אני שמעתי שכיון שהרב בעין שמאל לא ראה טוב ולכן היה מסתובב לכיון צד ימין שזו היתה העין החזקה שלו.
בדרכו נלך Active member 30 אוקטובר 2023 #41 אני שמעתי שכיון שהרב בעין שמאל לא ראה טוב ולכן היה מסתובב לכיון צד ימין שזו היתה העין החזקה שלו.
י יעקב. מ. Active member 30 אוקטובר 2023 #42 א.י.ג אמר: אני יודע מהרב אלון דגני כהן מביתר תלמיד של הרב דוד יוסף שלא היה רוצה לשבת עם הגב להיכל אך איני יודע לדבר סמך הלכתי מאחר והיה אומר ד"ת א"כ היה לו היתר ואולי לא רצה לסמוך ע"ז אני לא בדיוק יודע לומר לחץ כדי להרחיב... לא נראה טעם זה, כי דוקא בשעה שהיה רבינו מדבר היה יושב בצורה זו, אבל שהיה ממתין שיסיים הדרשן שדיבר לפניו לא ישב באלכסון.
א.י.ג אמר: אני יודע מהרב אלון דגני כהן מביתר תלמיד של הרב דוד יוסף שלא היה רוצה לשבת עם הגב להיכל אך איני יודע לדבר סמך הלכתי מאחר והיה אומר ד"ת א"כ היה לו היתר ואולי לא רצה לסמוך ע"ז אני לא בדיוק יודע לומר לחץ כדי להרחיב... לא נראה טעם זה, כי דוקא בשעה שהיה רבינו מדבר היה יושב בצורה זו, אבל שהיה ממתין שיסיים הדרשן שדיבר לפניו לא ישב באלכסון.
ח חכם Active member 31 אוקטובר 2023 #43 זכור לי מי שסיפר שמרן לא היה נשען על הכסא או כדי שלא ירדם או מתוך כבר לדיבור ד"ת
יוסף דהן Well-known member 31 מאי (5) 2024 #44 יוסף דהן אמר: באחד מהספרים אולי אפי' ילקו''י כתב משום חומרא לא להפנות גבו להיכל ומאידך כתוב שבשנים יותר מוקדמות ישב ישר לחץ כדי להרחיב... סי' קנא לכאו'. ויש תמונות בספרים על מרן לפני שנים רבות שדרש וגבו היה אל ההיכל
יוסף דהן אמר: באחד מהספרים אולי אפי' ילקו''י כתב משום חומרא לא להפנות גבו להיכל ומאידך כתוב שבשנים יותר מוקדמות ישב ישר לחץ כדי להרחיב... סי' קנא לכאו'. ויש תמונות בספרים על מרן לפני שנים רבות שדרש וגבו היה אל ההיכל