הרב יוסף חיים עדני Member 19 ספטמבר (9) 2025 #1 אדם חולה שיש בו סכנה, ולא רוצה לאכול ביום כיפור אלא אם כן הבריא יאכל איתו, האם מותר לבריא לאכול ביום כיפור ביחד עם החולה?
אדם חולה שיש בו סכנה, ולא רוצה לאכול ביום כיפור אלא אם כן הבריא יאכל איתו, האם מותר לבריא לאכול ביום כיפור ביחד עם החולה?
א אבי רביבו Well-known member 19 ספטמבר (9) 2025 #2 הרב יוסף חיים עדני אמר: אדם חולה שיש בו סכנה, ולא רוצה לאכול ביום כיפור אלא אם כן הבריא יאכל איתו, האם מותר לבריא לאכול ביום כיפור ביחד עם החולה? לחץ כדי להרחיב... יש שאלה דומה שדן הגרש"ז אויירבך (אינני זוכר היכן), אם אדם אומר שהוא יתאבד אם אני לא אחלל שבת, האם אני מחויב לחלל. ומסקנתו של"צ לחלל. ולכאורה ה"ה הכא.
הרב יוסף חיים עדני אמר: אדם חולה שיש בו סכנה, ולא רוצה לאכול ביום כיפור אלא אם כן הבריא יאכל איתו, האם מותר לבריא לאכול ביום כיפור ביחד עם החולה? לחץ כדי להרחיב... יש שאלה דומה שדן הגרש"ז אויירבך (אינני זוכר היכן), אם אדם אומר שהוא יתאבד אם אני לא אחלל שבת, האם אני מחויב לחלל. ומסקנתו של"צ לחלל. ולכאורה ה"ה הכא.
א אד יעלה Well-known member 19 ספטמבר (9) 2025 #3 אבי רביבו אמר: יש שאלה דומה שדן הגרש"ז אויירבך (אינני זוכר היכן), אם אדם אומר שהוא יתאבד אם אני לא אחלל שבת, האם אני מחויב לחלל. ומסקנתו של"צ לחלל. ולכאורה ה"ה הכא. לחץ כדי להרחיב... כמובן שצריך לפרט שאין הכוונה שהוא רוצה את החילול שבת שא''כ פשיטא שלא מקשיבים לו כיון שהוא מעביר על דת ויתאבד להנאתו אלא שהוא רוצה איזה פעולה שיש בה חילול שבת ופשוט
אבי רביבו אמר: יש שאלה דומה שדן הגרש"ז אויירבך (אינני זוכר היכן), אם אדם אומר שהוא יתאבד אם אני לא אחלל שבת, האם אני מחויב לחלל. ומסקנתו של"צ לחלל. ולכאורה ה"ה הכא. לחץ כדי להרחיב... כמובן שצריך לפרט שאין הכוונה שהוא רוצה את החילול שבת שא''כ פשיטא שלא מקשיבים לו כיון שהוא מעביר על דת ויתאבד להנאתו אלא שהוא רוצה איזה פעולה שיש בה חילול שבת ופשוט