• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

חדשות ועדכונים חוק הגיוס וכיוצ"ב

אני רואה גם כתב קטן, מבטיח.
לא רלוונטי מה כתוב בחוק.
מה שיחליטו גדו"י זה רלוונטי.

לא זה הנושא.
רק כבוד התורה והחלטות המועצות וגדו"י.
והתאריך גם לא רלוונוטי.

תקשיב מה הרב עדס אומר:
80% מגדולי התורה הספרדים הם נגד החוק המוצע באופן נחרץ!!!

מה אתה מבלבל את המוח עם מועצת הח"כים שמתים לחזור לשולחן הממשלה

הרב מורשת מרן עושה מלאכת קודש בכל הקשור לזה
האמן לי שאחרים במקומו היו ששים לפרסם כל הודעה שיש בה מענה ותגובה לכל הכפישים, ולא כמעשיהם מעשנו. הרב מורשת מרן מסנן כל הודעה בקפידא רבה, לא נראה לי שהיית רוצה להתחלף איתו, ולבסוף גם מכפישים אותו.
אשרי הרב מורשת מרן על המאמץ המרובה בכל הנוגע לכך!!!!!!
לא יודע כלום.
לכן אני מתייג אותו..
יש פה צעירים שלא מבינים כלום מימינם לשמאלם. רק צועקים ככרוכיא..
בהצלחה לכולם!

עם מועצת הח"כים שמתים לחזור לשולחן הממשלה
מכרו את הבכורה [את התורה הקדושה] תמורת נזיד עדשים [כסף וכבוד]
השבוע נקרא פר' תולדות על מכירת הבכורה
כך אמר הגר"י עדס
פחד!

צודק

זרוק את העיתון לפח. מי מסתכל בו בכלל תמיד היה ויהיה עיתון מפלגתי.
בזמנו חייבו וכפו אותנו לעשות מנוי שזו הוראת חכם שלום זיע"א שכדאי לקרוא בו (כדברי הנציגה) אמרתי לה ברגע שחכם שלום יקרא בו גם אני אעשה מנוי.. וביטלתי. לא בגלל שום דבר אחר חוץ מזה שהוא לא מעניין בגרוש.
עיתון יש ראיה לכאן או לכאן?
די תתקדמו, שיכתבו מה שרוצים.. איזה עולם מבולבל.
יש לנו את ספרי מרן זיע"א ויבלחט"א שליט"א משם נלמד ונביא ראיות.

שיתכנסו חברי המועצת יחד איתו ויחליטו, למה כל הציהור צריך לסבול, איפה העסקנים שמחפשים רק אקשן ומחלוקת ולא שלום?!?!

נכון

אני לא יודע בני כמה אתם ומי אתם.
אתה לא מכיר אותי (גדלתי וחונכתי על ברכי מרן זיע"א) ואינך יודע כמה אני מצטער על כבוד התורה וחילול השם הגדול והנורא שנעשה.
אם לא כבודו של מרן כבודו של מי??
גם אריה דרעי הוא אדם (חוץ מהר"ת) בעל משפחה וכו' כמו כל יהודי וכששופכים דם של יהודי בטענה של כבוד התורה.. מה שנעשה זה בדיוק הפוך, כי זה לא כפי דיני התורה.

לדידי, הנקודה היא לא אריה דרעי כלל (למרות ההערכה והכבוד שלי אליו) וזה מה שאני רוצה שתבינו..
מה אתם מחפשים נקמנות, נראה לו מה זה..?

הענין הוא כבוד השם הגדול והנורא שמתחלל ומתבזה בכותרות העיתונים, האתרים, הערוצים, הרחובות, ובפשקווילים. וזה ע"י ריבוי האש והלהבה ע"י כלים ורעיונות שונים ומשונים תחת זו שעלינו (ובעיקר עליכם מקורבי מרן - אין לי איך להגיע למקורבי אד"ם) לרדוף אחר השלום בכל העוז, יותר ולפחות לא פחות מהרדיפה אחר ליבוי המחלוקת.

אבא! תגאל את בניך.. רוצים לקדש את שמך ואת כבוד תורתך, ולא יודעים כיצד, ומה היא הדרך הנכונה.. ראה כמה הם מבולבלים ושוטטים אנה ואנה.
והוא רחום יכפר!
לא מרגיש צורך להוסיף מילה, תגובתי כתגובתך...

במחילה מהציבור הקדוש.
יש לי שאלה קטנה:
אם מרן הראש"ל שליט"א היה גם תומך בחוק האם הוא היה יכול לומר את זה בפומבי?
לעניות דעתי בגלל מעמדו בציבור הכללי דוקא הוא לא יכול לתמוך פומבית ורק ראשי הישיבות יכולים לתמוך.
אסביר את כוונתי בפירוט:
אלו שתומכים בחוק מתכוונים מצד אחד לומר לחילונים הנה אנחנו מסכימים ליעדים, ומצד שני להורות בתוך הציבור החרדי שאסור לאף אחד ללכת לצבא.
האם הציבור יבין את המסר הכפול????
אצל האשכנזים זה לא בעיה כולם שם עובדים עם קריצות....
גם בציבור בני תורה שלנו כולם מבינים שגם ראשי הישיבות שתומכים לא מתכוונים לשלוח חצי מהציבור לצהל.... והתלמידים שלהם לא ילכו לצבא גם אם שס תתמוך בחוק.

אבל מה עם עמך בית ישראל???
הם לא מבינים את זה !!!
אם מרן הראש"ל יתמוך בפרהסיא בחוק, הם יגידו לבן שלהם למה אתה הולך לישיבה, אפילו הבן של הרב עובדיה תומך בגיוס אחרי השבעה באוקטובר.

