לא...סוג של כנס של ברכות לרב הנבחר הגאון רבי ירון אשכנזי שליט"א
הנבחר למה?סוג של כנס של ברכות לרב הנבחר הגאון רבי ירון אשכנזי שליט"א
הנבחר למה?
כן....לא...
לא...
??????כן....
אני חושב שכל מילה שנכתבה עליו במודעה כאן נכונה! כך לכל הפחות אני יכול להעיד ממה שהכרתיהו במשך שנים ארוכות וזכיתי לאכול על שולחנו וללוותו בכל מיני שליחויות וענייניםמי זה?
אם זכרוני לא מטעני האם אכן הוא מספר שו"ת "תפארת יעקב" ח"א שהו"ל ע"י ח"ר יוסף מויאל מנקיי הדעת דירושלם תובב"א מרחוב אלקנהאני חושב שכל מילה שנכתבה עליו במודעה כאן נכונה! כך לכל הפחות אני יכול להעיד ממה שהכרתיהו במשך שנים ארוכות וזכיתי לאכול על שולחנו וללוותו בכל מיני שליחויות ועניינים
ואצרף כאן קטע קטן עליו שקשור גם לגר"י מוצפי שהיום היה יומא דהילולא דיליה, וקשור גם למרא דאתרא קדישא הדין
הצג קובץ מצורף 34137
וראה עוד אודותיו כאן
ברוך דיין האמת! הגאון רבי דוד בן יצחק זצ"ל
ברוך דיין האמת: משכונת גבעת שאול בירושלים מגיעה במוצאי שבת הידיעה המעציבה על פטירתו של הגאון רבי דוד בן יצחק זצ"ל מחשובי תלמידי החכמים בשכונה ומחבר ספרים רבים שהרביץ תורה ויראה והלך לעולמו בגיל 75. המנוח נולד בכ"ה שבט תש"ה לאביו רבי שלום בן יצחק ז"ל ולאמו מרת בת שבע. בבחרותו למד ר' דוד בישיבת...forum.moreshet-maran.com
אכן אין כב' טועה ב"ה, ולגבי כל המילין עתיקין זכה החכם ר' דוד לבנים חשובים וחתנים מן המנין בעלי בינה ודעת שידעו מה לעשות בהם.אם זכרוני לא מטעני האם אכן הוא מספר שו"ת "תפארת יעקב" ח"א שהו"ל ע"י ח"ר יוסף מויאל מנקיי הדעת דירושלם תובב"א מרחוב אלקנה
ואם יורשה לי לדעת? מה עם כל העתיקות של חכמי יהדות ספרד שהיה אצל חכם בן יצחק? ומה עלה בגורלם? ונלע"ד שלעת עתה הוא בגדר חבל על דאבדין תרתי משמע, ומ"מ זיע"א