• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • "המרכז למורשת מרן" שמח לבשר לציבור היקר על פתיחת קבוצת הצ'אט "מורשת מרן אונליין" בה יובאו חדשות ועדכונים מעולם התורה, וכן תכנים תורניים מעניינים כולל קטעי וידאו, תמונות והנעשה בעולם הישיבות.

>> להתחברות לחצו עכשיו:

https://news.moreshet-maran.com/

לשליחת עדכונים לחצו כאן, או שלחו למייל: news@moreshet-maran.com

נ.ב. צ'אט זה מאושר בנטפרי.

חדשות ועידכונים על מו"ר מרן הראשון לציון שליט"א

לא אמר שבטלן יתגייס ח"ו
אמר אחד שכבר מלצר ודו"ק .
יש לך את הסרטון אולי?

אגב: מה התכוונת שכתבת ודו"ק. אחד שהוא מלצר מותר לו ללכת למקום 'שיעבירו אותו על דתו וייצא משם מחלל שבת בוודאות' - לשון הגר"מ מאיה השבוע? ומה שכתב מרן זיע"א וכל הגדולים שגם מי שאינו נמצא בסמגרת לימדוים לא יתגייס, שאני הכא שהוא מלצר?

על כרחך שכוונת מרן שליט"א לדברים אחרים, וצל"ה דברי קודשו

יש לך את הסרטון אולי?
יש לי, איני יודע איך להעלות
מה התכוונת שכתבת ודו"ק
שאני הכא שהוא מלצר?
יתכן, כל מקרה לגופו, וכבר אמרו רבותינו שאם באמת היה פרטנר בצד השני כן היו מתגייסים, עד אז אין על מה לדבר
ואגב, הרב מאיה כבר אמר וז"ל : "לשאלת המראיינת על חרדים שאינם לומדים תורה באופן מלא ועוסקים בעבודה, פרס מרן הרב מאיה את משנתו בסוגיה הנפיצה: "מי שלא לומד תורה, אדרבה, שיתגייס. כתוב על דוד המלך 'לְלַמֵּד בְּנֵי יְהוּדָה קָשֶׁת' – הוא גייס צבא מצוין." הוא הבהיר כי הבעיה היא בחוק שמטיל סנקציות גם על בני תורה: "הרמב"ם כותב שבן ישיבה אסור לו להתגייס, כמו שבט לוי. אנחנו מבקשים דבר אחד – לשמור על ההלכה שמי שלומד תורה לא יגויס." הוא קרא לצבא ליצור מסגרות מותאמות לחרדים שאינם לומדים: "תנו להם תנאים לשמור על יהדותם, שיהיו כשרים ויתרמו. אין סיבה שלא יתגייסו. הם יושבים על הברזלים, משתעממים – שילכו לצבא, ילמדו מקצוע, יהיו אפילו קרביים".
הובא כאן וכאן

יש לך את הסרטון אולי?
פורסם בהרבה מקומות
משום מה אני לא מצליח להעלות
אבל ברור שאין כוונת מרן הראש"ל שליט"א לבחור שנמצא בישיבה ומתבטל, אלא על בחור שלא נמצא במסגרת ישיבתית ומתבטל ברחובות.

ואגב, הרב מאיה כבר אמר וז"ל : "לשאלת המראיינת על חרדים שאינם לומדים תורה באופן מלא ועוסקים בעבודה
והשבוע אומר בקולו בצורה הכי ברורה שיש - תשמע אצל גרודקא בקול ברמה הובא בדרך המלך - שגם בחורים שאינם לומדים כלל - אבל הם 'דתיים' אסור להם ללכת לצבא וזו העברה על הדת, וגם לא לחשמונאים והמסלולים שיש 'לחרדים' כי א"א לסמוך עליהם, וצריכים בחורים אלה לברוח למדברות.

ואלו דברים פשוטים למאוד שכתב מרן זיע"א וכל גדולי הדור הקודם במכתב המפו'. וכך אמר מרן שליט"א כמ"פ, וכן לאחרונה שביבי שקרן שאפשר להיכנס דתי ולצאת דתי מהצבא, וכי מי שלא לומד בישיבה ומשיעמום עובד במלצרות בחתונות - הוא לא זכאי להישאר דתי? לכן אמרתי שצל"ה דבריו הק', ואין לתפוס כפשוטו שמי שהוא מלצר ולא לומד בישיבה ילך להתגייס..

זאת מלבד השפיכות דמים שקיימת שם, מי שיש לו חברים בצבא יודע שמסכנים חיי חיילים עד כדי מיתה כפשוטו כדי למעט במיתת אזרחים 'חפים מפשע'. והדברים ידועים.

קבצים מצורפים

• מרן הראשון לציון הרב יצחק יוסף לא פוטר מלצרים מללכת לצבא.zip
    927.3 KB · צפיות: 31
נכון. אבל עדיין ק' וכי מותר לבחור מלצר להיכנס לצבא שהרבה יוצאים משם בלא שבת, ובלא תורה ומצוות. וכמדומה שכבר אמר הרב באחד מהשיעורים שצריך לשמור יותר על הבחורים החלשים כי בנקל הם יכולים ליפול.

נכון. אבל עדיין ק' וכי מותר לבחור מלצר להיכנס לצבא שהרבה יוצאים משם בלא שבת, ובלא תורה ומצוות. וכמדומה שכבר אמר הרב באחד מהשיעורים שצריך לשמור יותר על הבחורים החלשים כי בנקל הם יכולים ליפול.
ברור לי כשמש בצהריים
שמרן שליט"א התכוון רק למתי שתהיה מסגרת מתאימה

חזור
חלק עליון