• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

חדשות ועידכונים על מו"ר מרן הראשון לציון שליט"א

כשדובר באשכול אחר בנושא הזה, ננעל השרשור.
אולי כדאי שנעצור כאן!!!

אני לא חבר צוות, אבל חושב קדימה - סו"ס זה שרשור חשוב עם חדשות ועדכונים, חבל שינעל
מה הבעיה זה נכלל בחדשות ועדכונים על מרן הראש''ל שליט''א .?????.

גם אני אשמח להסבר מדוע מוטל צא"פ על נושא זה ? רבינו יצחק הוא עיניהם של ישראל שרוצים לדעת ולהתעדכן. וייש"כ להרב @ניסן נתיב שמעלה עדכונים.
אני סמוך ובטוח שיפרסמו ה-כ-ל לציבור, ואין על זה צא"פ!
רק כדאי לחכות עד שיתבארו כל הדברים וכעת לא לדון בנושא זה עוד (אין מה לחפור בזה כעת, זה לא שיש איזה משהוא שמסתירים מהציבור רק לחכות שדברים יהיו סופיים יש בזה המון לוגיסטיקה ומערך שלם איך כמה למה ואיפה זה הכל)

משה ויסברג: קהל רב השתתף אמש במעמד חנוכת בית הכנסת המפואר "אהל יעקב" שע"י קהילת היכל מרן רבנו יוסף קארו בבני ברק שבראשותו של המרא דאתרא וראש הכוללים הגאון רבי ניסים מלכה, במעמד השתתפו ראשי ישיבות ודיינים, ובראשם הראש"ל הגר"י יוסף, תרומת משפחת החסד של הנגיד יעקב ז'ק פיצוטו. את המעמד פתח מנכ"ל הקהילה רפי מלכה בפרק תהילים וקבלת עול מלכות שמים אשר הוקדש לרפואת הגאון רבי רפאל יהודה דרעי בן אסתר ולרפואת החיילים והפצועים והשבת כל החטופים במהרה (צילום: יעקב כהן)

GR-TkvKXIAE9vOz.jpg

אולי בפעם הראשונה בהיסטוריה, כל חברי מועצת הרבנות הראשית חתמו על מכתב מיוחד אותו כתב מרן הראש''ל הגר"י יוסף לכבוד חסידי חב״ד ליובאוויטש ברחבי הארץ והעולם לרגל ג' בתמוז (בשנת תשע"ד)

GR-1Xf0aMAYRI8x.jpg

מי שזוכה לשמוע ולראות את השיעור השבועי במשך החודשים האחרונים, יודע ומבין שמרן שליט"א לא רק תומך במהלך...​
אבל אני מבקש לא להרחיב בנושא, כי מנהלי הפורום ביקשו לא לעסוק בעניין הבחירות לרבנות הראשית כאן​

לפני כשבועיים באולמי 'בראשית' בירושלים, השתתפו המונים במעמד הכנסת ספר תורה לבית מדרשו של הראשון לציון רבי יצחק יוסף שליט״א
כמו כן, במעמד השיקו את האנציקלופדיה המיוחדת על חייו של מרן רבנו עובדיה יוסף זיע"א שנכתבה בהשקעה מיוחדת של ר' אבי בן ישראל הי"ו - יו"ר ארגון 'ושמרו'.
במעמד השתתפו גדולי ישראל, ובראשם רבנו הראשון לציון שליט"א בעל הילקוט יוסף, ובנו ממשיך דרכו של מרן רבנו עובדיה יוסף זיע"א.

הצג קובץ מצורף 19596
היכן ניתן להשיג את הספר אינצקלופדיה על מרן?

אולי בפעם הראשונה בהיסטוריה, כל חברי מועצת הרבנות הראשית חתמו על מכתב מיוחד אותו כתב מרן הראש''ל הגר"י יוסף לכבוד חסידי חב״ד ליובאוויטש ברחבי הארץ והעולם לרגל ג' בתמוז (בשנת תשע"ד)

הצג קובץ מצורף 22324
האם יש למאן דהו את 'תשובתו בענין הפלגה באניה מערב שבת'

(או שיודע עכ"פ היכן אפשר לראותה)

אשמח אם יעלה אותה (או יכתוב היכן אפשר לראותה)

ישר כח גדול מראש...

חברים אולי אנו נסחפים (ואני מדבר גם על עצמי) אי אפשר על כל עידכון על מרן שליט''א עמוד שלם של פרשניות והתכתבויות אם יש למישהו איזה דיון על כל חדש וכדו' אפשר לו לפתוח אשכול מיוחד בשביל זה כנלענ''ד

האם יש למאן דהו את 'תשובתו בענין הפלגה באניה מערב שבת'

(או שיודע עכ"פ היכן אפשר לראותה)

אשמח אם יעלה אותה (או יכתוב היכן אפשר לראותה)

ישר כח גדול מראש...
הדיון בדין זה נמצא בחזון עובדיה שבת א' עמ' קד
אבל לא מוזכר שם הרבי זצ"ל
ונראה לי שהכוונה לזה
1720476885827.png

מצורף קובץ של עיתון יתד נאמן המופץ בחו"ל - בכ 150,000 עותקים!!!
ראיון עם מרן הראש"ל שליט"א - ע"י צבי יעקובזון

מאחר והמאמר מתורגם מאנגלית לעברית, הסדר של הטורים הפוך צריך לראות מהיכן זה מתחיל ואיך נגמר

אבל שווה כל מילה - ראיון מיוחד!!! (גם חלק מהתמונות)
כפי שהובא בעבר פה.

חזור
חלק עליון