזאת (אם קיימת) היא במציאות שיודע חלקים בתורה ולא בעסק התורה כך שלא שייך לחקור אם היא על חומר מוכר או לא, זו מצווה לדעת חומר תורני.
 
חזור
חלק עליון