תלמיד צעיר
New member
דרך אגב למי שלא יודע התרגום המילולי של "מרן" (מרנא) מארמית הוא "אדוננו"
לא הבנתי, למה במועצת גדולי התורה (דגש על אגודה) יש אש?! מה הקשר? אם מתנהגים בצורה בוגרת וחולקים בכבוד לא אמור להיות אש.ברור שזה לא כלל קבוע.
וברור שזה כלל שלא היה קיים לפני.
זהו כלל שהועתק מדרך ההכתרה ל'מועצת' הליטאית, דווקא לאותו זמן,
כשהיה ברור שמרן הגר"י לא בכלל זה,
כפי שניתן לראות, שזה לא עלה כהוו"א אפילו... זה היה פשוט טבעי.
לדעת רבים זו הייתה דרך לא להתעמת עם חצרות ורבנים (גדולים כל אחד בפני עצמו כמובן) שיוסיפו אש למרקם העדין בלאו הכי. וד"ל.
ועיין בפירוט השמות למעלה ודו"ק.
מה ההשוואה בכלל,לא הבנתי, למה במועצת גדולי התורה (דגש על אגודה) יש אש?! מה הקשר? אם מתנהגים בצורה בוגרת וחולקים בכבוד לא אמור להיות אש.
מתי צורף אדמו"ר מסאדיגורה שליט"א ???מה ההשוואה בכלל,
מועצת חסידית בנויה על המשכיות הנהגה של הבן הממשיך,
כשהקריטריונים לחבר מועצת שם הוא רק מי שאביו (או אבי אבי אביו וכו') היה חבר בה,
ושהחסידות מונה סך מסוים של בתי אב (איני זוכר מדוייק המספר)
הסעיף הראשון מסביר את נוכחותם של כמה אדמו"רים שחצרותיהם קטנות משמעותית...
וגם שם יש חריגים, כמו הצטרפות כ"ק האדמו"ר מסאדיגורה שליט"א
שקיבלה אישור ומינוי רשמי רק לאחר התייעצות עם כל החברים הגדולים (גור, בעלזא וכו') שעודדו ודחפו לזה.
בבחירות האחרונות והוא מתכוון על בני ברק.מתי צורף אדמו"ר מסאדיגורה שליט"א ???
האדמו"ר הנ"ל הוא משקיף ולא חבר.בבחירות האחרונות והוא מתכוון על בני ברק.
הכוונה שאם יש הצבעה אין לו זכות הצבעהמה זה קבינט?
תכל'ס...ישי כהן: "כל השיחה הזו אני מרגיש שאני מהלך על תבנית ביצים ונזהר בכל מילה, ולא רגיל ככה בשידור ואני אומר במשפט אחד, אני חושב שהתואר לא תמיד, לא חשוב איזה תואר מקבל כל אחד, בוודאי לא בעולם הרוחני-תורני-רבני, ואני חושב שהציבור הוא זה שבוחר את המנהיג שלו, ולא התואר שנמצא אליו, והציבור, אני חושב שאנחנו רואים איפה הציבור נמצא, ואיפה ההנהגה נמצאת, וכך זה יימשך".
אשמח אם תעלו את כל הכתבה (סליחה אם זה מפריעה למישהו, נכון שזה לא אתר חדשות), פשוט זה לא פתוח לי בסינוןנשיא או חבר? כל הפרטים על הכינוס הדרמטי בבית הראש"ל - אמס
"נכון שכרגע זה לא רישמי שהוא הנשיא, אבל בפועל הוא ינהיג את המועצת" מסביר אחד ממקורבי הראשל"צ ל'אמס'. לדבריו, "המבחן יהיה כאשר יהיו על הפרק הכרעות גורליות לציבור החרדי בהן תידרש החלטת מועצת"www.emess.co.il
בבקשה:אשמח אם תעלו את כל הכתבה (סליחה אם זה מפריעה למישהו, נכון שזה לא אתר חדשות), פשוט זה לא פתוח לי בסינון