• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

"חברו המפוקפק" של מרן רבינו עובדיה יוסף זיע"א, כיצד השפיע עליו מרן?

למה ממציאים סיפורים?....
הסיפור לא היה ככה.
הסיפור אכן אלי יצפאן, אבל הוא בעצמו סיפר (גם לחומר הזה הגעתי מזמן) שמשה חבושה הי"ו סיפר בעצמו עליו, שהוא היה מגיע למרן להתפלל ביום כיפור, ופעם אחת מרן קרא לו ושאל אותו מה הוא עושה. ואמר לו כי הוא מחקה אנשים. הוא יודע לעשות חיקויים. מרן ישר שאל אותו: אתה יודע לעשות חבושה?... הוא כמובן ענה שהוא יודע, אבל מתבייש לעשות ליד הרב. וסיפר שהוא מופיע בכל מיני הופעות. מרן מיד אמר לו, שאם הוא יכול לבטל את ההופעות בשבת, כי זה מביא מלא אנשים ברכבים וזה יגרום לו לברכה גדולה אם יפסיק. הוא באותו הרגע יצא החוצה וביטל את כל ההופעות שלו בשבתות, הגם כי היה סמוך לעוד כמה הופעות בשבת, ומאז הודיע כי לא יופיע בשבתות. ועוד היה בא להתפלל עם מרן ביום הכיפורים, ולא היה מוותר על זה. לצורך זה הוא היה מגיע עם אותו אחד שהזכירו לעיל מהסלבס... וכשהיה נגמר יום הכיפורים טרם יצא רבנו תם, היה עולה לביתו של מרן ועושה חיקוי של סאדם חוסין. מרן אמר שאהב את החיקוי הזה...
זה הסיפור המדויק, וחבל להוציא לעז על יהודי שרוצה להתקרב. להגיד לא יודע איזה בדיחות סיפר, כאילו רק בדיחות גסות. ועוד שמרן אמר לו אנחנו חברים, והוא אומר שהוא חבר של מרן. לא היה. הוא מאוד מכבד את החכמים. כך נודע לי.
אני לא חושב שזה זלזול בתלמידי חכמים שהוא חושב שהוא חבר של מרן, הוא בסך הכל חילוני מה אתה מצפה ממנו.
וגם תשים לב שהרב אשכנזי אמר שהוא שמע את זה מבעל המעשה ולא ממשה חבושה ששמע ממי ששמע וכו'. ועכ"פ אני יותר מאמין לרב ציון אשכנזי משאר האנשים שהזכרת. הוא דיין.

אנקדוטה:
זכיתי להתפלל אצל מרן כמה שנים ביום הכיפורים. ואכן הוא היה מתפלל שם ג"כ ודרך קבע היה קונה לרב מפטיר יונה בכמה עשרות אלפי שקלים.
היה מאוד רציני ביום הזה לא זכורה לי איזה ליצנות או משהו בסגנון ממנו ביום קדוש זה.
הוא היה מתארח בבית חמותו של חבר שלי בהר נוף.

חזור
חלק עליון