תימני אמיתי
New member

מרן הראש"ל הגר"י יוסף הגיע כעת לכותל למעמד הסליחותאונליין אמס
מרן הראש"ל הגר"י יוסף הגיע כעת לכותל למעמד הסליחות האחרונות. צילום: מתן שמריהו
www.emess.co.il
ערב יום הכיפורים: אחדות בסליחות המרכזיות כעת בכותל המערבי. הראש"ל הגר"ד יוסף יחד עם אחיו הראש"ל הגר"י יוסף.
הצג קובץ מצורף 37785הצג קובץ מצורף 37786
כל מושתלי איברים לא צמים ביום כיפור. גם אם זה היה לב אמיתי.מבזקים חמים
החידוש של יום כיפור תשפ"ו: מושתל לב מלאכותי אסור בצום
בדיון רפואי תורני שנערך במעונו של הראשון לציון נשיא מועצת חכמי התורה הגאון רבי יצחק יוסף עם היועץ הרפואי הרב יעקב שקול עלה נושא מושתל לב מלאכותי בצום הכיפורים. הפסק המ
colbass.com
![]()
הראש"ל הגר"י יוסף צילום: באדיבות המצלם
כבכל שנה, עם התקדמות הטכנלוגיה והמדע הרפואי, עולים שאלות ותהיות הלכתיות רפואיות חדשות, ובתי הרבנים והמו"צים מלאו עבודה, כשלא תמיד הנתונים תחת ידיהם. בדיון רפואי תורני שנערך במעונו של הראשון לציון נשיא מועצת חכמי התורה הגאון רבי יצחק יוסף עלה נושא מושתל לב מלאכותי בצום הכיפורים.
את השאלה הנוקבת העלה יו"ר ארגון אשכולות, יועצם הרפואי של גדולי ישראל הרב יעקב שקול, ששקד בחודשים האחרונים ואף העלה לספר מסודר את מכלול המחלות הקיימות, עם דרכי הפעולה, על מנת להעניק לרבנים את מלוא הידע הרלוונטי בנושא, עת נשאלים על ידי חולים בעניין צום יום הכיפורים.
הרב שקול הציג בפני הראש"ל את צדדי הספק, בעוד שחלק מהרופאים סבורים כי מושתל שהלב נקלט בגופו הוא לעתים בריא יותר מאדם רגיל, ולעומת זאת יש לחשוש תמיד כי הלב שהוא לא המקורי יפסיק – כפי שקורה לעיתים נדירות – את תפקודו.
הראש"ל הצדיק את דעת הרופאים שיש לחשוש ואמר: "תגיד לפציינטים שלך ששתלו להם לב מלאכותי, כל מי ששומע לדעת תורה שלא לצום ואין לחשוש כלל". עוד הוסיף ואמר כי דיני הרפואה ביום כיפורים אינם רבים ולכן יש לשאול דעת תורה בכל שאלה, ועדיף לשאול עוד לפני יום הכיפורים.
וענוה גדולה מכולם.
מה הישבה כבר לא ברחוב הרקמה עברה מקום ?
נכוןמה הישבה כבר לא ברחוב הרקמה עברה מקום ?
בשעון חורף השיעור מתחיל ב 20:30הצג קובץ מצורף 37832
שימו לב: שינוי בשעת השיעור הגדול בתבל של מנהיג הדור מרן הגר"י יוסף שליט"א במוצאי שבת
הרב המקדים בשעה 20:30
מנהיג הדור מרן שליט"א בשעה 21:00
שידור חי וחוזר באתר המרכז למורשת מרן: https://did.li/j4ZlC
ובקו: 079-9165000
וכי לחינם פרסמנו?בשעון חורף השיעור מתחיל ב 20:30
עכשיו עדיין לא שעון חורף ולכן השיעור מתחיל ב 21:30 הרב המקדים
וב - 22:00 מרן הראש"ל שליט"א
אם אני טועה אשמח שתכתבו
אבל ככה אני זוכר כל השנים
וגם כך הודיע שמאי אחרי השיעור
בשעון חורף השיעור מתחיל ב 20:30
עכשיו עדיין לא שעון חורף ולכן השיעור מתחיל ב 21:30 הרב המקדים
וב - 22:00 מרן הראש"ל שליט"א
אם אני טועה אשמח שתכתבו
אבל ככה אני זוכר כל השנים
וגם כך הודיע שמאי אחרי השיעור
כדאי לכתוב ברור למען הסר ספק:וכי לחינם פרסמנו?
אכןכדאי לכתוב ברור למען הסר ספק:
שהשינויים הינם כבר החל מהשבוע כולל בלווין וברדיו
בטוח?
מאז עברו הרבה מים בנהרבטוח?
אני שמעתי ששמאי אמר 21:30, לא?