הגר"א יוסף במתקפה על המנהג: "לא ראוי לפרס" - אמס
מאזין שאל לגבי המנהג שנלקח מבני אשכנז, הרב השיב בחריפות ותקיפות, אך סייג: "אני לא אוהב להטיף מוסר"
www.emess.co.il
אצלנו.יש מישהו (עכ"פ מהספרדים) שבאמת נוהג ככה?
בכל מקום שהלכתי שמעתי ששואלים: "מי מצא אצלכם את האפיקומן", ואצל כולם בעה"ב מחביא וכולם מחפשים.
כוונתי האם ידוע כיום על מישהו שנוהג כך?אצלנו.
מאז שראינו שכך מנהגו של מרן, הפסקנו עם זה.
לא הבנתי. מההודעה שלך משמע שכולם כן עושים את זה, כולם מחביאים, כי אתה שומע מי מצא את האפיקומן...כוונתי האם ידוע כיום על מישהו שנוהג כך?
אני אומר שלא שמעתי על מי שנוהג כיום לגנוב את האפיקומן, אלא רק להחביא ולמצוא.לא הבנתי. מההודעה שלך משמע שכולם כן עושים את זה, כולם מחביאים, כי אתה שומע מי מצא את האפיקומן...
אני אומר שאנחנו כבר כמה שנים לא עושים את זה. כי מרן לא עשה, כפי שאמר אנחנו לא גנבים. [ואפילו יביע אומר לא היה מוכן כי אנחנו לא גנבים...]
עיקר שְׁאֵלָתִי היא אם יש מי שנוהג כך בציבור הספרדי.אצל מר חמי (אשכנז) וגם אחיותי (נשואות לאשכנזים) נוהגים כן לגנוב, וזה טעם כל הסדר בשביל הילדים (כמעט שלא רוצים לשמוע ההגדה ברוב העיסוק בגניבה)
אז שיתעסקו בחיפוש במקום בגניבה.אצל מר חמי (אשכנז) וגם אחיותי (נשואות לאשכנזים) נוהגים כן לגנוב, וזה טעם כל הסדר בשביל הילדים (כמעט שלא רוצים לשמוע ההגדה ברוב העיסוק בגניבה)