• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

זה היום עשה ה' נגילה ונשמחה בו סו"ס זה רשמי - ויסברג: יש הנהגה לש"ס: מועצת חכמי התורה תתכנס בראשות הראש"ל הגר"י יוסף.

סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.
ברור שזה לא כלל קבוע.
וברור שזה כלל שלא היה קיים לפני.
זהו כלל שהועתק מדרך ההכתרה ל'מועצת' הליטאית, דווקא לאותו זמן,
כשהיה ברור שמרן הגר"י לא בכלל זה,
כפי שניתן לראות, שזה לא עלה כהוו"א אפילו... זה היה פשוט טבעי.
לדעת רבים זו הייתה דרך לא להתעמת עם חצרות ורבנים (גדולים כל אחד בפני עצמו כמובן) שיוסיפו אש למרקם העדין בלאו הכי. וד"ל.
ועיין בפירוט השמות למעלה ודו"ק.
לא הבנתי, למה במועצת גדולי התורה (דגש על אגודה) יש אש?! מה הקשר? אם מתנהגים בצורה בוגרת וחולקים בכבוד לא אמור להיות אש.

לא הבנתי, למה במועצת גדולי התורה (דגש על אגודה) יש אש?! מה הקשר? אם מתנהגים בצורה בוגרת וחולקים בכבוד לא אמור להיות אש.
מה ההשוואה בכלל,
מועצת חסידית בנויה על המשכיות הנהגה של הבן הממשיך,
כשהקריטריונים לחבר מועצת שם הוא רק מי שאביו (או אבי אבי אביו וכו') היה חבר בה,
ושהחסידות מונה סך מסוים של בתי אב (איני זוכר מדוייק המספר)
הסעיף הראשון מסביר את נוכחותם של כמה אדמו"רים שחצרותיהם קטנות משמעותית...

וגם שם יש חריגים, כמו הצטרפות כ"ק האדמו"ר מסאדיגורה שליט"א
שקיבלה אישור ומינוי רשמי רק לאחר התייעצות עם כל החברים הגדולים (גור, בעלזא וכו') שעודדו ודחפו לזה.

מה ההשוואה בכלל,
מועצת חסידית בנויה על המשכיות הנהגה של הבן הממשיך,
כשהקריטריונים לחבר מועצת שם הוא רק מי שאביו (או אבי אבי אביו וכו') היה חבר בה,
ושהחסידות מונה סך מסוים של בתי אב (איני זוכר מדוייק המספר)
הסעיף הראשון מסביר את נוכחותם של כמה אדמו"רים שחצרותיהם קטנות משמעותית...

וגם שם יש חריגים, כמו הצטרפות כ"ק האדמו"ר מסאדיגורה שליט"א
שקיבלה אישור ומינוי רשמי רק לאחר התייעצות עם כל החברים הגדולים (גור, בעלזא וכו') שעודדו ודחפו לזה.
מתי צורף אדמו"ר מסאדיגורה שליט"א ???

נחזור לענייננו
אני שומע שמרן הראש"ל פירגן שם מאוד לגר"א סאלים במילים חמות, ושגם הייתה שיחה מפויסת ביניהם,
שתוצאותיה יתפרסמו בימים הקרובים

שמעתי מאחד הנוכחים כי ההרגשה הייתה ממש היסטורית
בקנה מידה שא"א לזלזל...

אם מישהו יודע עוד פרטים שינדב

קבצים מצורפים

• 1001271550.jpg
    1001271550.jpg
    316.8 KB · צפיות: 51
  • 1732627847670.png
    1732627847670.png
    566.4 KB · צפיות: 50
  • 1732627768373.png
    1732627768373.png
    389.5 KB · צפיות: 50
ישי כהן: "כל השיחה הזו אני מרגיש שאני מהלך על תבנית ביצים ונזהר בכל מילה, ולא רגיל ככה בשידור ואני אומר במשפט אחד, אני חושב שהתואר לא תמיד, לא חשוב איזה תואר מקבל כל אחד, בוודאי לא בעולם הרוחני-תורני-רבני, ואני חושב שהציבור הוא זה שבוחר את המנהיג שלו, ולא התואר שנמצא אליו, והציבור, אני חושב שאנחנו רואים איפה הציבור נמצא, ואיפה ההנהגה נמצאת, וכך זה יימשך".

ישי כהן: "כל השיחה הזו אני מרגיש שאני מהלך על תבנית ביצים ונזהר בכל מילה, ולא רגיל ככה בשידור ואני אומר במשפט אחד, אני חושב שהתואר לא תמיד, לא חשוב איזה תואר מקבל כל אחד, בוודאי לא בעולם הרוחני-תורני-רבני, ואני חושב שהציבור הוא זה שבוחר את המנהיג שלו, ולא התואר שנמצא אליו, והציבור, אני חושב שאנחנו רואים איפה הציבור נמצא, ואיפה ההנהגה נמצאת, וכך זה יימשך".
תכל'ס...
זו באמת ההרגשה

אבל נתמקד בעיקר, מורינו הראש"ל פירגן מילים חמות מאוד לגר"א סאלים,
והם שוחחו בחמימות רבה ביניהם.
'והאמת והשלום אהבו'
וזה מה שהכי חשוב.
ת"ח מרבים שלום בעולם!

