יצחק כהן הי"ו
Well-known member
זכרונות ירושלים...............
היה לעולמים
היה לעולמים
לא ידעתי שעודהו חי עמו"ש!ר' שמואל יצ"ו
והיה קורא בתורה אחר שיעור היח"ס בשבת כידוועלא ידעתי שעודהו חי עמו"ש!
הוא היה נהג אוטומוביל בזמנו, ואח"כ היה לו מוסך ברוממה?
כמה שכת"ר צודק בהחלטזכרונות ירושלים...............
היה לעולמים
טושללנט עשית. זכרון חי וקיים בה ציס"עכמה שכת"ר צודק בהחלט
בימים ההם
עין ערך אליהו חתימוב המתנדב במכבה אש והראב"ד גוטליב והדיין ברלין
בזמן הזה
עין ערך יוסף יהודאי וערך יצחק סקא וערך ליאור אדרי
בימים ההם
עיין ערך הרצל נמני וגונדא דילה
בזמן הזה
עיין ערך .... לשון הרע ללא תועלת
בימים ההם
עין ערך יוסי גמליאל שלמה אפרסקים
בזמן הזה
עיין ערך נו תעזור לי שכחתי
נ.ב. מה עם זכרון מעברי החבר של חיים כליפה נמני
חמיו של ר"א טופיק הוא ר' נעים אחיו של חכם עובדיה ולא גילקרובשלח לי חוקר אחד:
חכם סלמאן נלב"ע ב: י"ז טבת תשל"ה
חכם ראובן רביע הנ"ל נלב"ע ב: ז"ך טבת תש"ע
נ.ב. ועוד על ר' ראובן ע"ה שהקים ויסד בבהיכנ"ס "אוהל רחל" כולל בעלי בתים בשעות הבוקר בשם "שי עולמות"
והיו באים לשיעור הזה האחים גילקרוב מהתלמדים הראשונים של חכם עובדיה כאן בארץ ישראל
הראשון הוא ר' אברהם ע"ה שהיה גר ברחוב עובדיה ומתפלל בשמש צדקה עימש"כ עליו בספר ירושלים בתפארתה
והשני הוא ר' שמואל יצ"ו חמיו של הגר"א טופיק ואביו של ר' גדעון בעל מנחת גדעון והוא מחותן עם יחזקאל ירוחם חתן חכם סלמאן ועימש"כ עליו על יחזקאל ג"כ בספר ירושלים בתפארתה
והיה מוסר השיעור שם ר' רחמים גינתי ע"ה ויש הרבה מה לכתוב על ר' רחמים ואין בכוחי כלל ועיקר
אמת וצ"ל מחותן של הגר"א הנ"ל או צ"ל חמיו של הגר"י טופיקחמיו של ר"א טופיק הוא ר' נעים אחיו של חכם עובדיה ולא גילקרוב
נטפרי לא פותחים סרטונים עם נשיםסליחה שאני מפריע לכם להתענג על הימים הקדומים... אבל מישהו יוכל אולי לשלוח / לפתוח את הסרטון של מרן? נשמח מאוד
ואולי מישהו מהמערכת יואיל בטובו לערוך את הסרטון ולהשמיט את החלק הבעייתי?נטפרי לא פותחים סרטונים עם נשים
בברכת התורה
עוד לא השגתי את הספר, מה ענה?!בספר החדש ראשי ההרים כתב ששאל את רבינו מדוע הוא תמיד ממהר ולא הולך בנחת, עי''ש מה שענה
וז"ל הנכתב שם בשם חכם עובדיה משמו של חכם שמעון חי אלוף ששאל את חכם עובדיה בזה שם עמוד 143 וענה במאמר פיו:בספר החדש ראשי ההרים כתב ששאל את רבינו מדוע הוא תמיד ממהר ולא הולך בנחת, עי''ש מה שענה
