חדשות ועדכונים חוק הגיוס וכיוצ"ב

עמליה דואק: משבר התקציב והגיוס: בשעה זו - פגישה בין ראש הממשלה לשר האוצר על תקציב המדינה וחוק ההסדרים. נבחנת אפשרות לפצל עוד חוקים מחוק ההסדרים, במקביל לשיחות שנמשכות מול נציגי המפלגות החרדיות.
ביאורי מילים:
בחוק התקציב יש רפורמות שבלעדיהם התקציב לא יעמוד ביעדים שלו.
אבל אפשר להעביר את החוק בלעדיהם ולמנוע את פיזור הכנסת
ואחרי פסח...... והמלחמה......
יעבירו את הגיוס ואחר כך את הרפורמות.....
אשרי המאמין....

מסתמן הישג לנתניהו: דגל התורה צפויה לתמוך בהעברת תקציב המדינה עוד לפני קידום חוק הגיוס. גם ש"ס צפויה לתמוך בתקציב (פריינד)

ברוך ה' שזכינו שהחוק הארור הזה יקבר בקבורת חמור.

פנחס בן זיו | נפל דבר בישראל! תעזרו לי להבין, נתניהו וסמוטריץ' הודיעו הערב חגיגית שמה? שבגלל המלחמה באיראן - כ-70,000 צעירים חרדים ייחשבו לעבריינים? שבגלל שיקולי פוליטיקה של הציונות הדתית - בני הישיבות ימשיכו לחיות תחת איום מעצר, בצל איסור יציאה מהארץ? וכל זאת למה? כי זה 'שנוי במחלוקת'?
אם יש ערב שהיהדות החרדית צריכה להפסיק לשתוק ולקבל בהכנעה כל תכתיב פוליטי - זה ממש הערב.
אין שום הצדקה לא להעביר מיידית חקיקת בזק של חוק הגיוס או מתווה שישהה זמנית את כל סוגיית צווי הגיוס והמעצרים עד תום המלחמה.
למה אנחנו עדיין פראיירים?
נמתין בדריכות לשמוע את דבר מרנן מנהיגי הדור בתגובה להחלטה השרירותית.

נמתין בדריכות לשמוע את דבר מרנן מנהיגי הדור בתגובה להחלטה השרירותית.
מרן מנהיג הדור שליט"א כבר הודיע מזמן רב שיש לפרק את 'הממשלה' הארורה הזאת, אתה כנראה מתכוין שנמתין לשמוע את מרן נשיא מועצת חכמי התורה בפועל היו"ר ירום הודו... עצוב.

אבי מוסקוב: חוק הגיוס ירד מסדר היום בתיאום מלא עם המפלגות החרדיות, אך שם עדיין שוררת אופטימיות מסוימת שניתן יהיה לקדמו בהמשך. לדבריהם, נתניהו יצליח לשכנע את סמוטריץ׳ לא לבלום את החוק: ״אם ביבי הביא את טראמפ לאירוע באיראן - הוא יביא גם את סמוטריץ׳ לגיוס״, אומר בכיר חרדי במפלגות החרדיות טוענים כי גם לאחר אישור התקציב יישארו בידיהם שני מנופי לחץ על נתניהו - חוק לפיזור הכנסת והאפשרות ללכת אחרי הבחירות עם השמאל. ״נתניהו צריך לחשוש מזה מאוד. אנחנו בהחלט יכולים ללכת עם השמאל – זה לא צחוק״, אומרים ביהדוה״ת
מיכאל שמש: צעד של מחאה: נציגי דגל התורה בועדת הכספים הצביעו כעת נגד בקשת הקואליציה לפצל את נושא מס רכוש מחוק ההסדרים ובעד להסיר את זה מסדר היום, וזאת בעקבות ההתבטאויות אמש של בכירים בקואליציה נגד חוק הגיוס

רק עכשיו אני רואה ואני מזועזע!
באגב היום שמעתי איזה ח"כ מהמלפגה שהייתה פעם של מרן רבינו הגדול.
והוא זועק בכנסת על היהדות והוא משווה בין לומדי התורה לחיילים....
ולא הבנתי מה קרה לו שפתאום הוא מדבר וכמובן צועק...
לאחר מכן אני רואה כאן שחוק הגיוס נקבר קבורת חמור בעז"ה

רק עכשיו אני רואה ואני מזועזע!
באגב היום שמעתי איזה ח"כ מהמלפגה שהייתה פעם של מרן רבינו הגדול.
והוא זועק בכנסת על היהדות והוא משווה בין לומדי התורה לחיילים....
אין מה להשוות כלל וכלל לאלף אלפי הבדלות ....

אם אומר כך למה לא עושה?
כי הרבנים לא מסכימים?
איך תדעו אם אין סיכוי לחוק.
אם שס תחזור למשרדים, סימן שהם הבינו שאין להם מה להפסיד.
כל זמן שהם לא חוזרים הם חושבים שעדיין יש סיכוי להעביר את החוק.

"הפצצה על חמינאי פגעה גם בחוק הגיוס" | יעקב ריבלין במהדורה המרכזית בקול חי: "ברגע שנחתה הפצצה הראשונה על חמינאי, היא נפלה גם על חוק הגיוס. להצביע נגד התקציב היה משאיר אותנו קרחים מכאן ומכאן - גם בלי תקציב וגם בלי גיוס. בתוך התקציב הנוכחי יש הרבה הטבות וצרכים קיומיים. אנחנו חלק מהמדינה הזו ולא נפקיר את הצרכים שלנו"

רה"מ נתניהו הערב במסיבת העיתונים על חוק הגיוס: "לא וויתרנו על חוק הגיוס. שמנו בצד את כל יוזמות החקיקה שלנו. אני מקווה שנוכל להשלים את ימיה של הממשלה ושנצליח להעביר את חוק הגיוס שהוא חוק אחראי מאוד"

מיכאל שמש: יו״ר ועד הישיבות לשר הביטחון ישראל כץ: מבקש להפעיל שיקול דעת ומתווה מותאם להפעלת ישיבות ״תורה מגנא ומצלא״.

השימוש במדיה בכפוף לסעיף 27א לחוק זכויות יוצרים ופרטים נוספים.
מיכאל שמש: יו״ר ועד הישיבות לשר הביטחון ישראל כץ: מבקש להפעיל שיקול דעת ומתווה מותאם להפעלת ישיבות ״תורה מגנא ומצלא״.

הודעות אחרונות

חזור
חלק עליון