אשמח אם תעלו את כל הכתבה (סליחה אם זה מפריעה למישהו, נכון שזה לא אתר חדשות), פשוט זה לא פתוח לי בסינון

אשמח אם תעלו את כל הכתבה (סליחה אם זה מפריעה למישהו, נכון שזה לא אתר חדשות), פשוט זה לא פתוח לי בסינון
בבקשה:

נשיא או חבר? כל הפרטים על הכינוס הדרמטי בבית הראש"ל​

"נכון שכרגע זה לא רישמי שהוא הנשיא, אבל בפועל הוא ינהיג את המועצת" מסביר אחד ממקורבי הראשל"צ ל'אמס'. לדבריו, "המבחן יהיה כאשר יהיו על הפרק הכרעות גורליות לציבור החרדי בהן תידרש החלטת מועצת"

resize
הראשון לציון הג"ר יצחק יוסף | צילום: דוד כהן, פלאש 90
כל הפרטים מאחורי הקלעים על הכינוס הדרמטי הערב בביתו של מרן הגאון רבי יצחק יוסף: בשעות הערב (שלישי) המוקדמות עלו בזה אחר זה חברי מועצת חכמי התורה של ש"ס, למעונו של מרן הגאון רבי יצחק יוסף, שסיים לא מכבר כהונה של עשור כרב הראשי הספרדי לישראל.
בסיום הפגישה יצאה לתקשורת הודעה מטעם תנועת ש"ס על צירופו של מרן הראשון לציון רבי יצחק יוסף למועצת החכמים של ש"ס, בהסכמתם ובעידודם של זקן חברי המועצת מרן הגר"מ מאיה, ויתר חברי המועצת הספרדית.
כעת אנו מפרסמים את הדברים שהיו מאחורי הקלעים, לפני הפגישה הדרמטית הערב, שבעצם מסמנת את פני ההנהגה של מועצת החכמים של ש"ס לשנים הקרובות.
"מאז שמרן הראשון לציון רבי יצחק יוסף סיים את תפקידו ברבנות הראשית, כרב הראשי הספרדי" אומר ל'אמס' אחד ממקורביו הבכירים ביותר, "זה היה ברור לכולם שזה עניין של זמן עד שהוא יהיה מנהיג מועצת חכמי התורה".

"נושא התואר 'נשיא המועצת', לא באמת משנה. נכון שכרגע זה לא רישמי שהוא הנשיא, אבל בפועל הוא ינהיג את המועצת" הוא מסביר. "המבחן יהיה כאשר יהיו על הפרק הכרעות גורליות לציבור החרדי בהן תידרש החלטה של המועצת, או במערכת בחירות, אז מרן הרב יצחק יוסף יוביל את ההחלטות האלו, ויהיה המנהיג בפועל של המועצת".
resize
אספת המועצת היום בבית הראשל"צ הגר"י יוסף | צילום: יעקב כהן.

"ליו"ר התנועה אריה דרעי לא הייתה באמת אופציה שלא לצרף את מרן הרב יצחק יוסף למועצת" הוא מוסיף ואומר ל'אמס'. "בתקופה האחרונה, אחד מאנשי עצתו הקרובים ביותר, שר בכיר לשעבר מטעם ש"ס, אמר לו שמאחורי הרב יצחק יש ציבור ענק, וכדאי לו להיות שותף בצירופו למועצת".
"היו כמה אירועים בעת האחרונה שגרמו לדרעי להבין שהוא חייב לצרף את הרב יצחק יוסף למועצת" הוא חושף. "ראשית, בבחירות לרב הראשי האשכנזי, דרעי מאוד רצה בניצחונו של הרב מיכה הלוי, אך אנשיו של מרן הרב יצחק יוסף פעלו למען הרב קלמן בר שנבחר בסופו של דבר גם בקולותיהם של חברים המזוהים עם ש"ס".
"בנוסף לאירוע של הבחירות לרבנות הראשית, היו גם בחירות בשדרות, לאחר שהן נדחו בגלל השבעה באוקטובר, אז התפרסמה דעתו של הרב יצחק יוסף במי לתמוך בפרסומים ברחבי העיר, בדיוק כמו שהיה אצל אביו מרן הרב עובדיה זצ"ל".

"עוד אירוע משמעותי שקידם את ההחלטה הזו" הוא מוסיף. "היה בשבת קודש לפני שבועיים, כאשר מרן הרב יצחק יוסף שבת בבני ברק, לרגל שבת שבע ברכות לנכדתו, והמונים נהרו להקביל את פניו, דבר שלא הותיר מקום לספק, שמרן הרב יצחק הוא מנהיג של חלק ענק בציבור הספרדי".
לסיום מסכם הגורם הבכיר: "צירופו של מרן הרב יצחק יוסף למועצת חכמי התורה, הגיע מכוח הציבור הענק שהולך לאורו, זה לגמריי דרישה ציבורית שבאה לידי ביטוי היום עם צירופו למועצת חכמי התורה".

לפני שהשרשור הזה ינעל בואו נגיד שבאמת יש כאן היסטוריה גם כללית וגם פרטית, הרבה הקרבה וויתור למען השלום, ולא שאני נגד העברה על העקרונות, אלא שלעמוד על העקרונות זה נכון וחכם במישור הפרטי, אבל לא הציבורי, ועל זה באמת מגיע הרבה יישר כח לכל מי שדחף את המהלך הזה ודירבן וייעץ, יש שכר לפעולתו בעזרת ה'.

סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.
חזור
חלק עליון