דרמטי: נחשפו הקלטות מרן מנהיג הדור רבי יצחק יוסף שליט"א וחברי מועצת החכמים: "אם מרן היה חי היה צועק על דרעי"
הערב נחשפו בערוץ 12 הקלטות חברי מועצת חכמי התורה של ש"ס, המתייחסים למשבר חוק הגיוס והתנהלות חברי סיעת ש"ס בממשלה מול ראה"מ נתניהו. מרן הראש"ל הגר"י יוסף התבטא בחריפות נגד דרעי ומרן הגר"מ מאיה התריע כי יפרוש מהמועצת.
מרן מנהיג הדור הראשון לציון הגאון רבי יצחק יוסף: "אם אבא שלי היה חי כל זה לא היה קורה. הוא היה דופק על השולחן ואומר לאריה דרעי בשום פנים ואופן לא תהיה ממשלה בישראל, יוצאים לבחירות. אתם רוצים ממשלה חדשה? אין. אבל אריה נתפס לו, זה הבעיה, אם היה אבא שלי חי, הוא היה צועק עליו".
אחד הדוברים אומר למרן כי "הרב מאיה טוען שאם נכנסים בחזרה לממשלה, הוא פורש מיד מהמועצת", על כך משיב מרן הגר"י: "הלוואי. גם אני איתו. בלאו הכי אני גם לא מאמין לביבי. ביבי לא יעביר את החוק, ממה שאני מבין. אחרי בחירות הוא יראה להם "אני לא נכנעתי לחרדים", הינה – חוק הגיוס לא עבר".
מרן קובע במילים נחרצות כיצד אמורה לנהוג תנועת ש"ס ברקע משבר הגיוס: "לדעתי, לפרוש ולא לעשות שום פשרה. שיהיו בחירות, ולא להיכנס לשום ממשלה. יהיה אגודה, דגל ואנחנו, אנחנו כוח, 17-16 מנדטים. שום ממשלה לא תוכל להקים בלי אנחנו, החרדים. ואז אין דבר כזה שמבזים תלמידי חכמים ובני ישיבות, משפילים את הבני ישיבות, חוק שאנחנו רוצים לעשות".
הגאון הרב שמואל בצלאל נגד חוק הגיוס:"אני היום לא יכול לבוא ולהגיד ״אל תעשו חוק", אבל למעשה אני מתפלל שלא יהיה חוק. זה חוק לא טוב. חוק לא טוב, יכול להיות שהיו צריכים להכריח אותם: בן תורה בלי סנקציות ובלי מוגבלות".
הגאון הרב משה מאיה על הצעדים הבאים של ש"ס: "אם הם ייכנסו (לממשלה), אני ישר פורש מהמועצת. הם לא יעשו את זה. אחד הדברים, אמרו לי עכשיו, שיהיו בחירות, אמרתי להם שילכו לבחירות, קואליציה לא תהיה".