פִּתָרוֹן Y Y yeo4 18 יוני (6) 2023 ילקוט שמעוני תורה פרשת בהעלותך רמז תשלט מכל האדם אשר על פני האדמה ולא מאבות, רבי יוסי אומר אף מאבות ולא ממלאכי השרת
ילקוט שמעוני תורה פרשת בהעלותך רמז תשלט מכל האדם אשר על פני האדמה ולא מאבות, רבי יוסי אומר אף מאבות ולא ממלאכי השרת
N nati Well-known member 4 מאי (5) 2023 #3 ציון ש אמר: כתוב בתורה והאיש משה עניו מכל האדם מי יותר עניו ממשה? לחץ כדי להרחיב... אדם או מלאך וכדו'? הצביעו 0 הצביעו למטה
ציון ש אמר: כתוב בתורה והאיש משה עניו מכל האדם מי יותר עניו ממשה? לחץ כדי להרחיב... אדם או מלאך וכדו'?
יהודה מ. Well-known member 4 מאי (5) 2023 #4 nati אמר: אדם או מלאך וכדו'? לחץ כדי להרחיב... חייבים לעיין במפרשים ומדרשים. הרמבן כותב שאהרן היה יותר עניו ממשה. הצביעו 0 הצביעו למטה
nati אמר: אדם או מלאך וכדו'? לחץ כדי להרחיב... חייבים לעיין במפרשים ומדרשים. הרמבן כותב שאהרן היה יותר עניו ממשה.
N nati Well-known member 4 מאי (5) 2023 #5 יהודה מ. אמר: הרמבן כותב שאהרן היה יותר עניו ממשה. לחץ כדי להרחיב... איה מקומו הצביעו 0 הצביעו למטה
פותח הדיון פותח הדיון צ ציון ש Well-known member 4 מאי (5) 2023 #6 חבר'ה, את השאלות תשאירו לי אתם תתנו תשובות, לא ניחושים הצביעו 0 הצביעו למטה
יהודה מ. Well-known member 4 מאי (5) 2023 #7 nati אמר: איה מקומו לחץ כדי להרחיב... מחילה לא כותב מפורש אלא משמע. זה לגבי קרח ועדת שם פירש הרמבן שאהרן רצה לשתוק ורק מציוי משה ענה על זה פרשו שנלמד כי אהרן יותר עניו כי רצה לשתוק. הצביעו 0 הצביעו למטה
nati אמר: איה מקומו לחץ כדי להרחיב... מחילה לא כותב מפורש אלא משמע. זה לגבי קרח ועדת שם פירש הרמבן שאהרן רצה לשתוק ורק מציוי משה ענה על זה פרשו שנלמד כי אהרן יותר עניו כי רצה לשתוק.
יהודה מ. Well-known member 4 מאי (5) 2023 #8 ציון ש אמר: חבר'ה, את השאלות תשאירו לי אתם תתנו תשובות, לא ניחושים לחץ כדי להרחיב... כמה תשובות אתה רוצה. הצביעו 0 הצביעו למטה
ציון ש אמר: חבר'ה, את השאלות תשאירו לי אתם תתנו תשובות, לא ניחושים לחץ כדי להרחיב... כמה תשובות אתה רוצה.
פותח הדיון פותח הדיון צ ציון ש Well-known member 4 מאי (5) 2023 #9 כמה שיותר. אבל לא ניחושים. הצביעו 0 הצביעו למטה
יעקב יעקב Active member 5 מאי (5) 2023 #10 כתוב בספרי הקדמונים שמשה רבינו היה עניו מאוד מכל האדם אשר על פני האדמה אבל מאלו שכבר לא על פני האדמה לא. הצביעו 0 הצביעו למטה
כתוב בספרי הקדמונים שמשה רבינו היה עניו מאוד מכל האדם אשר על פני האדמה אבל מאלו שכבר לא על פני האדמה לא.
יהודה מ. Well-known member 5 מאי (5) 2023 #11 אברהם - עיין הרב חיד"א בספר כסא רחמים אבות דר"נ פ"ט. שמואל - כך דרשו על הפסוק והאיש משה. וזכורני גם על המשיח. הצביעו 0 הצביעו למטה
אברהם - עיין הרב חיד"א בספר כסא רחמים אבות דר"נ פ"ט. שמואל - כך דרשו על הפסוק והאיש משה. וזכורני גם על המשיח.
פותח הדיון פותח הדיון צ ציון ש Well-known member 5 מאי (5) 2023 #12 תשובות יפות! אנא דייקו במקורות. מה שאני התכוונתי נמצא במדרש שיר השירים עה''פ חברים מקשיבים לקולך וזה רמז עבה מאוד! הצביעו 0 הצביעו למטה
תשובות יפות! אנא דייקו במקורות. מה שאני התכוונתי נמצא במדרש שיר השירים עה''פ חברים מקשיבים לקולך וזה רמז עבה מאוד!
ל לשמור ולעשות Well-known member 7 יוני (6) 2023 #13 חוץ מאדם, אברהם, יעקב, אהרן, שמואל. אין במדרש שיר השירים, ויש ליישב כוונתך בדוחק למדרש רבה על שיה"ש, שהמלאכים נקראים חברים לפי שאין ביניהם איבה וקנאה ושנאה ותחרות, ומשמע דאילו בישראל ומכללם משה יש. הצביעו 1 הצביעו למטה
חוץ מאדם, אברהם, יעקב, אהרן, שמואל. אין במדרש שיר השירים, ויש ליישב כוונתך בדוחק למדרש רבה על שיה"ש, שהמלאכים נקראים חברים לפי שאין ביניהם איבה וקנאה ושנאה ותחרות, ומשמע דאילו בישראל ומכללם משה יש.
Y yeo4 Member 18 יוני (6) 2023 #14 ילקוט שמעוני תורה פרשת בהעלותך רמז תשלט מכל האדם אשר על פני האדמה ולא מאבות, רבי יוסי אומר אף מאבות ולא ממלאכי השרת הצביעו 0 הצביעו למטה פִּתָרוֹן
ילקוט שמעוני תורה פרשת בהעלותך רמז תשלט מכל האדם אשר על פני האדמה ולא מאבות, רבי יוסי אומר אף מאבות ולא ממלאכי השרת
ב בנימין לוריא Administrator חבר צוות 18 יוני (6) 2023 #15 ציון ש אמר: מה שאני התכוונתי נמצא במדרש שיר השירים עה''פ חברים מקשיבים לקולך לחץ כדי להרחיב... yeo4 אמר: ילקוט שמעוני תורה פרשת בהעלותך רמז תשלט לחץ כדי להרחיב... ? הצביעו 0 הצביעו למטה
ציון ש אמר: מה שאני התכוונתי נמצא במדרש שיר השירים עה''פ חברים מקשיבים לקולך לחץ כדי להרחיב... yeo4 אמר: ילקוט שמעוני תורה פרשת בהעלותך רמז תשלט לחץ כדי להרחיב... ?
פותח הדיון פותח הדיון צ ציון ש Well-known member 18 יוני (6) 2023 #16 בנימין לוריא אמר: ? לחץ כדי להרחיב... צדקה ממני... הצביעו 0 הצביעו למטה