• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • שימו לב: ניתן לשלוח (בקובץ וורד) יישובים ומערכות בתורת מרן רבינו עובדיה יוסף זלה"ה, לקובץ בית יוסף תשפ"ו. למייל: office@moreshet-maran.com עד לחג השבועות תשפ"ה. אין התחייבות לפרסם, והרשות נתונה לערוך את הדברים לפני הפרסום. ניתן גם לשלוח מכתבים והערות על הגליונות הקודמים.

הכשרת תבניות לפסח

אהרן כהן

Well-known member
ראיתי לאחרונה באגרות הראשון לציון (עמ' קסט-קע) שהובא מכתב ממרן זיע"א, שכתב להקל בעניין תבניות שאופים בהם חמץ בשאר ימות השנה עם נייר אפיה, שאי"צ ליבון חמור בכה"ג, אלא מספיק ללבנם עם שאר התנור. ע"ש. ולכאורה צ"ב הרי רואים במוחש שאחר שמסירים את נייר האפיה יש לחלוחית בתבנית, וכמו שכתב בספר הליכות מועד (עמ' עב). וצ"ע.
 
ראיתי לאחרונה באגרות הראשון לציון (עמ' קסט-קע) שהובא מכתב ממרן זיע"א, שכתב להקל בעניין תבניות שאופים בהם חמץ בשאר ימות השנה עם נייר אפיה, שאי"צ ליבון חמור בכה"ג, אלא מספיק ללבנם עם שאר התנור. ע"ש. ולכאורה צ"ב הרי רואים במוחש שאחר שמסירים את נייר האפיה יש לחלוחית בתבנית, וכמו שכתב בספר הליכות מועד (עמ' עב). וצ"ע.
התשובה פשוטה, שסו"ס המאכל לא נוגע ישירות, אלא הוי זיעה ונוזל, וסגי בהגעלה.
אשמח מאד אם כבו' ישלח לי צילום מאגרות הראש"ל הנ"ל זה חשוב לי.
 
ולכאורה צ"ב הרי רואים במוחש שאחר שמסירים את נייר האפיה יש לחלוחית בתבנית, וכמו שכתב בספר הליכות מועד (עמ' עב). וצ"ע.
עשיתי ניסוי, לקחתי נייר אפיה קיפלתי אותו והנחתי אותו מעל קערה ושפכתי לתוכו מים, באופן שלא יישפך לקערה, ולא עבר שום לחלוחית לצד השני גם לאחר הרבה זמן

או ששמן עובר ומים לא, או שהחום בתנור גורם לכך (או שניהם) או שהשמן והלחלוחית על התבנית לא מחלחלים דרך הנייר אפיה אלא נשפך מהצד
 
חזור
חלק עליון