מבחינתי ההבדל העיקרי הוא ש"הסולם" מפרש קטע קטע, ו"מתוק מדבש" משפט משפט, ככה שאפשר יותר לעקוב אחרי המילים של הזוה"ק ולהבין איך הפירוש נכנס במילים.
מה אתם אומרים?
מה אתם אומרים?
נ.ב. צ'אט זה מאושר בנטפרי.
לא. בכלל לא קשור לברג. אלא מפני שבנה לעצמו שיטה חדשה שלא נמסרה מרבותינו נ"ע, כך שמעתי ממו"ר הגרב"צ זצ"ל
אם זה מה שמצורף באוצר פניני החסידות שבהוצאת הגה"צ רבי דוד חי אביחצירא שליט"א, אזי אני זוכה תלי"ת נקי נדר ללמוד בו כל שבת, והוא פירוש מעולה ביותר.אקפוץ על המציאה ואשאל, מישהו למד בפירוש שעוז והדר הוציאו?
יקירי היה הרבה דרכים בקבלה במשך כל הזמנים וכל חכם לפי השגתו אחז שקבלתו היא הנכונה, והם והם המחלוקות ביניהם בהבנת מרן האר"י, וכידוע שק"ק הספרדים בירושלים למדו ונקשרו בקשר אמיץ בדברי הרש"ש זלה"ה, אמנם האשכנזים אחזו אחרת ולמדו גם שא"ס כמו משנת חסידים וכו'.אסור ללמוד פירוש הסולם ולא ספרי הרב המחבר,
כן הורו גדולי ישראל של הדור הקודם,
והרוצה לדעת ילך לגדולים לשאול אותם,
ותן לחכם ויחכם.
זכיתי בסט זוהר פירוש הסולם הוצאת ישיבת אני נשוי בה בן 35 מותר לי ללמוד
זכיתי בסט זוהר פירוש הסולם הוצאת ישיבת אני נשוי בה בן 35 מותר לי ללמוד בו כמובן בלי לזנוח לימוד הלכה שמחתי מאוד להכניסו לבית תודה הרבwww.doresh-tzion.co.ilמה ההבדל בשיטת הלימוד בקבלה בין הרשש ובית אל לבין שיטת בעל הסולם איך
מה ההבדל בשיטת הלימוד בקבלה בין הרשש ובית אל לבין שיטת בעל הסולם איך אפשר להגיע תמיד לעבוד את השם בשמחה והתלהבות ודבקות אמיתית רפואה שלמה בעהwww.doresh-tzion.co.ilהאם מותר ללמוד בזוהק עם פירוש הסולם בהוצאת שמעתי שהודפס עי רשעים
האם מותר ללמוד בזוהק עם פירוש הסולם בהוצאת שמעתי שהודפס עי רשעיםwww.doresh-tzion.co.ilהאם יש בעיה עם ספרי הזהר עם פרוש הסולם בהוצאה של ישיבת קול יהודה
האם יש בעיה עם ספרי הזהר עם פרוש הסולם בהוצאה של ישיבת קול יהודה בירושלים ואם יש בעיה מה יש לעשות עם ספרים אלו ואם אפשר לדעת גם מה הבעיהwww.doresh-tzion.co.ilמישהוא תרם לבית הכנסת סט של ספר הזהר עם פרוש הסולם מהדורת חגי רפפורט
מישהוא תרם לבית הכנסת סט של ספר הזהר עם פרוש הסולם מהדורת חגי רפפורט הוצאת ישיבת קול יהודה של הרב שרגא פ ברג השאתי את הספרים בחוץ בנתיים עד שאקבל את אישורך אםwww.doresh-tzion.co.ilישר כח על קידוש ה והעזרה הגדולה לציבור בבית הכנסת שלי ישנו סט של ספר
ישר כח על קידוש ה והעזרה הגדולה לציבור בבית הכנסת שלי ישנו סט של ספר הזוהר בהוצאת חגי רפפורט ופירוש של בעל הסולם עי הרב ברג 1האם מותר סט כזה בכלל או שחייבwww.doresh-tzion.co.il
ואידך זיל גמור
יקירי כבודו כנראה לו יודע בדיוק מה מדובר,יקירי היה הרבה דרכים בקבלה במשך כל הזמנים וכל חכם לפי השגתו אחז שקבלתו היא הנכונה, והם והם המחלוקות ביניהם בהבנת מרן האר"י, וכידוע שק"ק הספרדים בירושלים למדו ונקשרו בקשר אמיץ בדברי הרש"ש זלה"ה, אמנם האשכנזים אחזו אחרת ולמדו גם שא"ס כמו משנת חסידים וכו'.
