• שימו לב: ניתן לשלוח (בקובץ וורד) יישובים ומערכות בתורת מרן רבינו עובדיה יוסף זלה"ה, לקובץ בית יוסף תשפ"ו. למייל: office@moreshet-maran.com עד לחג השבועות תשפ"ה. אין התחייבות לפרסם, והרשות נתונה לערוך את הדברים לפני הפרסום. ניתן גם לשלוח מכתבים והערות על הגליונות הקודמים.

חיסון רביעי

אני לא חושב שיש צורך בכך...
כל פעם כל הרבנים חוזרים מחדש שצריך להקשיב למה שהרופאים אומרים ואם הם אומרים שצריך אז צריך. ככה זה הגישה שלהם (ובצדק), וממילא אם הרופאים אומרים שאותו אדם צריך לקחת אז גם הרבנים יורו שצריך. [זה כמו לשאול את הרב על כל פיקוח נפש אם מותר לחלל שבת. הרי זה מגונה! אם יש כלל שפיקוח נפש דוחה שבת אז לא צריך לשאול כל פעם מחדש... וה"ה כאן]

הוא דיבר על זה בזמן האחרון? על חיסון רביעי?
אגב כשהראשל"צ היה אצלינו בשבת לפני כשלש שבועות, חבר שלי שאל אותו האם לחסן את הילדים? והשיב תשאל את המרא דאתרא כאן(הרב הראשי של נתניה) - הרב קלמן בר... ושאל אותו, אבל הרב הוא מרא דארעא דישראל... והשיב לו שוב: תשאל אותו תשאל אותו.
הא קמן שגם הראשל"צ לא קבע מסמרות בדבר ולא רצה לענות על הדבר בהחלטיות. ולכן נראה שודאי שאין שום חיוב בדבר. ודלא כפי שכתב בנימין לוריא שאחרי שאמרו פעם אחת לשמוע לרופאים, שוב יש חובה תמיד לשמוע לרופאים.

כמדומני שהוא דיבר ע"ז בלווין בשבעות האחרונים כנ"ל

וגם שמעתי מידיד שהיה אצלו לפני כמה שבועות והוא אמר לו שהוא לא מחווה דעה, ומי שרוצה יעשה ומי שלא לא יעשה, ונכדתו אמרה לו שבבית ספר חייבו לעשות, ואמר לה לעשות

אולם שוב אני חוזר בלווין אמר לשמוע לרופאים

ממילא החיסון הרביעי היה מיועד לבני 60 + וכרגע נראה שנרגעו ממנו משום שאין תחלואה קשה ב"ה.
אגב, מענין מאוד שגם הרבנים הגדולים למעט בודדים נצפים ללא מסכות בציבור וגם במקום שיש צפיפות רבה ואחר אלף המחילות מכל חכמי ורבני ישראל ענין זה חורה לי מאוד כי מחד הרבנים אומרים לשמוע בקול הרופאים ומשרד הבריאות וכנ"ל ומאידך הם עצמם בלי מסכות גם באירועים גדולים וממי נקח מוסר??????????
וביותר קשה הדבר משום שהרבה מתנגדי החיסונים ומכחישי הקורונה נתלו בזה, שהרבנים קוראים לציבור "כאילו" "ורק" בשביל הרשמיות אבל הנה אפי' הם לא שמים ויודעים שהמסיכה מזיקה וכו' וכו' ואני מדבר עוד על התקופה ההיא שהקורונה היתה במלוא עוזה ובאמת היה יותר פחד וחולי קשה ב"מ לתקפ"ץ.
ושוב אחר אלפי המחילות מכבודם באמת אני עפר לרגליהם ותורה היא וללמוד אנו צריכים!!!

תודה!
אך מקופיא לא נראה שהתיחסו שם על ענין לזות השפתיים שכתבתי לעיל שאין הרבנים עצמם עושים כפי הוראתם להיות עם מסכה כהוראת הרופאים והמומחים לדבר.

אני לא מכחיש קורונה ובעצמי התחסנתי רק 2 חיסונים ותו לא למרות שהקופ"ח חיזרה אחרי לבוא וכו'
אבל לענ"ד רוב הרבנים ראו מההתחלה שההוראות נגד הקורונה יוצאות בצורה מבולבלת מאנשים שלא יודעים כלום מהחיים שלהם, ובפרט עכשיו שיש לנו ראש ממשלה שיכור שמדבר גבוהה גבוהה והמתים מתרבים רח"ל, ולכן בתחילה כשחשבו שיועיל החיסון אמר רבינו להתחסן, ועכשיו שרואה שהם לא יודעים כלום לא מדבר ולא מציע להתחסן, ובפרט שכפי המסתבר הם מעלימים הרבה מידע מאיתנו

לא מבין מה הקושיות שלכם?
חכם שלום בעצמו עשה חיסון, מה לנו להיכנס בהר?
רק שאלתי לגבי חיסון 4 אם יש הסכמה של אחד מגדולי ישראל על הדבר? שנדע מה לעשות הלכה למעשה...

חזור
חלק עליון