ב"ה
שלום וברכה,
לכתחילה אין להכין מאכל חלבי בתנור או טוסטר אובן בשרי ולהיפך אף כשעוטף המאכל כעת בנייר כסף,
ואינו רק משיקולי זהירות ותקלות טכניות, שהם גם מספיק סיבה להיזהר בזה לכתחילה,
אלא גם מבחינה הלכתית הזיעה הבשרית שבחלל הטוסטר מבליעה טעם בנייר כסף ומשם נבלע במאכל החלבי.
וגם אם יעשה שני כיסויים כמו אטומים יש להימנע משיקולי זהירות ותקלות טכניות.
אולם בדיעבד יש לחלק, שאם הטוסטר מלא בשאריות שומן וכיו"ב מהבשרי, (מצוי בעיקר בטוסטר תעשייתי), יש להימנע מלאכול,
אבל אם הטוסטר יחסית נקי, המאכל החלבי בדיעבד לא נאסר, דמסתברא ודאי אין טעם שיש פי שישים מהטעם הנבלע.
ואת הטוסטר יש להכשיר ע"י ניקוי בסקוצ' וסבון מרוכז וכדומה שיפגום את הממשות, ואח"כ יחמם הטוסטר בחום הגבוה ביותר במשך כשעה.
בברכה רבה