• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • שימו לב: ניתן לשלוח (בקובץ וורד) יישובים ומערכות בתורת מרן רבינו עובדיה יוסף זלה"ה, לקובץ בית יוסף תשפ"ו. למייל: office@moreshet-maran.com עד לחג השבועות תשפ"ה. אין התחייבות לפרסם, והרשות נתונה לערוך את הדברים לפני הפרסום. ניתן גם לשלוח מכתבים והערות על הגליונות הקודמים.

העולם לפני פצצת אטום - הרב פינטו

סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.

abc123

Well-known member
על רקע המלחמה באוקראינה, והחשש כי נשיא רוסיה ולדימר פוטין יעשה שימוש בנשק גרעיני בשל התבוסה שנחל בקרב, האדמו"ר הרב יאשיהו פינטו אמר אמש (מוצ"ש) בדרשת ליל הושענא רבה כי "בקרוב מאוד פצצת אטום תכה את העולם".

אחד החסידים פנה אל גאב"ד מרוקו בדרשה והזכיר לו "שחזה את נפילת התאומים", הרב בתגובה השיב: "נכון, אני אכן הזהרתי מפני נפילת התאומים, ואחרי שבועיים התאומים קרסו - עכשיו תזכרו את זה, יהיה בקרוב אטום".

הרב הבהיל את החסידים ונקב בתאריך: "אנו מרגישים אטום. זה יקרה תוך זמן קצר, חודשים בודדים".

יש לציין כי הדברים זכו להדים רבים בקרב קהילת 'שובה ישראל', וחסידים רבים כבר הביעו חשש רב לעתיד היקום בעקבות נבואת רבם.

וידאו:

ואם לא יקרה כלום?
אני לא מבין מה המטרה בכל הנבואות האלו? יש לנו לאיפה לברוח מהאטום? אנחנו בכלל יכולים לעשות משהו?
לתקן מעשינו, לקרב רחוקים להיות מאוחדים ללמוד יותר תורה ולהתפלל. שערי דמעה לא ננעלו.(זה מבלי להתייחס לנבואה כזו או אחרת שאין לי הבנה בזה, רק עקרונית אני מתייחס).

לתקן מעשינו, לקרב רחוקים להיות מאוחדים ללמוד יותר תורה ולהתפלל. שערי דמעה לא ננעלו.(זה מבלי להתייחס לנבואה כזו או אחרת שאין לי הבנה בזה, רק עקרונית אני מתייחס).
את זה אנחנו צריכים לעשות גם בלי אטום
לענ"ד אם יש מישהו שמאמין ברצינות לנבואות האלו צריך להתייחס לעצמו ברצינות ולהתחיל לעשות משהו מעשי שיקרב את ישראל ולא להפריח כל מיני סיסמאות בלי תועלת

למאי נפקא מינא?

הרי כל מה שקורה בעולם זה כדי לעורר אותנו, ראה מה קורה בסופות הבאות חדשים לבקרים ומחריבות עיירות ומדינות שלמות, ולאורך כל הדורות ניסו לנבא אימתי יגיע בן דוד ואימתי גוג ומגוג, ולענ"ד העיקר לנסות לקרב הרחוקים מה שניתן ולהיזהר בביטול תורה

כבר ידוע שאין דעתו של מרן זיע״א נוחה מפרסומים כאלו, ואף פעם לא דיבר מעניינים של תחזיות ונבואות...
ושמענו בעבר ממרן שליט״א שפעם חכם בן ציון פרסם שבתאריך מסויים יבוא המשיח, ובאמת היה חיזוק גדול בעם ישראל, והתפרסם בכל הארץ שחכם בן ציון אמר שיבוא המשיח בתאריך כזה וכזה, והייתה התחזקות מרובה בס״ד, אך מרן אמר לו, למה אתה מפרסם כאלו דברים? הרי אין מחשבים את הקץ וכו׳, אמר לו, בשביל לחזק את עם ישראל... אמר לו: ואם באמת לא יבוא המשיח (כמו שבאמת קרה), זה יכול לגרום רק נזק, ויוריד לאנשים את האמונה...

כבר ידוע שאין דעתו של מרן זיע״א נוחה מפרסומים כאלו, ואף פעם לא דיבר מעניינים של תחזיות ונבואות...
ושמענו בעבר ממרן שליט״א שפעם חכם בן ציון פרסם שבתאריך מסויים יבוא המשיח, ובאמת היה חיזוק גדול בעם ישראל, והתפרסם בכל הארץ שחכם בן ציון אמר שיבוא המשיח בתאריך כזה וכזה, והייתה התחזקות מרובה בס״ד, אך מרן אמר לו, למה אתה מפרסם כאלו דברים? הרי אין מחשבים את הקץ וכו׳, אמר לו, בשביל לחזק את עם ישראל... אמר לו: ואם באמת לא יבוא המשיח (כמו שבאמת קרה), זה יכול לגרום רק נזק, ויוריד לאנשים את האמונה...
וזוהי דרך ישרה שיבור לו האדם כי באמת אין מחשבין את הקץ וכך ענה בכמה דוכתי גם הגרב"צ מוצפי שליט"א

בבקשה נא לא להגיד מוציא שם רע על מרן הגרב''צ אבא שאול וגם בלי מקור

כנראה כבודו התבלבל, ועוד אם ממש זה התפרסם בכל הארץ כמו שכבודו טוען , לפחות היה מישהוא אחד שהיה זוכר את זה !

אני זוכר בבירור את אותה התקופה בסוף שנות תש"מ. היה אז רדיו קול האמת וקול הנשמה ובאחד היה חכם עיראקי בשם יחזקאל [שלאחר מכן נעלם] שכל הזמן היה חופר בענין הזה ומפחיד את האנשים, עד שהחכם מוצפי בזמנו יצא נגד הענין הזה באופן גלוי
לגבי מרן הגרב"צ הגם שאני זכיתי באותה תקופה לחסות בצילו לא זכרתי שהוא דיבר על כך, אבל כך כתוב מפורש בספר רבינו האול"צ הנ"ל

אני זוכר בבירור את אותה התקופה בסוף שנות תש"מ. היה אז רדיו קול האמת וקול הנשמה ובאחד היה חכם עיראקי בשם יחזקאל [שלאחר מכן נעלם] שכל הזמן היה חופר בענין הזה ומפחיד את האנשים, עד שהחכם מוצפי בזמנו יצא נגד הענין הזה באופן גלוי
לגבי מרן הגרב"צ הגם שאני זכיתי באותה תקופה לחסות בצילו לא זכרתי שהוא דיבר על כך, אבל כך כתוב מפורש בספר רבינו האול"צ הנ"ל
אני זוכר שבאותה תקופה עורר שצריך להתארגן לקרבן פסח.

סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.
חזור
חלק עליון