• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

חדשות ועדכונים חוק הגיוס וכיוצ"ב

עוד לא הבנתן שתם עידן מרן הגר"ע יוסף זצ"ל שהיו מגיעים אלי ישי ואטיאס כל בוקר לקבל ממנו הוראות, כל דור ודרך ההנהגה שלו
לא תם עידן מרן, אלא תם עידן המכלופים והמרביצי!!!!!
ותם העידן שתמכרו לוקשים לציבור הספרדי והוא ישתוק!!!

למנהלים היקרים לתשומת ליבכם, הסתננו כמה ניקים חדשים יחצ"נים של .....
1763636818540.png

רק צריך להודות שמה שקורה אצלנו, זה הרבה פחות ממה שקורה בפלג ובפונביז'
זה המדד? זה אמור להרגיע?
שלא נדע מה הולך שם..
כמה הרב מאיה זועק על כך לכנס את המועצת ומשום מה העסקנים החצופים מונעים את זה מהסיבות הידועות.

בנושא כה חשוב ודרמטי העתיד לקבוע את גורל עולם התורה בכלל וגורל הציבור הספרדי בפרט האם לא ראוי שתתכנס המועצת בחדר סגור ויכריעו בעצמם??
לא מובן לי.
מרן הראש"ל חבר/נשיא המועצת לא? הוא לא אמור או דורש להתעדכן?
מסננים אותו? דבר כזה לא היה עובר בשתיקה.. כל הציבור והתקשורת רואה ויודעת מי מתכנס מתי והיכן..
חברי המועצת לא התכנסו עדיין?
דבר תימה הוא!
מעמין שמיד עם ההוראה שיצאה מבית המדרש הליטאי הם התכנסו, נראה שהם חיכו שהליטאים יכריעו והם יהיו כיהודה ועוד לקרא..

אמש אמר י''ח בזירת החדשות
מי זה?

מה אמר לכם שלא היתה התייעצות, הרי כל חברי המועצת סמכו ידם על הגר"ש בצלאל וועדת ראשי הישיבות וההחלטה נפלה שם, מה הבעיה לא מבין?
עוד לא הבנתן שתם עידן מרן הגר"ע יוסף זצ"ל שהיו מגיעים אלי ישי ואטיאס כל בוקר לקבל ממנו הוראות, כל דור ודרך ההנהגה שלו
מרן רבינו שליט"א אמר לי מפורש שלא התייעצו איתו, והוא מתנגד לחוק בכל תוקף!

מה אמר לכם שלא היתה התייעצות, הרי כל חברי המועצת סמכו ידם על הגר"ש בצלאל וועדת ראשי הישיבות וההחלטה נפלה שם, מה הבעיה לא מבין?
של נעליך חצוף מחוצף!

נערך לאחרונה:
הרב ישיבישער של מרן אני לא מצליח להבין מה עומד מאחרי זה - https://hagizra.news/#26518
נגד אלימות אני אולי עוד מבין (אחרי מי ששומע דברים במקומות מסויימים וד"ל!)
אבל להזכיר את אריה ולהצדיק שהכל נעשה בתיאום עם החכמים???? אתמהה!!!

אולי נכשלנו בהסברה לציבור בני התורה אבל לא נראה לי שזה דעתו של הרב זמיר

אולי כבודו צריך להכנס יותר בעובי הקורה

אשמח לעדכון אולי אפי' בפרטי!!!

מקווה לקצר במקום שאמרו לא להאריך (כ"ש כאשר האריכו אחרים).

בוודאי שאין לי את הזמן והכח לקרא דברים משני הצדדיים שכתבו בעד ונגד אריה וחביריו.
מהצד שנגד אני מבין ויודע את הכעס שלהם עליו. מהצד שבעד - אני מבין שאתם תמימים ולא יודעים כלום, אולי מפחדים שיקחו לכם את הקמפים מהישיבות או שאר מרעין בישים שיותר הרסו מאשר סייעו לעולם התורה!!!

ועכשיו אשתדל לעשות סדר בהכל - מתוך הבית של הרב ובכלל!!!

אריה דרעי עשה המון לעולם התורה, על זה אין ספק.
אריה דרעי איים לפתוח מפלגה נגד מרן זיע"א עוד בחייו אם מרן לא יוציא את אלי ישי (אין לי משהוא לא נגדו ולא בעדו) ויכניס אותו להיות יו"ר, וגם על זה אין חולק.

כמו כל דבר אחרי הרבה זמן אנשים מתבלבלים, נקודה!
היום כמעט אין לו דעת תורה, כשהוא צריך משהוא מרבנים כמו מכתבים אמירות ברורות לצאת ולהצביע ולהשפיע בוודאי, אבל על הדבר שהכי חשוב למרן כמו שאמר זאת בכמה פעמים שזה הכי כואב לו גזירת הגיוס ופתאום יש דחף כזה גדול להסכים על 50 אחוזים!!! מרוב ישיבה בקבינט נאבדה לו היידישקייט ללא ספק, אין לו שום מעצור הוא כ"כ מחבק את ביבי.

כל האמור לעיל הוא מקצת שבחו שלא בפניו על אריה.

ועכשיו למרן לשיט"א - קודם כל דעתו נשמעת בבירור בכמה מקומות והזדמנויות בעיקר ברבים וכ"ש בפרטי שהוא נגד הגיוס בצורה נחרצת.

