חיים אלוש
Active member
את מכיר את אחיו לידך.מצאתי את השיחה המלאה של החכם אשכנזי אב''ד רחובות, וממש אני מתפלא על עצמי איך אינני מכיר החכם הזה
את מכיר את אחיו לידך.מצאתי את השיחה המלאה של החכם אשכנזי אב''ד רחובות, וממש אני מתפלא על עצמי איך אינני מכיר החכם הזה
אני לא חושב שזה זלזול בתלמידי חכמים שהוא חושב שהוא חבר של מרן, הוא בסך הכל חילוני מה אתה מצפה ממנו.למה ממציאים סיפורים?....
הסיפור לא היה ככה.
הסיפור אכן אלי יצפאן, אבל הוא בעצמו סיפר (גם לחומר הזה הגעתי מזמן) שמשה חבושה הי"ו סיפר בעצמו עליו, שהוא היה מגיע למרן להתפלל ביום כיפור, ופעם אחת מרן קרא לו ושאל אותו מה הוא עושה. ואמר לו כי הוא מחקה אנשים. הוא יודע לעשות חיקויים. מרן ישר שאל אותו: אתה יודע לעשות חבושה?... הוא כמובן ענה שהוא יודע, אבל מתבייש לעשות ליד הרב. וסיפר שהוא מופיע בכל מיני הופעות. מרן מיד אמר לו, שאם הוא יכול לבטל את ההופעות בשבת, כי זה מביא מלא אנשים ברכבים וזה יגרום לו לברכה גדולה אם יפסיק. הוא באותו הרגע יצא החוצה וביטל את כל ההופעות שלו בשבתות, הגם כי היה סמוך לעוד כמה הופעות בשבת, ומאז הודיע כי לא יופיע בשבתות. ועוד היה בא להתפלל עם מרן ביום הכיפורים, ולא היה מוותר על זה. לצורך זה הוא היה מגיע עם אותו אחד שהזכירו לעיל מהסלבס... וכשהיה נגמר יום הכיפורים טרם יצא רבנו תם, היה עולה לביתו של מרן ועושה חיקוי של סאדם חוסין. מרן אמר שאהב את החיקוי הזה...
זה הסיפור המדויק, וחבל להוציא לעז על יהודי שרוצה להתקרב. להגיד לא יודע איזה בדיחות סיפר, כאילו רק בדיחות גסות. ועוד שמרן אמר לו אנחנו חברים, והוא אומר שהוא חבר של מרן. לא היה. הוא מאוד מכבד את החכמים. כך נודע לי.
מי זה אחיו, הרב ירון אשכנזי של קו ההלכה?את מכיר את אחיו לידך.
רבי מרדכי חבירו של משעןמי זה אחיו, הרב ירון אשכנזי של קו ההלכה?
מי? החזן המופלג, בעל אשמרה שבת?! אני מתפלל בברוכוב למעלה מ40 שנה ולא ידעתי שהם אחיםרבי מרדכי חבירו של משען
יעלה ויבואיש שיעור של הרב יצחק לוי שמביא את כל הסיפור אם אלי יצפאן
הוא אח של ר' ירון? מזכיר אותו מאוד בסיגנון דיבורבהיות שקיבלתי היום חומר רב מעניין על רבינו הקדוש זיע"א אעלה בתמר מעט מעט כמסת הפנאי
כןהוא אח של ר' ירון? מזכיר אותו מאוד בסיגנון דיבור
ר מרדכי רבי ציון רבי ירון רבי יוסףאביהם ר אברהם זכה
חזן בחסד עליוןאביהם ר אברהם זכה
מצרייםהרבנים האחים אשכנזי הם פרסיים, טורקיים ?
5:21 !!
הייתי פעם אחת בתפילה בשבת אצל מרן הרב יצחק והיה שם ר' אברהם הנ"ל, והוא אמר שמה שתמיד הוא קורא לו "אבא של הרבנים". אין מה לדבר באמת זכה לבנים תלמידי חכמים.אביהם ר אברהם זכה