• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

חדש: "ראשי ההרים" יצירתו המרשימה, העוצמתית וההיסטורית של הרב אביאל חיים חורי

שבת לפני שבת כלה התשפ"ה
קיבלתי הספר הנ"ל (ח"א)
ואני יכול להמליץ לכל אותם שלא גדלו על ברכי חכמי הספרדים
בעיקר חכמי עיה"ק ובפרט חכמי ישיבת "מדרש פורת יוסף" יכב"ץ
זה יכול להביא לו פתח לאוצרות חדשות להכיר מעט מערכם וגדלותם
נ.ב. עמוד 433 יש תמונה שלא הכרתי, ללא כיתוב מי החכם, והוא של מורנו מרן המורה, כמדוני שהוא בביהכ"נ "מטלון" יכב"ץ ברחוב מהרש"א אלפנדרי, והסכים עימי המו"ל יצ"ו

אם אפשר להעלות תוכן הענינים

בברכת התורה
כל הכתבות שעשה ויצר וערך והביא ועמל הסופר המוכשר הנ"ל מנתיבות יע"א
די בכל אתר ואתר תרתי משמע (וגם מש"כ בתור הזהב המצורף לעיתון הדרך שהו"ל ע"י תנועת ש"ס)
המה שם ערוכים בסגנונו המיוחדת והיחודית, עם תמונות, ורבים המה ג"כ מאוד נדירים, שרק הוא יודיע בתבונתו וחכמתו להביא,
נ.ב. רק לשים לב שמספר העמודים המופיע במפתחות הם לא כ"כ הדק היטב כי צריך להוסיף עליהם 6 מספרים

כן על כריכת הספר הם:
חכם יוסף משה עדס ואח"כ זה חכם שמעון בעדני (מדבר עם חכם אפרים זליכא הכהן אביו דחכם שלום) ואח"כ זה חכם עזרא שרם ואח"כ זה איש לא ידוע (כן אמר לי פה אל פה חכם דויד עטיה בהיותו מקבץ נדבות בשטיבל "זכרון משה" יכב"ץ בעיה"ק) ואח"כ זה חכם יהודה חיים צדקה

כאב לי שלא כתב על חכם בן ציון זיע"א. כאילו חסר תלמידים. או אולי יהיה ח"ב ?
הספר הולך לפי תאריך פטירתם
וא"כ הגרב"ץ נלב"ע בחודש תמוז ויצא לאור רק עד חודש כסליו ותו לא
וא"כ בכרך ד' או ג' יבוא על חכם בן ציון

מאחר ולמחבר אין גישה לפורומים, הראיתי לו הבוקר את אשר נכתב והסכים שאכתוב בשמו יישר כח לכל המברכים, ומכאן ואילך אני מעתיק מהמייל שלו.

מה ששאלו על הרב בן ציון אבא שאול, הוא יופיע בע"ה בכרכים הבאים כמו ששיערת.

לגבי תואר חכם אפרים, כך בנו מרן זצ"ל אמר לי לכתוב.

הספר נמצא כעת ברוב ככל ספרי אור החיים, חנויות פרטיות (גירסה, הישיבה, וינקל וכו'). יפה נוף יתחילו כנראה שבוע הבא. אפשר להשיג גם בבית הוריי שליט"א, רחוב הקבלן 37 הר נוף, קומה שניה.

עדיין לא שאלתיו על מרן הגאון היח"ס, אבל מהיכרותי אותו, לא ניחא ליה לתאר אנשים גדולים כמותו בתארים מוקטנים.
ככה אמר לי פעם אחרי שנפטר הרב בעדני ולא כתב עליו שהוא ראש כולל משכן חיים (או משהו כזה) ושאלתי אותו ואמר לי שהאיש הרבה יותר גדול מהתואר, לא רוצה להסיט את הדעת מהדמות הדגולה, לכן לא כתב את התואר שלו.

העתקת מייל מהרב המחבר:

א. כל כך הרבה כתרים יש על ראשו של מרן, ואין אנו יודעים מה לכתוב ומה להחסיר, וגדול מרבן שמו. אין תינוק ותינוקת מדן ועד באר שבע שלא ידעו ולא שמעו, וכלום סיימתינהו לשבחי רבך?!

ב. מסכים בהחלט כי ראוי הוא הגאון היח"ס לתואר מרן, ומעטים בדורנו כמותו, אם בכלל. יתוקן בע"ה.

ג. ימסור נא את ברכתי לכל המברכים והמאירים ומעירים, החוסר בחנויות הספרים ידוע לי, כנראה לא שיערו שיימכר כל כך מהר, ב"ה. לדבריהם החל מאתמול מילאו שוב את החנויות.

בימים אלה נכנס הספר גם לרשת חנויות יפה נוף.

הרוצים במרוכז, או כל הערה אחרת, יוכלו לשלוח אליי מייל 44aviel@gmail.com

חזור
חלק עליון