תראו עד כמה הדור ואפי' בני הישיבות מבולבלים מרוב הפעילות והלחץ הגובר להעביר את החוק עד שאים יודעים מהי דעת התורה - אני כאחד שמקורב גם לראש הישיבה חכם משה צדקה הייתי בביתו השבוע ושאלו אותי כמה תלמידים הקרובים של הרב האם הרב יצחק באמת נגד הגיוס או שמא דעתו להסכים על 50 אחוז? אני הייתי בהלם בכלל מהשאלה, הרי הרב נלחם כ"כ ובדיוק כמה שעות קודם לכן הייתי בבית של מרן שליט"א והרב יצא שוב חוצץ נגד היעדים והמכסות. דבר שכ"כ ברור לך, פתאום בציבור זה נשמע ספק.

והסיבה לכך היא שגורמים למרן שליט"א בכח לדעתי כמעט בעוון פלילי, לכתוב מכתבים ללא רצונו. איך הם גורמים לזה? יואב בן צור מגיע ליזדים, לאחר השיעור יש לחץ, והופ הרב יצחק חייב להוציא מכתב נגד האלימות, והנה בידם מכתב ממרן שליט"א לכאורה כמובן שהוא תומך בחוק הגיוס!!!

עכשיו אם דעתו של מרן שליט"א להסכים בחוק ל 50 אחוזים הרי גם הרב הלל הירש והרב לנדו הסכימו לזה ואמרו להתקדם אלאה לשאר הסעיפים, למה הרב לא יוציא מכתב ברור אחת ולתמיד. ויותר מזה למה המכתב שנשלח לאריה דרעי על השמועה שהרב הוציא ספר תורה וקילל אותו הכותב והחותם הוא הרב יצחק דניאל ראש הלשכה של מרן ולא מרן בעצמו? יש פה אמירה ברורה של מרן שליט"א אני נגד כל זה וגם אם מחייבים אותי להוציא מכתב אני יעשה בחכמה מאין כמותה למען יראה הציבור מבין השורות שהרב לא מסכים ולהיפך אפי' לא מוכן להויצא מכתב בשמו ישירות לאריה.

שמעתי ממרן אמירה קשה יותר - אבל כמובן שאיני רוצה אפי' לרמוז אותה כאן. רק תדעו שהרב כמעט לא ישן בלילות מהלחץ והצער שרודפים אותו אריה וחביריו ע"מ שיסכים לחוק!!!

על השאלה למה מרן שליט"א לא יוצא חוצץ נגד אריה בבירור פעם אחת ולתמיד:
ובכן הרב כמנהיג ל כל עולם התורה ושל כלל ישראל צריך לדאוג לכלל ולפרט, אם מרן יצא חוצץ הרי שכל המפעלים והמוסדות שמרן הקים יכנסו לבעיה אם ילכו עם הרב אין להם תקציבים, הרי אריה יסגור להם הכל, ואם ילכו עם אריה זה נגד דעת תורה. ויותר מזה מרן שליט"א יודע שאם הוא פותח מפלגה הוא יכול להביא משהוא חדש לעולם התורה (ואני אומר לכם לא שולל שהרב צדקה יתמוך בזה בידיים לצאת ולהצביע למפלגה כזו!!!) ויהיה לה הצלחה, אבל זה מבלבל את הציבור זה גורם למח' והרב לא רוצה, לכן הרב גם נכנס למועצת על אף שלרום גדלותו בתורה ותוספת לזה שהוא בנו של מרן שמרן סמך את ידיו עליו בכ"ז לא הכתירו את מרן לנשיא המועצת שזה לבדו בושה וחרפה, בכ"ז הרב נכנס ע"מ להלחם מבפנים, כי אם הרב לא היה נכנס לא היו מחשיבים את דעתו ומזמן ש"ס הייתה חוזרת לממשלה עם אישור של כל מועצת חכמי התורה כי אריה כבר הוציא הרי מכתבים מכל חברי המועצת שאין כמו אריה ושאריה הוא שלוחא דרבנן (במליצה גם מרן שליט"א שלח את אריה אבל למקומות אחרים.... למבינים בלבד!!! אולי נזכה לחזות בזה בימינו)

לסיכום:
1) דעתו של מרן ברורה נגד אפי' אחוז 1 בגיוס.
2) כל המכתבים אחרי כל האילוצים יוצאים בצורה חכמה ובלי להתייחס לאישיות עצמה.
3) הרב מדבר נגד הגיוס מעל כל במה, ומי שמבולבל יכול לראות איזה כבוד רוכשים לו כל גדו"י האשכנזים על עמידתו האיתנה נגד הגיוס.
4) אריה לא רק שהוא לא שליחא דרבנן אלא הוא שולח לחכמים ומנסה להכתיב להם מה לעשות.
5) מי שלא מצליח להבין כל מה שכתבתי כנראה שהוא מהקבוצה התמימה והמבולבלת ובמקום לשמוע דעת תורה הם מקשיבים לחכי"ם ברדיו שמנסים לגונן על אריה.....

ועוד חזון למועד
מקווה שלא יהיו כאן תגובות שאני אצטרך להגיב - אומר זאת מראש רק אם תהיה כאן תגובה ממש לא לעניין על מה שכתבתי אגיב, אם זה יהיה משהוא רגיל לא אענה אז תקיימו בעצמם כשם שצריך לומר וכו' כך צריך שלא לומר וכו'

שבת שלום

נערך לאחרונה על ידי מנחה:
כל חברי המועצת, כי כתוב למטה מועצת חכמי התורה,
כנראה העבירו לכל החברים והם את אישרו את הנוסח:
אה, איזו תמימות, ר' יצחק - לא מתאים לך בכלל!!!

עיין מה כתבתי למשתוקק
(אם אישרו לי את זה חברי ההנהלה כאן)
לא רק שמרן לא ראה, לדעתי גם שאר החכמים לא ראו

לא סמכו ולא נעלים
תאזין ותבין
083-020-620

חזור
חלק עליון