אני באמת לא יודע כלום מה דעת כל רב, ובוודאי שאין לי מושג האם כל מכתב והקלטה נכונים ומעודכנים, באמת שאני לא יודע.
אני רק מעיר שאין שום ספק שגם אם מרן שולח את בנו לוועדת ראשי הישיבות וגם אם יש מי שחושב שהוא באמת סומך עליהם, עדיין הוא יצהיר מעל כל במה שאסור גם לבחור בטלן ללכת לצבא.
והוא חייב להתנגד לחוק בכל הכח.

נקודה למחשבה!!

נערך לאחרונה:
נקודה למחשבה!!
חשוב להדגיש שזה הנקודה והמחשבה שלך
מה באמת הסיבה שהרב מתנגד לחוק הרב אמר בקולו כמה וכמה פעמים שזה יפגע בעיקר בציבור הספרדי ולא מתנגד רק בגלל העמך
ולדעתי זה עוד חלק נכבד בהנדוס תודעה שמרן רב של ''עמך'' אבל שאר הרבנים שבעד הם ראשי ישיבות ....

חשוב להדגיש שזה הנקודה והמחשבה שלך
מה באמת הסיבה שהרב מתנגד לחוק הרב אמר בקולו כמה וכמה פעמים שזה יפגע בעיקר בציבור הספרדי ולא מתנגד רק בגלל העמך
ולדעתי זה עוד חלק נכבד בהנדוס תודעה שמרן רב של ''עמך'' אבל שאר הרבנים שבעד הם ראשי ישיבות ....
אני באמת לא יודע כלום מה דעת כל רב, ובוודאי שאין לי מושג האם כל מכתב והקלטה נכונים ומעודכנים, באמת שאני לא יודע.
חלילה לא התכוונתי לומר שמרן הוא הרב רק של העמך, כוונתי לומר שבציבור הכללי מכירים את מרן בלבד, שאר חברי המועצת כמעט לא מוכרים, ואם הם יתמכו בחוק זה לא יביא אותם לומר לבן שלהם אפילו הרב שלך תומך...
כבר כתבתי שאין לי מושג מה דעתו האמתית, לאור כל השמועות והמכתבים וכו'.
רק העליתי נקודה שחשבתי עליה איך זה נראה מבחוץ...

במחילה מהציבור הקדוש.
יש לי שאלה קטנה:
אם מרן הראש"ל שליט"א היה גם תומך בחוק האם הוא היה יכול לומר את זה בפומבי?
לעניות דעתי בגלל מעמדו בציבור הכללי דוקא הוא לא יכול לתמוך פומבית ורק ראשי הישיבות יכולים לתמוך.
אסביר את כוונתי בפירוט:
אלו שתומכים בחוק מתכוונים מצד אחד לומר לחילונים הנה אנחנו מסכימים ליעדים, ומצד שני להורות בתוך הציבור החרדי שאסור לאף אחד ללכת לצבא.
האם הציבור יבין את המסר הכפול????
אצל האשכנזים זה לא בעיה כולם שם עובדים עם קריצות....
גם בציבור בני תורה שלנו כולם מבינים שגם ראשי הישיבות שתומכים לא מתכוונים לשלוח חצי מהציבור לצהל.... והתלמידים שלהם לא ילכו לצבא גם אם שס תתמוך בחוק.

אבל מה עם עמך בית ישראל???
הם לא מבינים את זה !!!
אם מרן הראש"ל יתמוך בפרהסיא בחוק, הם יגידו לבן שלהם למה אתה הולך לישיבה, אפילו הבן של הרב עובדיה תומך בגיוס אחרי השבעה באוקטובר.

אני רק מעיר שאין שום ספק שגם אם מרן שולח את בנו לוועדת ראשי הישיבות וגם אם יש מי שחושב שהוא באמת סומך עליהם, עדיין הוא יצהיר מעל כל במה שאסור גם לבחור בטלן ללכת לצבא.
והוא חייב להתנגד לחוק בכל הכח.

נקודה למחשבה!!
קודם כל ברוכים הבאים!

לגופו של עניין כבודו כותב דברים יפים ונחמדים, אך לצערינו שמענו באוזנינו מפה קודשו של רבינו הגדול מרן שליט"א דברים אחרים.

שיתכנסו חברי המועצת יחד איתו ויחליטו, למה כל הציהור צריך לסבול, איפה העסקנים שמחפשים רק אקשן ומחלוקת ולא שלום?!?!
כמה הרב מאיה זועק על כך לכנס את המועצת ומשום מה העסקנים החצופים מונעים את זה מהסיבות הידועות.

בנושא כה חשוב ודרמטי העתיד לקבוע את גורל עולם התורה בכלל וגורל הציבור הספרדי בפרט האם לא ראוי שתתכנס המועצת בחדר סגור ויכריעו בעצמם??

אמש אמר י''ח בזירת החדשות ''שכל החלטות של הגיוס זה רק הרב סלים מחליט ולא שום רב אחר כי הרב סלים מבין בעולם התורה ובצורה ברורה הוא אמר אחרי שהרב לנדא החליט שצריך לתמוך בחוק הרב סלים מישר קו איתו עוד הוסיף ואמר שהרב סלים מדבר עם הרב לנדא כל שעה עגולה והוסיף ואמר שם שהפריע לגר''א סלים שבחוק כתוב שאי אפשר לעשות רישיון נהיגה ....וכו' ''
הוא (י''ח)האמת לא ראיה אבל שהתקשורת לפתע הפכה את העור שלה החיבוקים והתחנפויות זה אומר דרשני ....

חזור
חלק עליון