Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
הערה: This feature may not be available in some browsers.
מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
קריאתו של מרן הרב יצחק יוסף: "רבותיי, כולם תסייעו למורשת מרן, הם מחזיקים בדרכו האמיתית של מרן. הוא לא מקבל סיוע משום גורם, הכל מתרומות של האנשים. אתם לא יודעים כמה זה חשוב המרכז למורשת מרן. הוא מחדיר את ההלכה, את הדרך של מרן!"
האמת היא שזה יפה
וכידוע נחלקו שם רש''י והריטב''א האם צריך לבטל בפיו
שדעת ארש''י צריך לבטל בפיו אבל לפי הריטב''א אפשר אפילו במחשבה
וא''כ אפשר לפי הריטב''א אפילו במחשבה.
המקור הוא בזוה"ק פרשת אמור (קג ע"ב).וכן כתב השפתי כהן (פרשת אמור) וז"ל: השבעה צדיקים רמוזים שהם באים עם שאר הצדיקים ויושבים בסוכה, על כן צריך לשבת בה באימה ויראה בבושה וענוה, ולא ימשך אחר האכילה ושתיה שלא יבוא לידי דברי נבילה, ולא יכניס לתוכה עובדי גלולים שהסוכה היא צלא דמהימנותא ועובד גלולים לית ליה מהימנותא ואז בורחת הקדושה ושבעה הצדיקים מקללים קללות נמרצות, אם כשאינם נותנים להם חלקם שהוא חלק העניים מקללים אותם קללות שכתב הזוהר עיין שם, כל שכן אם בא כותי ובפרט שהוא עובד עבודת גלולים שהוא אל קנא, וכמה בני אדם חושבים שיושבים בצל סוכה והם חוץ ממנה. עכת"ד.
וכ"כ הכה"ח (סי' תרלט סק"ח). וכ"כ מרן הגר"ע יוסף בחזון עובדיה (סוכות עמ' קכב בהערה כב). וכ"כ בשו"ת רבבות אפרים ח"ז (סי' קעט). ובפסקי תשובות (סי' תרלט ס"ד) כתב לסגור את הגג שמעל הסוכה, כי אז אין הסוכה כשירה ואין חשש להכניס נכרי. ובהערה 22 כתב כן גם בשם הגרי"ש אלישיב. גם בספר מועדי הגר"ח ח"א (תשובה תקיד) כתב בשם הגר"ח קנייבסקי שאין ראוי להכניס גוי לסוכה.
ואמנם מדברי הביאה"ל סי' י"א ס"ו ד"ה מצמר גזול מבואר שהגוזל חוטי ציצית ותלאם ואח"כ קנאם יתכן שצריך שבעת העשייה יהיה שלו, והצד להכשיר הוא רק מצד למפרע, מ"מ לא דומה ששם שאול פסול, וכאן רק גזול פסול (ומבואר בריטב"א סוכה דף ט' ע"א ד"ה הא דאמרינן ובתוס' ב"ק ס"ז ע"א ד"ה אמר עולא שהגדר הוא מצד מהב"ע וא"כ זה פסול צדדי, וכן יש הטוענים שלנגזל זה כשר).