הוצאה להורג של מרגל למען האויב מטעם למען ישמעו ויירא - בראי ההלכה
ע עידן יעקב New member 31 אוקטובר 2024 #1 הוצאה להורג של מרגל למען האויב מטעם למען ישמעו ויירא - בראי ההלכה
ל ללא שם 3 Well-known member 31 אוקטובר 2024 #3 נאמן למרן אמר: בלי קשר ללמען ישמעו ויראו, יש פעמים שיש לו דין רודף. לחץ כדי להרחיב... כן אבל אחרי שתפסו אותו האם זה שמידע שלו נמצא כעת בידי האויב זה אומר שהוא עכשיו רודף
נאמן למרן אמר: בלי קשר ללמען ישמעו ויראו, יש פעמים שיש לו דין רודף. לחץ כדי להרחיב... כן אבל אחרי שתפסו אותו האם זה שמידע שלו נמצא כעת בידי האויב זה אומר שהוא עכשיו רודף
מתלמידי מרן הראש"ל Moderator 31 אוקטובר 2024 #4 נאמן למרן אמר: בלי קשר ללמען ישמעו ויראו, יש פעמים שיש לו דין רודף. לחץ כדי להרחיב... האם גם היום יש דין רודף שאפשר להרוג אתו או צריך סנהדרין עדים וכו' ?
נאמן למרן אמר: בלי קשר ללמען ישמעו ויראו, יש פעמים שיש לו דין רודף. לחץ כדי להרחיב... האם גם היום יש דין רודף שאפשר להרוג אתו או צריך סנהדרין עדים וכו' ?
ל ללא שם 3 Well-known member 31 אוקטובר 2024 #5 מתלמידי הראשל אמר: האם גם היום יש דין רודף שאפשר להרוג אתו או צריך סנהדרין עדים וכו' ? לחץ כדי להרחיב... רודף זה מדין הבא להורגך וזה שייך גם היום ורק בזמן שהוא בא להורגך. לכן פשטות א"א לומר כן במרגל ואם יש דין אחר על מרגל פשטות הוא צריך בי"ד סנהדרין.
מתלמידי הראשל אמר: האם גם היום יש דין רודף שאפשר להרוג אתו או צריך סנהדרין עדים וכו' ? לחץ כדי להרחיב... רודף זה מדין הבא להורגך וזה שייך גם היום ורק בזמן שהוא בא להורגך. לכן פשטות א"א לומר כן במרגל ואם יש דין אחר על מרגל פשטות הוא צריך בי"ד סנהדרין.
מתלמידי מרן הראש"ל Moderator 31 אוקטובר 2024 #6 ללא שם 3 אמר: רודף זה מדין הבא להורגך וזה שייך גם היום ורק בזמן שהוא בא להורגך. לחץ כדי להרחיב... נו וכאן באמת הוא עדין בעומד וקם להרוג אותי בכל עת ובכל שעה
ללא שם 3 אמר: רודף זה מדין הבא להורגך וזה שייך גם היום ורק בזמן שהוא בא להורגך. לחץ כדי להרחיב... נו וכאן באמת הוא עדין בעומד וקם להרוג אותי בכל עת ובכל שעה
ל ללא שם 3 Well-known member 31 אוקטובר 2024 #7 מתלמידי הראשל אמר: נו וכאן באמת הוא עדין בעומד וקם להרוג אותי בכל עת ובכל שעה לחץ כדי להרחיב... אין דין להרוג רודף יש דין להרוג רודף כדי להציל את הנרדף א"כ לאחר שנתפס ובאים לתת לו דין גזר מוות זה לא כך כי רודף זה להציל את הנרדף ולא יודע אם בהריגת הרודף עכשיו אתה מציל את הנרדף.
מתלמידי הראשל אמר: נו וכאן באמת הוא עדין בעומד וקם להרוג אותי בכל עת ובכל שעה לחץ כדי להרחיב... אין דין להרוג רודף יש דין להרוג רודף כדי להציל את הנרדף א"כ לאחר שנתפס ובאים לתת לו דין גזר מוות זה לא כך כי רודף זה להציל את הנרדף ולא יודע אם בהריגת הרודף עכשיו אתה מציל את הנרדף.
מתלמידי מרן הראש"ל Moderator 31 אוקטובר 2024 #8 אז אפשר להגדירו כמסיע בעבר לרודף ואת זה לא שמענו שמותר להרוג
ל ללא שם 3 Well-known member 31 אוקטובר 2024 #9 מתלמידי הראשל אמר: אז אפשר להגדירו כמסיע לרודף ואת זה לא שמענו שמותר להרוג לחץ כדי להרחיב... נכון אז פשטות אין היתר להרוג וגם לא מצאתי אפשרות של סמכות היום מצד ההלכה להרוג מטעם למען יישמעו ... זה אפילו על גדר 'מגוחך'
מתלמידי הראשל אמר: אז אפשר להגדירו כמסיע לרודף ואת זה לא שמענו שמותר להרוג לחץ כדי להרחיב... נכון אז פשטות אין היתר להרוג וגם לא מצאתי אפשרות של סמכות היום מצד ההלכה להרוג מטעם למען יישמעו ... זה אפילו על גדר 'מגוחך'