ולמעשה מה שבאתי לומר שאע"פ שיש שאמרו שלא ללמוד בספריו זה משום שלהם היה דרך והשגה מסויימת, ורק הם יכלו להגיד את זה, ואנא ממך אל תכניס עצמך למקום להבת שלהבת ולפרסם ברבים שלא ללמוד בספריו כי ידוע שהוא היה גברא רבה וכבר ראש המקובלים בירושלים הרב השד"ה הסכים על ספריו בהסכמה שכתובה עד היום, לכן עדיף לנו הקטנים לא לדבר במחלוקות של חכמים וגדולי אר"ש.
מחילה צרם לי הדברים ואין כוונתי ח"ו אחרת.
כל המקורות הם להוצאת קול יהודה שהיו רפורמים (ואגב שימו לב שהרב כתב שגדולי ישראל פסקו שכן לגנוז אותם)זכיתי בסט זוהר פירוש הסולם הוצאת ישיבת אני נשוי בה בן 35 מותר לי ללמוד
זכיתי בסט זוהר פירוש הסולם הוצאת ישיבת אני נשוי בה בן 35 מותר לי ללמוד בו כמובן בלי לזנוח לימוד הלכה שמחתי מאוד להכניסו לבית תודה הרבwww.doresh-tzion.co.ilמה ההבדל בשיטת הלימוד בקבלה בין הרשש ובית אל לבין שיטת בעל הסולם איך
מה ההבדל בשיטת הלימוד בקבלה בין הרשש ובית אל לבין שיטת בעל הסולם איך אפשר להגיע תמיד לעבוד את השם בשמחה והתלהבות ודבקות אמיתית רפואה שלמה בעהwww.doresh-tzion.co.ilהאם מותר ללמוד בזוהק עם פירוש הסולם בהוצאת שמעתי שהודפס עי רשעים
האם מותר ללמוד בזוהק עם פירוש הסולם בהוצאת שמעתי שהודפס עי רשעיםwww.doresh-tzion.co.ilהאם יש בעיה עם ספרי הזהר עם פרוש הסולם בהוצאה של ישיבת קול יהודה
האם יש בעיה עם ספרי הזהר עם פרוש הסולם בהוצאה של ישיבת קול יהודה בירושלים ואם יש בעיה מה יש לעשות עם ספרים אלו ואם אפשר לדעת גם מה הבעיהwww.doresh-tzion.co.ilמישהוא תרם לבית הכנסת סט של ספר הזהר עם פרוש הסולם מהדורת חגי רפפורט
מישהוא תרם לבית הכנסת סט של ספר הזהר עם פרוש הסולם מהדורת חגי רפפורט הוצאת ישיבת קול יהודה של הרב שרגא פ ברג השאתי את הספרים בחוץ בנתיים עד שאקבל את אישורך אםwww.doresh-tzion.co.ilישר כח על קידוש ה והעזרה הגדולה לציבור בבית הכנסת שלי ישנו סט של ספר
ישר כח על קידוש ה והעזרה הגדולה לציבור בבית הכנסת שלי ישנו סט של ספר הזוהר בהוצאת חגי רפפורט ופירוש של בעל הסולם עי הרב ברג 1האם מותר סט כזה בכלל או שחייבwww.doresh-tzion.co.il
ואידך זיל גמור
ואם ההסכמה היא אמיתית אתה עברת עכשיו עברה חמורה שאין רפואה למכתה, האם לא כדאי להזהר?יקירי כבודו כנראה לו יודע בדיוק מה מדובר,
דרכים בקבלה יש כמה אבל כאן זה דרך חדשה. כשהמבינים יגידו לך שלא ללמוד לא בגלל דרך שונה, זה לא סיבה לא ללמוד,
אלא שיש נקודות שיכולים לגבול בכפירה, וכבודו יעין היטב וישאל וידע במה מדובר.
מי אמר שהרב שד"ה הסכים עמו, הסכמה לא אומר כלום, ויכול שהיא מזויפת ויש על זה שמועות פשוט תברר.
בקיצור יש הרבה דברים שאני לא כותב כי אין בזה תועלת, ואני חושש מלשון הרע. אם זה היה לתועלת יהיה מותר לדבר יותר.
ודוק.