• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • "המרכז למורשת מרן" שמח לבשר לציבור היקר על פתיחת קבוצת הצ'אט "מורשת מרן אונליין" בה יובאו חדשות ועדכונים מעולם התורה, וכן תכנים תורניים מעניינים כולל קטעי וידאו, תמונות והנעשה בעולם הישיבות.

>> להתחברות לחצו עכשיו:

https://news.moreshet-maran.com/

לשליחת עדכונים לחצו כאן, או שלחו למייל: news@moreshet-maran.com

נ.ב. צ'אט זה מאושר בנטפרי.

הרב יצחק ברדא - גדולתו, השפעתו, קורבתו למרן זיע״א

סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.

דוק היטב

Active member
שלום וברכה לחברי הפורום
אני מתעניין לאחרונה לספרים של הג״ר חיים יצחק ברדא מאשקלון ובעיקר שו״ת יצחק ירנן.
אני הכרתי אותו דרך מה שמרן הראש״ל שליט״א תוקף אותו על פסקיו המוזרים ודרכו בהלכה שאיננה כפי מה שהנהיגו רבותינו.
ואמנם בדבריו מצאתי הרבה חידושים וגישות שונות מהנהוג.
אך, לאחר עיון בדבריו, טענתו היא בעיקר שיש להורות הלכה כהרמב״ם בכל מקום. וכך נוקט גם מרן השו״ע. ובשו״ת אבקת רוכל מבואר להדיא שכך היא שיטתו, ואפילו רוצה לומר שמרן השו״ע חזר בו בסוף ימיו להורות את הכל כהרמב״ם, ולבטל עניין ג׳ עמודי ההוראה שייסד.
והביא שכך היא שיטת מורו ורבו רבי מאיר וועקנין (שזכור לי שמרן מביא אותו ביבי״א לענין לקיחת רכבת הקלה בשבת) ראב״ד טבריה. ומוסיף שכך היא דעת מרן הגרע״י זיע״א. ושהרבה פעמים הודה לדבריו.
וביותר כותב שמרן ביקש ממנו כשחגג את יום הולדתו הע׳ שיכתוב ביוגרפיה קצרה עליו שיפרסמו אותה בירחון מסויים. והסיבה לכך שבחרו מרן, כתב שהוא משום שהוא והגאון הנאמ״ן הם היחידים שמכירים את מרן זיע״א.

ולכן, אני רוצה לדעת :
א. האם חו״ר הפורום מכירים אותו אישית, או שמעו עליו ?
ב. מישהו יודע מהי השפעתו בציבור ? האם יש לו הרבה תלמידים ? האם ספריו משפיעים בדרך ההלכתית בציבור הרחב ? (אולי לפחות אצל בוגרי כסא רחמים שהוא חתן בעמח״ס איש מצליח הי״ד)
ג. יש למישהו עדויות מוסמכות על היותו קרוב למרן זיע״א. וסיפורים ע״ז ?

סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.
חזור
חלק עליון