נלב"ע בעוונות אחרי תוקפה קצרה של חולי ויסורים בה' שבט התשפ"דבנו יוסף חיים רביע היה גר ברחוב רבנו גרשום ודוקא לא מזמן הוא נלב"ע
הר' שמעון מנשה רביע שליט"אונכדו הוא ת"ח חשוב ר' מנשה רביע מביתר יע"א מבחירי המקובלים בק"ק נה"ש יכב"ץ
כמה היה בוכה על גלות השכינה צדיק תמים דבק בחכם סלמאן מוצפי,ואגב מאיר נעים כדורי
שמעתי גם את המעשה הזה מבנו ר' יוסף חיים ומראה על אמינות הסיפורוסיפר לי זקן בבלי יצ"ו שהוא נקרא למבחן ובסוף לא עלה בטוב ור' ראובן הביא לו מקופת הועד בסך 100 לי' וזאת בעבור הטורח שלכל הפחות ישב ולמד ושינן
נלב"ע כ"ח שבט(וקראו אותה מרת מסעודה ע"ה)
מחכים לשמוע עוד ועודועוד חזון למועד
הוא ר' שמואל נר"ו לא היה נהג, אביו ע"ה ר' יחיאל היה נהג וכן אחיו ע"הלא ידעתי שעודהו חי עמו"ש!
הוא היה נהג אוטומוביל בזמנו, ואח"כ היה לו מוסך ברוממה?
על ר' ראובן רביע ע"המחכים לשמוע עוד ועוד
תודה רבה
רבי יעקב מה עם הגבאי ר' יחזקאל מחלב האם נמצא עדיין באהל רחלעל ר' ראובן רביע ע"ה
שהיה מוכר העליות בבית הכנסת "אוהל רחל" יכב"ץ
לשנה אחת בעיוה"כ במכירת הספרים "לכול נדרי" עבור הראשון שהוא כמובן יברך "שהחיינו"
היו ב' אנשים שכ"כ חשקה נפשם לזכות הדבר הזה כולו
ולבסוף האחד בר נש שעלה ונתעלה במחיר ואף נצח וזכה בזה תרתי משמע
אבל למפרע התברר שהוא לא כ"כ ישר ונאמן וכשר
ולשנה האחרת פנה חכם ראובן מראש מקדם המכירות לאדם שלא זכה בשנה שעברה
ושאל את פיו האם הוא מעוניין ג"כ השנה לרצות לזכות בדבר הזה
ואמר שהוא מוכן אבל בוא נראה מה יהיה בסופו של דבר
(א"ה: ע"פ רוב זה כמעט היו אנשים קבועים שרצו להספיק "כול נדרי" לפני השקיעה וע"פ מה שידוע לי שבשכונה ההיא היו רק ב' או ג' בתי כנסיות שהקפידו ע"ז כמובן "אוהל רחל" הנ"ל ו"מנחת יהודה" יכב"ץ ברחוב נבון)
ושאל אותו הגבאי עד כמה אתה מוכן לשלם אמר לו עד מאתיים
ואז הסכימו שהוא ישלם מאתיים ויזכה בפועל ב"כול נדרי" ו"שהחיינו" ואם הבר נש ההוא יעלה מעלה מעלה
אז אמר לו חכם ראובן אני יוסיף ע"ד עצמי עד שההוא יגיע לידי יאוש מדעת
ואז הרויח שגם זכה במצווה זו אדם הגון וראוי וגם לא פגע בשום אדם
נ.ב. וכן היו מעשיות כעין זה עם הגבאי המסור ר' יחזקאל מחלב נר"ו בבית הכנסת הנ"ל, וכן עם ר' שמואל הכהן ע"ה גבאי בית הכנסת "דגל ראובן" יכב"ץ ואכמ"ל
מקצת ויותר משבע שנים שהוא לא בא לבית הכנסת הנ"לרבי יעקב מה עם הגבאי ר' יחזקאל מחלב האם נמצא עדיין באהל רחל