• לחכמי ורבני הפורום הע"י,

בימים האחרונים יצאנו לפסק זמן קצר, כדי לעשות בדק בית וחשבון נפש כיצד הפורום יוכל להגיע לנקיות גדולה יותר בעניין כבוד חכמים, בעקבות תקלה שקרתה, חרף הצעדים וההגבלות שננקטו בעבר.

כעת בסיעתא דשמיא, לאחר היוועצות עם דעת תורה, הגענו למתווה שבע"ה יהיה לתועלת לכולנו, להיות בפורום נקי יותר, בו יוכלו הרבנים הגאונים שליט"א מכלל המגזרים לדון בדברי תורה, כדרכה של תורה, ללא חשש של היכשלות חלילה בכבוד חכמים.

הנהלים הוחמרו, וננקטו גם פעולות טכניות לשם כך. ואנו שמחים לבשר על פתיחת הפורום בחזרה במתכונתו החדשה. תיתכן אולי אי נוחות קטנה, אבל הרווח הוא של כולנו: פורום נקי וזך! כאן המקום לבקש מהציבור לשים יותר לב על כפתור הדיווח שבכל הודעה, ולדווח על תוכן שלדעתם אינו מתאים, ובפרט בתוכן ישן (שאולי חרף ההגבלות הישנות נשאר בטעות).

אנו תקווה שבע"ה נזכה להיות מחכמי ארץ ישראל שנוחים זה לזה בהלכה, ולהגדיל תורה ולהאדירה בדרך התורה אשר דרכיה דרכי נועם וכל נתיבותיה שלום.

ונסיים בתודה לכל הפונים בתקופה הזו, ושלחו את חיזוקיהם. תודה על האיכפתיות והשותפות, בע"ה יחד נמשיך להגדיל את בית המדרש הדיגיטלי הנוכחי, אשר מביא ברכה לרבבות אלפי ישראל.

חזקו ואמצו!

התייחסות לרבני צוהר

אריק ח.

New member
שלום,
אשמח להבין מה התייחסות מרן לרבי צוהר .
1. מהצד האישי ז"א כפרט , האם מותר להתייעץ עימם , לשמוע להם בהלכה , או קצת יותר קיצוני להתרחק מהם ? עדיין לקרוא להם רבנים זה תקין ?
2. מצד הכלל - האם להיות עד רווקות שהרב המחתן הוא מצוהר ? מותר להיות בחתונה ?
אני אומנם לא איש של הרבנות הראשית אבל מבין את החשיבות שלה למדינת ישראל ולכן נראה שכל מה שיוצא כנגד הרבנות הוא לא תקין בלשון המעטה.

אשמח להבין ולדעת מה דעת מרן בנושא .

כל טוב

עדיין לקרוא להם רבנים זה תקין
זה פתח לבלאגן....
הפורום כבר היה סגור לכמה ימים לא נראה לי שרוצים שיסגר שוב
מתחילים בזה וכבר בהמשך יחליטו שרב פלוני או אלמוני הוא כמוהם....
בקיצור דיון מיותר לחלוטין.
אם אתה מכיר באמת את הנפשות הפועלות אתה מן הסתם יודע את טיבם..

נערך לאחרונה:
מצד הכלל - האם להיות עד רווקות שהרב המחתן הוא מצוהר ? מותר להיות בחתונה ?
לא כל מי שצהר מפנים אליו זוגות של מסורתיים כדי שיערוך להם חופה, בהכרח סובר כמו צוהר בגיורים וכשרות וכו'.
פעם שאלתי בן של רב אחד שאביו רשום ברשימת הרבנים של צהר. ואמר לי שהקשר היחיד של אביו אליהם הוא שמפנים אליו זוגות מהעיר שלו לעריכת חופה. ועוד אמר, שצהר שינתה את פניה ולפני 20 שנה היא היתה בכיוון אחר (ואז הוא היה איתם בקשר) אלא שהוא לא טרח אחר כך להתקשר ולבקש שיוציאו אותו מהרשימה

חזור
חלק עליון