• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • שימו לב: ניתן לשלוח (בקובץ וורד) יישובים ומערכות בתורת מרן רבינו עובדיה יוסף זלה"ה, לקובץ בית יוסף תשפ"ו. למייל: office@moreshet-maran.com עד לחג השבועות תשפ"ה. אין התחייבות לפרסם, והרשות נתונה לערוך את הדברים לפני הפרסום. ניתן גם לשלוח מכתבים והערות על הגליונות הקודמים.

חזרה בסיר לבישול איטי

מדוע מרן זיע"א מצריך לשים פתק היכר? הרי אם מדובר על לא מבושל, או מבושל ומצטמק וטוב לו כמו בחמין, אז הוא פוסק כחנניא, ואם כך שהייה כזו מותרת, ואמאי ומה יועיל פתק?
 
יש תשובה של הרב ללוש שליט"א שמסביר הכל ומשיב על כל אלה...
לא מצאתי כעת
כדאי לעשות חיפוש בפורום או לשאול את בנימין לוריא

ואגב בעבר נשאלתי אם אפשר לכסות את הכפתורים ע"י שיסובב את הסיר עם הכפתורים לכיוון הקיר, וכך לא יראה את הכפתורים, ולא יבוא להגביה או להנמיך בשבת.

ולכאורה יש מקום להתיר, כי הסברא בכך שמכסה את הכפתורים, הוא שיש היכר וראייה שעשה פעולה שלא יבוא להגביה את האש, וא"כ הכא נמי אף שלא כיסה ממש את הכפתורים, מ"מ עשה היכר ע"י שסיבב את הכפתורים לכיוון הקיר, וזה עצמו מהווה סימן והוכחה, וגם בכה"ג אין חשש שיבוא להגביר את האש.

אולם נראה שאף שהדברים מסתברים, מ"מ וההיתר בשימוש סיר זה הוא חידוש גדול, אין לך בו אלא משעת חידושו, וראוי להחמיר לכסות ממש את הכפתורים על מנת שיהיה 'היכר מוגדר', וזאת ע"י שיכסה את הכפתורים באמצעות דבק וכדומה, כן נלע"ד.
הנה דוגמא למה כ"כ חשוב שהציבור ישתף בע"ה פעולה בעניין ה'תגיות'.
הרב @בנימין לוריא תוכל לעזור לנו למצוא תשובה של הרב ללוש שליט"א בעניין.
 
חזור
חלק עליון